• چهارشنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 1401042214950
  • منبع : نمایندگی مازندران

در آیین نخستین برداشت مکانیزه برنج کشور در مازندران مطرح شد

لزوم توسعه کشت ارقام هیبرید/ ۹۵ درصد برداشت برنج مکانیزه است

لزوم توسعه کشت ارقام هیبرید/ ۹۵ درصد برداشت برنج مکانیزه است

ایسنا/مازندران مسئولان ملی و استانی حاضر در آیین نخستین برداشت مکانیزه برنج کشور در شهرستان فریدونکنار مازندران بر لزوم حرکت به سمت کشت برنج‌های هیبرید و مکانیزه شدن کامل مراحل تولید محصول برنج تاکید کردند.

علیرضا مهاجر نیز در آیین نخستین برداشت مکانیزه برنج کشور در فریدونکنار گفت: مازندران استانی است که همه کشور به آن طمع دارد و باید برنامه‌ای جامع برای دریای خزر داشته باشید تا اراضی کشاورزی مازندران حفظ و حراست شوkد. 

مهاجر ادامه داد: استفاده از زمین‌های شالیزاری تنها برای سه ماه است که در آن برنج کشت می‌شود و ۹ ماه دیگر کشتی در این اراضی انجام نمی‌شود و به همین منظور برنامه‌ای برای کشت در تمام فصول در مزارع کشاورزی ارائه دادیم که سبزی برگی کشت شود و به کشورهای خارجی صادر شود.

وی درباره استفاده از ارقام گفت: امروزه دنیا در حال کشت برنج هیبرید است و بیش از ۱۰ تا ۱۴ تن شلتوک با طعم طارم ما را برداشت می‌کنند.

معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: در استان‌های شمالی باید تسطیح اراضی و زهکشی را گسترش دهیم و شرایطی فراهم کنیم تا آب کافی برای کشت محصول وجود داشته باشد و در این راستا باید تلاش‌های وافری صورت گیرد.

لزوم توسعه کشت ارقام هیبرید/ ۹۵ درصد برداشت برنج مکانیزه است

۹۵ درصد برداشت برنج به صورت مکانیزه است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در این مراسم نخستین برداشت مکانیزه برنج کشور با بیان اینکه نخستین برداشت مکانیزه برنج کشور در سطح ۲.۷ هکتار در روستای زاهدکلا شهرستان فریدونکنار انجام شد، اظهار کرد: امروزه برای زراعت برنج شرایط آسانی در تولید این محصول نیست اما کشاورزان توانستند با تلاش و پشتکار خود  ۲۱۵ هزار هکتار را به کشت برنج اختصاص داده و امنیت غذایی و پایداری تولید را داشته باشند.

حسن عنایتی کلیجی ادامه داد: امروز شاهد مزارع پربار و با عملکرد قابل قبول هستیم و کسری سال قبل را امسال شاهد نیستیم چرا که کشاورزان با مدیریت مزرعه ای که داشتند ظرفیت تولید برنج را در مازندران افزایش داده شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: امروزه برنج به عنوان یک کالای تجاری در کشور شناخته شده و کشاورزان با تلاش خوبی که در تولید این محصول داشتند ثمره خوبی را در زراعت برنج شاهد هستیم.

عنایتی با بیان اینکه پیش‌بینی می شود امسال ۹۵ درصد مزارع برنج استان به صورت مکانیزه برداشت شود، گفت: کشاورزان امسال مصرف کودهای پایه‌ای را در مزارع خود افزایش دادند و به همین دلیل شاهد پایداری تولید برنج بودیم.

وی درباره قیمت برنج گفت: قیمت ارقام محلی توافقی است و بازار تعیین کننده قیمت است و تولید برنج ۸ تا ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته بیشتر است.

عنایتی اظهار کرد: امسال ۲۰۰ میلیارد تومان برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در مازندران اختصاص پیدا کرد.

گفتنی است مراسم نخستین برداشت مکانیزه برنج کشور در روستای زاهدکلای شهرستان فریدونکنار استان مازندران با حضور مسئولان ملی و منطقه ای برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha