• سه‌شنبه / ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۴
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1401022718244
  • خبرنگار : 50189

پاسخ میراث فرهنگی کرمان درباره وضعیت تپه کنار صندل و مجسمه قدیمی آن 

پاسخ میراث فرهنگی کرمان درباره وضعیت تپه کنار صندل و مجسمه قدیمی آن 

ایسنا/کرمان مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان اظهار کرد: باید تپه یحیی و کنار صندل به سایت موزه تبدیل شوند. 

فریدون فعالی ظهر امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته میراث فرهنگی با اشاره به ظرفیت های گردشگری استان در پاسخ به ایسنا در خصوص وضعیت منطقه تاریخی کنار صندل واقع در شهرستان جیرفت گفت: ۶ فصل کاوش در کنار صندل انجام شد و اطلاعات بسیار ارزشمندی از آن استخراج شد. 
وی کاوش و ساماندهی را دو رویکرد مهم برشمرد و اظهار کرد: متاسفانه در بحث ساماندهی خوب عمل نکردیم و ۳۰۰ میلیون تومان برای ساماندهی تپه کنار صندل تخصیص دادیم.  
وی بیان کرد: عرصه و حریم تپه کنار صندل مشخص شده است و فاز بعدی طراحی تپه کنار صندل به عنوان سایت موزه است و امسال یکی از برنامه‌های ویژه و اولویت‌دار تامین منابع از محل منابع معدنی برای اجرای برنامه‌های کوتاه مدت خواهد بود. 
فعالی بیان کرد: معین اقتصادی(گهر زمین) با هدف ساماندهی ورود کرد اما از مسیر منحرف شد لذا جلوی کار آنها گرفتیم و اجازه اجرای هیچ کاری بدون مصوبه، طرح و برنامه نمی‌دهیم. 
در ادامه شفیعی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان در پاسخ به خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه مجسمه‌ای که از زیر خاک در منطقه کنار صندل بیرون آورده شده در حال نابود شدن است گفت: یک نظریه این است که مجسمه به موزه انتقال داده شود منتهی انتقال مجسمه دانش و امکانات خاص نیاز دارد. 
وی با بیان این مطلب که پوشش حفاظتی موقتی روی آن انجام شده است، تصریح کرد: هیچ دانشی برای حفاظت مجسمه در محل نداریم سعی می کنیم تاثیرات محیطی کمترین تاثیر روی آنها داشته باشد. 
فعالی در ادامه گفت: بیشترین آثار تاریخی ثبت حهانی در این خطه است. 
وی با یادآوری ثبت ملی ۵ شهر استان کرمان اظهار کرد: ۲۸ اردیبهشت‌ماه تا سوم خردادماه هفته میراث فرهنگی است. 
مدیرکل از برگزاری ۳۶ برنامه متنوع در سطح استان در هفته میراث فرهنگی در استان خبر داد و تصریح کرد: ۲۸ اردیبهشت‌ماه بازدید از موزه ها و سایت های تاریخی استان رایگان است و ۲۹ اردیبهشت‌ماه راه اندازی موزه سیم و زر کرمان را خواهیم داشت. 
وی همایش پاسداشت نیم قرن دستاوردهای میراث فرهنگی، نشست‌ها با گروه و اقشار مختلف و ... از جمله برنامه‌های هفته میراث فرهنگی برشمرد. 
فعالی در ادامه از اعتبارات سخن به میان آورد و اظهار کرد: در سال گذشته منابع ملی و استانی ۳۲ میلیارد و ۸۷۹ میلیون تومان در قالب ۳۹ پروژه اعتبار داشتیم. 
وی ادامه داد: خوشبختانه از سال گذشته پروژه‌های میراث فرهنگی در ردیف حمایت منابع اعتباری معادن قرار گرفته است. 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان افزود: ۱۵ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از اعتبارات گذشته برای ۵ پروژه اختصاص یافته است و همچنین حدود ۷ میلیارد تومان پروژه این اداره کل مدیریت(سازمان دیگر مجری بوده) کرده است. 
وی گفت: کل پروژه‌های اعتباری سال گذشته حدود ۵۶ میلیارد ۱۷۹ میلیون تومان در قالب ۴۵ پروژه میراث فرهنگی در استان در دست اجرا داریم. 
فعالی در ادامه سخنانش درباره موزه جیرفت گفت: این موزه پیشرفت فیزیکی قابل توجهی نداشت و اکنون طرح آن اصلاح و در دو فاز تعریف شده است و اکنون ۷ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای آن دارد و احتمالا ظرف سه سال فاز اول آن به اتمام می‌رسد گفتنی است که ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای فاز اول آن نیاز است. 
وی از افتتاح هتل کاروانسرای وکیل در دهه اول خردادماه امسال خبر داد و اظهار کرد: این یک هتل پنج ستاره است. 
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان کرد: ۱۳۶ میلیارد و ۷۹۰ میلیون تومان در قالب ۱۳ پروژه توسط بخش غیردولتی مانند خانه های قدیمی در استان در حال انجام داریم. 
مدیرکل میراث فرهنکی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان در ادامه با بیان این مطلب که نقشه‌های اجرایی بام کرمان به میراث فرهنگی ارائه نشده است اظهار کرد: عمارت شترگلو امسال به بهره برداری می رسد. 
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha