• دوشنبه / ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1401021911817
  • خبرنگار : 50225

/هفته سلامت/

نقش خانواده و سمن‌ها در کاهش و کنترل مصرف دخانیات بین فرزندان

نقش خانواده و سمن‌ها در کاهش و کنترل مصرف دخانیات بین فرزندان

ایسنا/خوزستان دبیر ستاد برگزاری هفته سلامت استان خوزستان با تاکید بر همکاری مسئولان، مردم و سمن‌ها برای کنترل مصرف دخانیات، گفت: خانواده‌ها در بحث تربیت فرزندان ضمن داشتن نظارت بر رفتار و ارتباطات فرزندان با گروه‌های سنی و همسالان باید مضرات دخانیات را برای آن‌ها کاملا تبیین کنند.

دکتر سید محمد علوی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری هفته سلامت اظهار کرد: تصمیمات سیاسی، اجتماعی و تجاری ما می‌تواند بر سلامت زمین و در نتیجه بر سلامت انسان تاثیر بگذارد. تغییرات آب و هوایی، گرم شدن زمین، کمبود آب، تخریب زمین و گسترش بیماری‌های منتقله از طریق پشه‌ها، گزیده‌ای از تغییرات ایجاد شده در سیاره ما است که بر اثر این تصمیمات اتخاذ شده به طور مستقیم و غیر مستقیم سلامت انسان‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی افزود: هفته سلامت امسال با شعار "سلامت ما، سلامت سیاره ما"   نامگذاری شده و بر نقش مردم، مسئولان و سمن‌ها در تحقق موضوعات مهمی مانند عدالت، دستیابی به انرژی پاک، مدیریت حوادث و بلایا، سلامت خانواده و جوانی جمعیت، مدیریت پسماندها، تغذیه سالم از مزرعه تا سفره و کاهش مصرف دخانیات تاکید دارد که شکست چرخه تخریب سلامت در این حوزه‌ها مستلزم اقدامات قانونی و حمایت همه بخش‌های موثر در سلامت است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به نقش مردم، مسئولان و سمن‌ها در کاهش و کنترل مصرف دخانیات گفت: با توجه به اینکه سلامت مقوله چند مولفه‌ای است، تحقق کامل اهداف سلامت نیازمند همکاری بین بخشی و ارتقای آن است که در این راستا وظایفی برای مسئولان، مردم و سمن‌ها لحاظ شده است. مسئولان باید علاوه بر اجرای قوانین کامل مرتبط با موضوع مرتبط باکاهش و کنترل مصرف دخانیات در کنار رویکردهای ایجابی و سلبی، از آموزش نیز به عنوان یک ابزار بسیار موثر برای عملی کردن برنامه‌ها و همچنین تحقق اهداف این موضوع استفاده کنند.

دبیر ستاد برگزاری هفته سلامت خوزستان بیان کرد: به این منظور باید ارگان‌های متولی مرتبط با سلامت از جمله صدا و سیما، برنامه‌هایی در زمینه ارتقای سطح دانش و آگاهی مردم در زمینه مضرات دخانیات، تنظیم و به صورت روتین در برنامه‌های روزانه لحاظ شود تا مضرات مصرف دخانیات برای جامعه روشن و آموزش‌های ارائه شده بین گروه‌های سنی مختلف نهادینه شود.

وی بیان کرد: گنجاندن این موضوع در برنامه‌های آموزش خانواده آموزش و پرورش و کلاس‌های آموزشی در جلسات انجمن اولیاء و مربیان در مدارس و همچنین ساخت نرم‌افزارهایی در این خصوص و نشر در شبکه‌های اجتماعی، نقش بسیار موثری در زمینه کاهش مصرف و کنترل دخانیات دارد.

علوی گفت: در کنار مسئولان،  سایر اقشار مردم و خانواده‌ها نیز نقش بسیار مهمی در نهادینه شدن آموزه‌ها در زمینه کننترل و کاهش مصرف دخانیات دارند. به طور مثال خانواده‌ها در بحث تربیت فرزندان ضمن داشتن نظارت بر رفتار و ارتباطات فرزندان با گروه‌های سنی و همسالان باید مضرات دخانیات را برای آن‌ها کاملاً تبیین کنند و در مراسم‌ها و مناسبت‌های مختلف ضمن همراهی با فرزندان، آن‌ها را به خودداری از استفاده از دخانیات ترغیب و تشویق کنند و همواره بر فعالیت بچه‌ها نظارت داشته باشند.

وی بیان کرد: یکی از گروه‌هایی که نقش بسیار موثری در زمینه کاهش و کنترل مصرف دخانیات دارند، سمن‌ها یا سازمان‌های مردم‌نهاد هستند؛ سمن‌ها می‌توانند از طریق برگزاری کمپین‌ها و جلسات، آموزش‌های عمومی با و ایجاد مطالبه‌گری در مردم در مورد افزایش مالیات بر دخانیات، در زمینه انجام برنامه‌های کنترل و مبارزه ملی با دخانیات پیشگام باشند و نقش ارزنده خود را در این زمینه ایفا کنند.

علوی افزود: بنابراین اگر ارتباط مناسبی بین مسئولان ادارات، ارگان‌های مرتبط، مردم و سمن‌ها در زمینه کنترل مصرف دخانیات برقرار شود، می‌توان علاوه بر برنامه‌ریزی و نظارت بر اجرای آن، در زمینه کنترل و کاهش مصرف دخانیات به اهداف از پیش تعیین شده دست یافت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha