• یکشنبه / ۲۶ تیر ۱۴۰۱ / ۲۰:۱۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401042618168
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

یک شاعر و نویسنده ادبیات کودک:

دوای تمام دردهای فرهنگی ما در ادبیات کودک است

دوای تمام دردهای فرهنگی ما در ادبیات کودک است

ایسنا/خراسان رضوی یک شاعر و نویسنده فعال در حوزه ادبیات کودک گفت: شاید از نظر برخی ادعای بزرگی محسوب شود اما از نظر من دوای تمام دردهای فرهنگی ما در ادبیات کودک است.

سید احمد میرزاده در دومین ویژه برنامه «از تبار قلم» که امروز، ۲۶ تیر ماه، به منظور تجلیل از وی به عنوان شاعر، نویسنده و محقق مشهدی در کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) مشهد برگزار شد، اظهار کرد: دست‌اندرکاران فعالیت‌های فرهنگی عمدتا گلایه‌ها و احساساتی دارند که به آن‌ توجه نمی‌شود. جمع‌بندی بعضی از کسانی که سال‌ها کار کرده‌اند، می‌تواند این جمله باشد که «مشهد بن بست است». باید در تمام برنامه‌ریزی‌های فرهنگی مشهد به این توجه کنیم که اینجا خواستگاه و پایگاه زبان فارسی است. از نیمه کشور هرچه به سمت غرب می‌رویم، درصد زبان فارسی کم و هرچه به سمت شرق می‌آییم به درصد آن اضافه می‌شود. در واقع جایی که باید چشمه‌ زاینده زبان فارسی باشد، این منطقه است.  

وی افزود: زبان فارسی بسیار مهم و حامل تمدن، فرهنگ و آموزه‌های تشیع است. اهل تسنن فارسی‌زبان هم مشترکات زیادی به لحاظ دیدگاهی با شیعیان دارند. روی زبان فارسی باید در این همین شهر کار کرد و منتظر فعالیت در شهرهای دیگر نماند.  

این شاعر و محقق تصریح کرد: شاید از نظر برخی ادعای بزرگی محسوب شود اما از نظر من دوای تمام دردهای فرهنگی ما در ادبیات کودک نهفته است. باید توجه داشت اثرگذاری زمانی اتفاق می‌افتد که با نگاهی بلندمدت و همه‌جانبه همراه باشد.  

میرزاده خاطرنشان کرد: ما ادبیات کودک را جدی نمی‌گیریم و به همین دلیل سراغ متخصص آن نمی‌رویم. اگر در ادبیات کودک سراغ متخصص این کار نرویم، فعالیت‌های ما نه تنها اثری نخواهد گذاشت بلکه بودجه هم هدر خواهد رفت. لذا درخواست دارم به این موضوع جدی فکر کنید.  

وی ادامه داد: هنرمند فضایی برای دیده شدن و پرواز کردن می‌خواهد. این فرصت گاهی در این شهر موجود نیست. اگر قبول کنیم که کارزاری فرهنگی در جریان است و در میانه یک نبرد فرهنگی با دشمن هستیم، به تمام توان جبهه‌ خودی نیاز داریم. بنابراین مواظب باشید که گل به خودی نزنیم.  

حجت‌الاسلام علی‌اکبر سبزیان، مدیر کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی هم اظهار کرد: حضرت علی(ع) می‌فرماید هرکه با کتاب آرامش یابد، هیچ آرامشی را از دست نداده است. ایشان در حدیث دیگری می فرماید کتاب‌ها بوستان‌های دانشمندان‌ است. این ۲ حدیث نشان‌دهنده این است که اگر کتاب منبع آرامش در فرد باشد، خالق آن نیز به همان اندازه ارزشمند و گران‌بهاست. به عبارت ساده‌تر نویسنده یک اثر خالق آرامش برای خواننده آن اثر است.  

وی با اشاره به برگزاری دومین ویژه‌برنامه از تبار قلم افزود: یکی از اهداف اصلی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، به ویژه در دوره مدیریتی جدید، حرکت به سمت ایران کتابخوان و تلاش برای ایجاد جامعه‌ای کتابخوان است.  

مدیر کل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی درباره شخصیت و فعالیت‌های سید احمد میرزاده بیان کرد: احمد میرزاده خالق بیش از ۲۴ اثر در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است و همیشه در تلاش بوده با قلم خود درک صحیح و مناسبی از شرایط موجود برای کودکان و نوجوانان به عنوان وفادارترین قشر در هر زمینه‌ای را فراهم سازد. همچنین یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آثار سید احمد میرزاده ارادت وی به ساحت اهل بیت(ع) به ویژه حضرت امام رضا(ع) و حضرت مهدی(عج) است و توسل همیشگی او به این حضرات در خصوص تبیین افکار و سیره زندگی آنان باعث برداشتن گام‌های موثری در این حوزه شده است.  

دوای تمام دردهای فرهنگی ما در ادبیات کودک است

محمد کاظم کاظمی، شاعر و پژوهشگر افغانستانی نیز در ادامه این مراسم در رابطه با آثار و فعالیت‌های سید احمد میرزاده اظهار کرد: یکی از نکات مثبت میرزاده چندساحتی بودن فعالیت‌های او است. غالب کسانی که در عرصه‌ شعر موفق هستند، علاوه بر صاحب اثر بودن، صاحب پژوهش‌های ادبی نیز هستند و این پژوهش‌ها و نگاه‌های منتقدانه می‌تواند برای بهتر سرودن شعر به شخص کمک کند. از طرفی شاعر بودن کمک می‌کند پژوهشی که انجام می‌شود، کارآمدتر باشد.  

عباسعلی سپاهی یونسی، شاعر مشهدی نیز در ادامه این مراسم عنوان کرد: نخستین کتاب آقای میرزاده در سال ۱۳۷۹ چاپ شد و تا کنون توانسته با تلاش‌های بسیار زیاد بیش از ۲۰ کتاب را به چاپ برساند. زبان میرزاده زبان بسیار محکمی‌ است و توانسته به دنیایی که مخصوص کودکان و نوجوانان است نزدیک شود.  

وی افزود: زمانی که میرزاده فعالیت در زمینه ادبیات کودک را شروع کرد، در جلسات شعر بزرگسال باید با خجالت شعر کودک خوانده می‌شد زیرا نگران برخورد کسانی بودیم که غزل، مثنوی و قصیده می‌خواندند. برای اینکه امروز شاهد مسیری روشن‌تر برای کسانی که می‌خواهند وارد ادبیات کودک شوند باشیم، تلاش‌های زیادی صورت گرفته که بخشی از این تلاش‌ها را میرزاده انجام داده است.  

دوای تمام دردهای فرهنگی ما در ادبیات کودک است

همچنین محمدرضا سرشار، نویسنده، در ادامه این مراسم در خصوص این شاعر و محقق اظهار کرد: میرزاده جزو معدود استعدادهای برتری بود که توسط مجله سوره‌ نوجوانان کشف شد و شعرهای متعددی از او در این مجله به چاپ رسید. اولین کتابی که میرزاده منتشر کرد شامل اشعاری از خود و سایرین درباره‌ ولی فقیه زمان بود و امروز نیز توانسته عده‌ قابل توجهی از شاعران و نویسنده‌های کودک و نوجوان توانای کشور را در انتشارات به‌نشر گرد هم آورده و انقلاب بزرگی در این انتشارات پدید آورد.  

امیر سعادتی، سردبیر روزنامه قدس، در ادامه این مراسم ضمن یادآوری اینکه سرمایه‌های انسانی، مهم‌ترین سرمایه‌هاست، در خصوص سید احمد میرزاده گفت: نقطه‌ای که میرزاده در آن قرار دارد، ماحصل چندین موضوع از قبیل تجربه تاریخی و ذوالفنون بودن در شعر و داستان است. به لحاظ محتوایی در آثار وی نگاه دینی، حماسی و طبیعت‌گرایی دیده می‌شود.  

همچنین مصطفی رحمان‌دوست، شاعر، در رابطه با احمد میرزاده عنوان کرد: هنرمندان کمی هستند که توان مدیریت هم داشته باشند. خوشبختانه میرزاده بعد از رفتن به انتشارات به‌نشر توان مدیریت خود را نشان داد. تاگر قرار بر تجلیل از هنرمندانی که قدرت اجرایی و مدیریت دارند هم باشد، فکر می‌کنم احمد میرزاده در سطر قرار بگیرد. امیدوارم همچنان توانمند بر صحنه‌ نوشتن، مدیریت و پژوهش بتازد.  

دوای تمام دردهای فرهنگی ما در ادبیات کودک است

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha