• سه‌شنبه / ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۲:۳۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401032416931
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

/فرصتی برای مطالبه‌گری/

احیای زاینده‌رود در توان دولت است

احیای زاینده‌رود در توان دولت است

ایسنا/اصفهان استاندار اسبق اصفهان گفت: احیای زاینده‌رود در توان دولت است، این مهم‌ترین چیز برای مردم است، چون اگر این مشکلی که جلوی پای مردم اصفهان قرار داده شده حل شود، آنها خود می‌توانند مشکلات زندگی خود را حل کنند.

محمود حسینی در گفت‌وگو با ایسنا با تأکید بر اینکه هیئت دولت زاینده‌رود را به اصفهان بازگرداند، اظهار کرد: مشکل برداشت‌های بی‌رویه باید در بالا دست حل شود، طرح‌های انتقال آب بین حوضه‌ای مثل طرح بن - بروجن با تغذیه از منبع زاینده‌رود متوقف شود و طرح‌های اصفهان که بیست سال است بر زمین مانده مثل بهشت‌آباد اجرایی شود.

استاندار اسبق اصفهان با تأکید بر اینکه دولت به‌عنوان حاکمیت باید به وظایف خود عمل کند، خاطرنشان کرد: یکی از مصوبات شورای عالی آب این است که هیچ بارگذاری جدیدی در زاینده‌رود انجام نشود، بارگذاری‌های جدید باید متوقف شوند و جبران خسارت برداشت‌های بی‌رویه از زاینده‌رود هم باید توسط دولت خود جبران شود.

وی تصریح کرد: قانون توزیع عادلانه آب می‌گوید اگر کسی هز رودخانه، چاه یا قناتی، چه برای شرب یا هر چیز دیگری آب برداشت کرد باید حتما آب جاگزین آن کند، مثلا سالانه ۷۰ میلیون متر مکعب آب از حوضه زاینده‌رود برای شرب به یزد می‌رود که این مقدار باید برای یزد هر چه زودتر از محل شیرین‌سازی و انتقال آب به خلیج فارس جبران و انتقال آب از زاینده‌رود متوقف شود، موضوعی که تا الان هنوز عملیاتی نشده است.

حسینی البته با تأیید کاهش مقدار بارندگی و تغییر اقلیم در سال‌های اخیر، در عین حال گفت: این کاهش بارندگی‌ها آن قدر نیست که باعث خشکی زاینده‌رود شود، خشک شدن زاینده‌رود در اثر بی تدبیری و بی عدالتی‌ها اتفاق می‌افتد نه در اثر خشک سالی؛ آن چیزی که خشکی زاینده‌رود را تشدید می کند برداشت‌های بی‌رویه آب در بالا دست و طرح‌های انتقال آبی است که توجیه منطقی ندارند و این‌ها همه تدبیرو عزم وزارت نیرو و دولت را می‌طلبد.

وی درباره برخی گمانه‌ زنی‌ها در خصوص تأثیر مخرب صنعت در ایجاد وضع بحرانی فعلی برای زاینده‌رود، تأکید کرد: صنعت فی‌نفسه باعث بروز این معضل نشده است، به هر حال اصفهان همیشه یک استان صنعتی بوده و هیچ استانی هم نمی‌تواند بدون صنعت از عهده امور جاری خود بر بیاید، شاید مشکل جانبی اما مهم صنعت این است که تعداد زیادی جمعیت را به‌عنوان مهاجر با خود راهی شهرها می‌کند و اینجا است که مصرف آب بالا می‌رود.

استاندار اسبق اصفهان ادامه داد: آب صنایع باید از محل دیگری مثلاً از بخش‌هایی در درون یا بیرون حوضه تأمین شود و هزینه این تأمین و انتقال آب هم بر عهده خود صنایع باشد، مثلاً اگر بهشت آباد اجرا شود، پساب آن برای صنعت کفایت می‌کند.

حسینی درباره انتقادهای جاری به دولت اصلاحات مبنی بر ایجاد زمینه برای انتقال آب از حوضه زاینده‌رود به یزد تصریح کرد: انتقال آب از زاینده‌رود به یزد از ابتدای انقلاب مطرح شد و یزدی‌ها هم آن را خیلی دنبال می‌کردند، تصویب طرح انتقال در دوره مرحوم هاشمی رفسنجانی اتفاق افتاد و در دولت اصلاحات فقط اجرایی شد و به مرحله بهره‌برداری رسید، اما حتی در زمان اجرا هم من استاندار اصفهان نبودم.

وی خاطر نشان کرد: هیئت دولت فکر نکند اصفهان یک استان برخوردار است و برای اصفهان کم بگذارد،  تصمیمات غلط با این رویکرد که اصفهان برخوردار است، بار سنگینی روی دوش اصفهان می‌گذارد.

این فعال سیاسی ادامه داد: دولت مالیات‌های سنگین از مردم نگیرد، مالیات باید از کسانی که درآمدهای هنگفت دارند گرفته شود، امروزه فشار اقتصادی روی مردم زیاد است، هیئت دولت اصفهان را نقطه شروع طرح های ناپخته نکند و باعث نابرابری بیشتر برای اقشار اصفهان نشود.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha