• پنجشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۱ / ۱۲:۰۳
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401041611205
  • منبع : نمایندگی مازندران

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی:

سیاست دولت؛ تولید برنج در استان‌های شمالی است

سیاست دولت؛ تولید برنج در استان‌های شمالی است

ایسنا/مازندران رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با ذکر این نکته که سیاست دولت تولید برنج در سه استان مازندران، گیلان و گلستان است، تصریح کرد: برنج نیاز آبی بالایی دارد به همین دلیل کشت این گیاه در سایر استان ها مورد حمایت نیست و لازمه محدود ماندن کشت برنج در سه استان شمالی تعریف بسته های حمایتی جایگزینی کشت برنج برای دیگر استان های کشور است.

کامبیز عباسی در گردهمایی برداشت برنج کشور در ساری، با بیان این که دولت در امر کاهش هزینه تولید گام های اثربخشی برداشته است، گفت: باید قیمت سم و عملیات سم پاشی، قیمت کود و عملیات کودپاشی و قیمت ماشین و عملیات ماشینی کردن مراحل کشت در سال زراعی جاری مورد پایش و رسیدگی دقیق قرار گیرد.

وی با تاکید بر این که ماشینی شدن نقش اثرگذار در تولید محصولات کشاورزی دارد، افزود: اقتصادی کردن، کاهش هزینه تولید، کاهش سختی کار و انجام به موقع کشاورزی از مزایای به کارگیری ماشین آلات است.

این مقام مسئول از توسعه مکانیزاسیون به عنوان یکی از مصادیق دانش بنیان کردن کشاورزی نام برد و گفت: همسو با این رویکرد دولت امسال توجه ویژه ای به حوزه تسهیلات مکانیزاسیون نشان داده است.

عباسی توسعه مکانیزاسیو ن را برای خروج از کشاورزی سنتی ضروری دانست و افزود: امسال سطح مکانیزه کشت برنج در استان های مهم برنج خیز مازندران و گیلان به ۳۳۶ هزار هکتار رسیده است که نشانگر رشد سرمایه گذاری در توزیع یکنواخت تسهیلات مکانیزاسیون است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی توضیح داد: پیش بینی می شود امسال ۸۶ درصد از برنج این استان ها به صورت مکانیزه برداشت شود و طبق برنامه تا ۲ سال آینده کاشت و برداشت مکانیزه به ۹۵ درصد خواهد رسید.

وی با اعلام این که مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، فناوری نوین توسعه مکانیزاسیون را با بومی کردن دانش ماشین آلات برنجکاری در دست اجرا دارد، افزود: سال زراعی گذشته دانش فنی ساخت کمباین بومی‌سازی شد در حالی که قبلا ۱۰۰ درصد وابسته بودیم؛ امسال ۱۵۰ دستگاه کمباین مخصوص دروی شالی که در داخل کشور تولید شده است وارد شالیزارهای استان می شود.

عباسی با بیان اینکه تولید دستگاه نشاکار نیز برای نخستین بار در مازندران بومی‌سازی شده است اظهار کرد: همچنین امسال دستگاه وجین در مرحله بومی سازی قرار گرفته و محقق شده است.

این مقام مسئول یکی از مهمترین فناوری نوین در حوزه کشاورزی را به کارگیری پهپادها برای عملیات سمپاشی عنوان کرد و بیان کرد: حضور و ورود شرکت های دانش بنیان در این حوزه به درستی انجام شده است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد  کشاورزی کشور با بیان این که در سال زراعی جاری رشد ۲.۵ برابری در هوشمندسازی با محوریت استفاده از پهپاد ها تجربه شده است، گفت: در سال زراعی جاری بیش از ۲۰۰ دستگاه پهپاد به بخش کشاورزی اضافه شد، یعنی اکنون ۴۹۰ دستگاه پهپاد در کشور عملیات سمپاشی  و تغذیه محصولات کشاورزی را انجام می دهند.

عباسی با ذکر این نکته که سیاست دولت تولید برنج در سه استان مازندران، گیلان و گلستان است، تصریح کرد: برنج نیاز آبی بالایی دارد به همین دلیل کشت این گیاه در سایر استان ها مورد حمایت نیست اگر چه کشاورزان در دیگر استان ها برنج تولید می کنند اما حمایت نمی شوند.

وی تصریح کرد: لازمه محدود ماندن کشت برنج در سه استان شمالی تعریف بسته های حمایتی جایگزینی کشت برنج برای دیگر استان های کشور است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی از افزایش ۶۷ درصدی تسهیلات توسعه مکانیزاسیون در سال زراعی جاری خبر داد و گفت: امسال ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای مکانیزاسیون کشاورزی کارسازی شده است در حالی که سال گذشته رقم این ردیف ۳۰۰۰ میلیارد تومان بود.

عباسی با اعلام خبر فوق، سهم مازندران را از ردیف تسهیلات مکانیزاسیون ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: برای کاهش مناسب هزینه های تولید برنج، نهاده های کشاورزی، ماشین آلات باید به درستی مورد استفاده قرار گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha