• یکشنبه / ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1401032215480
  • خبرنگار : 50040

مدیرکل مدیریت بحران گیلان عنوان کرد

۷۰ روز مبارزه بی امان با ملخ مراکشی در رودبار/ به ملخ ها اجازه پرواز ندادیم

۷۰ روز مبارزه بی امان با ملخ مراکشی در رودبار/ به ملخ ها اجازه پرواز ندادیم

ایسنا/گیلان مدیرکل مدیریت بحران گیلان، از ۷۰ روز مبارزه بی امان ستاد مدیریت بحران استان با ملخ مراکشی در شهرستان رودبار خبر داد و عنوان کرد: مبارزه با این آفت بدون وقفه در سطح ۴۴ هزار هکتار انجام شد.

امیر مرادی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه از حدود سه دهه گذشته شهرستان رودبار با آفت ملخ مراکشی مواجه بوده است، اظهار کرد: امسال به دستور استاندار گیلان و با محوریت اداره کل مدیریت بحران استان و جهاد کشاورزی اقدام به تشکیل قرارگاه جهادی مبارزه با ملخ مراکشی کردیم.

وی مبارزه با ملخ مراکشی در سه ماهه سال ۱۴۰۱ را نسبت به مدت مشابه سال گذشته مثبت ارزیابی کرد و افزود: امسال شرایط بسیار حاد بود و کمبود بارش برف در شهرستان رودبار طی زمستان گذشته و افزایش زودهنگام دمای هوا از نخستین روزهای سال زمینه را برای اوج گیری هجوم ملخ های مراکشی فراهم کرد.

مدیرکل مدیریت بحران گیلان، با اشاره به گزارش جهاد کشاورزی استان مبنی بر هجوم سنگین ملخ های مراکشی، تصریح کرد: راهی جز پای کار آوردن کلیه دستگاه ها و بسیج امکانات استانی نداشتیم، زیرا امکانات شهرستان رودبار جوابگوی این بحران نبود؛ همچنین جلسات متعددی را با استان های همجوار از جمله قزوین و زنجان برگزار کردیم تا امکانات آنان را نیز برای مبارزه بی امان با این آفت پای کار بیاوریم.

مرادی با بیان اینکه سازمان مدیریت بحران کشور و وزارت جهاد کشاورزی نیز از تشکیل قرارگاه جهادی مبارزه با ملخ مراکشی استقبال کردند، گفت: سازمان حفظ نباتات کشور از نخستین روزهای فروردین ۱۴۰۱ وضعیت رودبار را اضطراری اعلام کرد و لذا عملیات سم پاشی را آغاز کردیم.

وی از ۷۰ روز مبارزه بی امان ستاد مدیریت بحران استان با ملخ مراکشی در شهرستان رودبار خبر داد و عنوان کرد: مبارزه با این آفت بدون وقفه در سطح ۴۴ هزار هکتار انجام شد و ملخ ها را دنبال و عرصه ها را پایش کردیم؛ البته به دنبال هر بارندگی شاهد خروج ملخ های نوزاد از کپسول تخمگذاری بودیم که جمعیت ملخ ها را افزایش می داد لذا کلیه مناطق آلوده از جمله دره ها که طی سال های گذشته سم پاشی نشده بود را هم سم پاشی کردیم.

مدیرکل مدیریت بحران گیلان، با بیان اینکه در عملیات سم پاشی از دستگاه های جدید «ulv» استفاده کردیم، گفت: این سم پاش های مخصوص روزانه ۵۰۰ هکتار را سم پاشی می کند و لذا اجازه ندادیم ملخ ها به سن پرواز برسند.

وی ملخ های مراکشی را بلای جان همه محصولات کشاورزی دانست و اضافه کرد: هر چیز سبزی که سر راه ملخ ها باشد نابود می شود و خطری برای درختان زیتون است؛ گاهی نیز به سمت محورها هجوم می آورند و برای خودروها ایجاد خطر می کنند.

مرادی، با بیان اینکه از خودروهای کمک دار هلال احمر، اورژانس، راهداری، سپاه، بسیج، بهزیستی، بنادر، بانک ملی، ادارات آب، گاز و برق و... برای بردن سم پاش ها به مناطق صعب العبور استفاده کردیم، ادامه داد: علاوه بر بخش های دولتی و خصوصی، کشاورزان نیز مجهز به سم پاش رایگان شدند تا خودشان اقدام به مبارزه با ملخ ها کنند.

مدیرکل مدیریت بحران گیلان از اتمام عملیات سم پاشی و کنترل ملخ های مراکشی خبر داد و خاطرنشان کرد: خوشبختانه کشاورزان رودباری از وضعیت رضایت دارند، زیرا با همکاری دستگاه ها و با تلاش همه جانبه فرمانداری رودبار فرصت نفس کشیدن به ملخ ها را ندادیم و تاکنون خسارتی نداشتیم. قطعا نیازمند تخصیص اعتبارات ملی و استانی برای مبارزه جدی با این آفت طی سال های پیش رو هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha