• دوشنبه / ۲ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۹:۲۸
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401030201762
  • خبرنگار : 50490

افتتاح اتاق باستان شناسی در شهرداری سرخرود

افتتاح اتاق باستان شناسی در شهرداری سرخرود

ایسنا/مازندران شهردار سرخرود از افتتاح اتاق باستان شناسی در شهرداری این شهر خبر داد و گفت: با توجه به کشف آثار باستانی در سرخرود و اهمیت باستان شناسی در معرفی هویت شهر، این اقدام علاوه بر ایجاد انگیزه در مردم، نقش بسیار مهمی در اشاعه فرهنگ و تمدن منطقه خواهد داشت.

محسن کبود فیروزجایی در حاشیه این مراسم در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه باستان شناسان نقش مهمی در شناخت فرهنگ و تمدن جوامع دارند، گفت: باستان شناسان در واقع نقطه اتصال حال و گذشته هستند و آثار باستانی به عنوان جاذبه های گردشگری، از اهمیت شایانی در جذب گردشگران دارند.

وی کاوش های «قلاکتی» سرخرود را یکی از بزرگترین عملیات های فرهنگی این شهر دانست و افزود: این کاوش ها علاوه بر ارزش معنوی و تاریخی، باید باعث پیشرفت و افزایش درآمد شهری نیز شوند.

کبود فیروزجایی، با اشاره به افتتاح اتاق باستان شناسی در شهرداری سرخرود اظهار کرد: بناهای تاریخی هر شهر بیانگر هویت و اصالت مردم آن منطقه است، وقتی از هویت بخشی یک اثر تاریخی صحبت می‌کنیم در واقع از هویت یک محله، منطقه و به دنبال آن یک شهر و استان و در نهایت یک کشور سخن گفته ایم؛ بنابراین می‌توانیم با اطمینان بگوییم که با این اقدام انگیزه‌ای در مردم ایجاد کرده و باعث اشاعه فرهنگ و تمدن خود در کشور می‌شویم.

شهردار سرخرود دلایل فوق را سبب ایجاد اتاق باستان شناسی در شهرداری دانست و گفت: به همین خاطر با توجه به نقش بسیار مهم باستان شناسی در معرفی هویت شهر تصمیم گرفتیم مکانی در شهرداری سرخرود به باستان شناسان اختصاص یابد.

کبود فیروزجایی، با بیان اینکه با توجه به کشفیات بدست آمده قدمت سرخرود بیش از ۳ هزار سال است، گفت: باید آنچه که از تاریخ و فرهنگمان در کشور باقیمانده را حفظ و مانند یک امانت از آن نگهداری کرده و آن را به نسل‌های بعدی انتقال دهیم.

وی در ادامه به بیان بخشی از عملکرد شهرداری در دوران تصدی خویش پرداخت و گفت: ایجاد درآمد پایدار، زیباسازی و روشنایی معابر سطح شهر، احداث دوربرگردان و زیرگذر، احداث پل کابلی، آسفالت کوچه ها و معابر سطح شهر، اجرای پروژه پیاده روسازی، احداث جاده سلامت به طول ۴ کیلومتر، گسترش پارک ساحلی سرخرود، جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز، جمع آوری و انتقال زباله از شهر سرخرود، خریداری ماشین آلات سنگین و آتش نشانی، افزایش درآمد شهرداری از ۱۶میلیارد تومان سال ۹۸ به ۲۵۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ از جمله مهم ترین اقدامات اجرا شده و در دست اقدام است.

گفتنی است کشف نخستین گِل‌مُهرها با نقوش جانوری، مُهر سنگی خرگوش کشف شده مربوط به دوره ساسانی، کشف آثاری از قلعه ماهان‌سر مربوط به حکومت مرعشیان از جمله کشفیات باستان شناسان در سرخرود است.

به گزارش ایسنا در مراسم افتتاحیه اتاق باستان شناسی از نمایشگاه یافته های باستان شناسی تپه قلاکتی گل محله سرخرود رونمایی و اشیا مکشوفه به نمایش گذاشته شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha