• شنبه / ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1401032819416
  • خبرنگار : 50130

رئیس دانشگاه کردستان گفت:

سهم کردستان از بودجه وزارت علوم کمتر از یک درصد است

سهم کردستان از بودجه وزارت علوم کمتر از یک درصد است

ایسنا/کردستان رئیس دانشگاه کردستان گفت: بودجه وزارت علوم در سال ۱۴۰۱، ۳۸ هزار میلیارد تومان بوده که سهم استان کمتر از یک درصد است.

دکتر رحمت صادقی، امروز در نشست عضو هیات رئیسه و کمیسون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی، پژوهشی و فناوری استان کردستان، ضمن ارائه گزارشی از تعداد دانشگاه‌ها و مراکز علمی استان و همچنین تعداد هیات علمی و دانشجویان آنها، اظهار کرد: در مجموع در ۳۶ مرکز دانشگاهی استان کردستان هزار و ۱۶۷ عضو هیات علمی حضور دارند و ۴۵ هزار و ۷۰۰ دانشجو نیز در حال تحصیل هستند.
وی با اشاره به اینکه کردستان دو درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: ۱.۳ درصد از دانشجویان کشور در دانشگاه‌های استان مشغول به تحصیل هستند و اگر بخواهیم به میانگین کشوری برسیم باید ۷ دهم درصد دانشجویان خود را افزایش دهیم.
وی به تعداد اعضای هیات علمی اشاره و عنوان کرد: کمتر از یک درصد از اعضای هیات علمی کشور در استان کردستان هستند که نسبت به جمعیت استان، کمتر از نصف میانگین کشوری است.

رئیس دانشگاه کردستان اعلام کرد: بودجه وزارت علوم در سال ۱۴۰۱، ۳۸ هزار میلیارد تومان بوده که سهم استان کمتر از یک درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه مراکز آموزش عالی استان تنها دو ردیف بودجه‌ای دارند، به مقایسه بودجه آموزش عالی استان کردستان با سایر استان‌ها پرداخت.
دکتر صادقی خاطرنشان کرد: در استان کردستان به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت، ۲ هزار و ۸۰۰ دانشجو داریم که میانیگن کشوری حدود ۴ هزار و ۳۰۰ نفر است و کردستان در این رابطه استان آخر کشور است.
وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد بودجه همه دانشگاه‌ها مستقیما با تعداد دانشجو در ارتباط است، یادآور شد: در دانشگاه کردستان به ازای هر دانشجوی کارشناسی ۸.۸ میلیارد تومان بودجه اختصاص داده شده است و این در حالیست که میانگین کشوری ۱۲ میلیارد تومان است و این نشان دهنده ناعادلانه بودن توزیع بودجه است.
رئیس دانشگاه کردستان در ادامه به جایگاه دانشگاه کردستان در رتبه‌بندی‌های داخلی و خارجی اشاره کرد و افزود: یکی از نقاط قوت دانشگاه کردستان دیپلماسی علمی بین‌المللی است که توانسته است ۸۰۰ دانشجوی خارجی از ملیت‌های مختلف جذب کند و علاوه بر این با دانشگاه‌های مختلف تبادل استاد و دانشجو داشته است.
وی در ادامه به مشکلات دانشگاه اشاره کرد و صدور و تمدید اقامت برای دانشجویان افغان، بودجه پایین در مقایسه با میانگین کشوری، کمبود تجهیزات آموزشی و پژوهشی، کمبود فضای خوابگاهی، کمبود تعداد رشته‌های دکتری و بالا بودن آمار نیروهای شرکتی را از جمله این مشکلات عنوان کرد.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha