• دوشنبه / ۳ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۴:۲۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401050302267

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خبر داد؛

برگزاری اجلاسیه بزرگ هیأت های حسینی در همدان

برگزاری اجلاسیه بزرگ هیأت های حسینی در همدان

ایسنا/همدان مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان گفت: اجلاسیه بزرگ هیأت های حسینی روز چهارشنبه ۵ مردادماه در همدان و حسینیه امام برگزار خواهد شد؛ قریب به یک‌سال است که در حال برنامه‌ریزی و تدارک این برنامه هستیم و از این اجلاسیه بزرگ میزبانی خواهیم کرد و بزرگ‌ترین رخداد هیأت‌های مذهبی در سطح استان همدان طی سال‌های اخیر همین برگزاری اجلاسیه بزرگ است و قطعاً هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی در سطحی بالا در دارالمومنین و دارالمجاهدین کشور برگزار خواهد شد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام محمدهادی نظیری دوشنبه ۳ مردادماه در نشست با اصحاب رسانه تصریح کرد: بزرگ‌ترین رخداد هیأت‌های مذهبی در سطح استان همدان طی سال‌های اخیر همین برگزاری اجلاسیه بزرگ است و قطعاً هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی در سطحی بالا در دارالمومنین و دارالمجاهدین کشور برگزار خواهد شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اشاره کرد: ۲۵۰۰ نفر از تهران و ۶ استان همجوار به این اجلاسیه به عنوان مهمان دعوت شده‌اند که آحاد متولیان امر هیات و عزاداری و نخبگان جزو لیست دعوتی‌ها هستند.

وی با تاکید بر این‌که اجلاسیه بزرگ هیأت‌های حسینی استان همدان که به‌زودی برگزار خواهد شد نظیر ندارد و یک مراسم خاص و ویژه است، خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این اجلاسیه نشان دادن جایگاه ویژه خادمان خیمه امام حسین (ع) است زیرا هیأت‌های حسینی بر پایه همکاری و مشارکت مردم اداره می‌شوند.

حجت‌الاسلام نظیری تاکید کرد: اگر ما هیأت‌های مذهبی را به عنوان یکی از مهم‌ترین ساختارهای اجتماعی در ایجاد تمدن اسلامی بدانیم و این موضوع را قلباً باور داشته باشیم تمدن‌سازی و تحول در فرهنگ ایرانی اسلامی ما از همین طریق صورت خواهد گرفت.

وی ادامه داد: اگر ما می‌خواهیم به آن جامعه مهدوی و آرمانی امام عصر (عج) برسیم و آماده ظهور حضرت و پذیرش حکومت جهانی امام عصر باشیم راه آن از مسیر و خیمه سیدالشهداء و امام حسین (ع) می‌گذرد.

سکاندار تبلیغات اسلامی همدان مطرح کرد: خادمان و ارکان هیأت‌ها از اثرگذارترین عناصر در جامعه اسلامی محسوب می‌شوند که باید دیده بشوند و این افراد باید به عنوان انسان‌های بلندمرتبه در جامعه شناخته بشوند.

وی افزود: «سلبریتی» آن کسی نیست که فقط مخاطب دارد و حتی حرکتش در مسیر امام حسین نیست؛ سلبریتی آن کسی است که در راه رسیدن به اهداف اسلام تمام زندگی خود را وقف اسلام کرده است.

حجت‌الاسلام نظیری بیان کرد: تجلیل از ۱۲۰ پیشکسوت هیأت‌های حسینی در اجلاسیه از تمام شهرستان‌های استان یکی از اقداماتی است که قرار است در این اجلاسیه جهت تکریم این افراد بزرگ انجام شود؛ از این تعداد، ۲۰ نفر مربوط به شهرستان همدان هستند و از هر شهرستان ۱۰ نفر مشخص شده است و تمام این موارد در دستور کار قرار دارد.

وی در ادامه این نشست عنوان کرد: ۱۰ رکن برای هیأت‌های حسینی وجود دارد که با آن‌ها ارزیابی میشوند که می‌توان به سطح مداح و سطح سخنران و هم‌چنین سطح عوامل اجرایی و دیگر ارکان لازم آن اشاره کرد و همه این افراد و خادمان نقشی اساسی و کلیدی و غیرقابل انکار در برگزاری مراسمات هیأت‌ها دارند؛ خدمت در هیأت‌ها اوج مقام و منزلت است و درجات بالایی دارد، کسی که از همه مقامش بالاتر است کفش‌دار می‌شود که نشان می‌دهد ارکان و ارزش‌ها در هیأت‌های ما چه قدر منزلت دارند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان ضمن ابراز خوشحالی از هم‌بستگی جامعه جوان و بزرگسال جامعه استان در برگزاری مراسمات منوط به سیدالشهدا، گفت: پیرغلامان و نوغلامان به صورت هم‌زمان در اجلاسیه حضور خواهند داشت و این اقدام نشان خواهد داد که این فرهنگ ارزشی نسل به نسل به اقشار مختلف جامعه انتقال داده می‌شود.

وی در رابطه با اهداف برگزاری مراسم‌های این چنینی مطرح کرد: یکی از اهداف و آرمان‌های برگزاری مراسم‌های ایام عزاداری محرم و در پی آن سخنرانی‌های داخل مراسم‌ها مطرح کردن بحث توجه به خانواده، جمعیت و فرزندآوری است که باید بگوییم بحث فرزندآوری دغدغه جدی و اصلی مقام معظم رهبری است که باید در همه‌جا با توجه به تاکیدات آن حضرت این موضوعات را مطرح کنیم؛ چندی پیش ستاد جمعیت جهت توجه هر چه بیش‌تر به بحث فرزندآوری بین دانشگاه علوم پزشکی همدان و اداره کل تبلیغات اسلامی استان در چند گروه مختلف تدوین شد و سعی کردیم در رابطه با خطراتی که جامعه اسلامی را تهدید می‌کند و تاکیدات مقام معظم رهبری بر بحث فرزندآوری در راستای تشکیل جلساتی جهت پیدا کردن راهکارهای مناسب برای حل این مشکل گام برداریم.

حجت‌الاسلام نظیری خاطرنشان کرد: نمونه‌هایی از آئین‌های کهن، سنتی و اصیل عزاداری استان همدان در اجلاسیه بزرگ ما به نمایش گذاشته خواهد شد؛ اهتزاز پرچم و حضور سیاه‌پوشان و بسیاری از موارد دیگر در اجلاسیه اجرا خواهد شد.

وی اشاره کرد: در گذشته یکی از اشتباهات مردم استان ما استقبال بسیار زود هنگام از محرم بود که تاکنون تلاش کرده‌ایم مردم زودهنگام مشکی‌پوش و عزادار نشوند و مراسمات مذهبی شادی و سرور ما در این بین نادیده گرفته نشود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی در رابطه با پوستر اجلاسیه گفت: در طراحی پوستر این اجلاسیه از حاج قربانعلی ارغوان که بسیار سرشناس بود استفاده شده است و از نمادهای ارزشی مختلفی نیز در پوستر بهره برده‌ایم.

وی افزود: امسال به فضل خداوند متعال در سراسر ایران اسلامی چند قدم به سوی حضور بیش‌تر مردم به سمت غدیر نزدیک شده‌ایم و البته فاصله زیادی تا این روز باقی مانده است؛ برای بزرگداشت غدیر باید تمام تلاش خود را پای میدان بیاوریم؛ مردم در بسیاری از مراسم‌های بزرگ کشور پای کار آمدند و هزینه کردند و برخلاف تصورات، دولت تمام هزینه‌ها را نداده است.

حجت‌الاسلام نظیری اشاره کرد: در بحث جراحی اقتصادی، اصلاح هدفمندسازی یارانه‌ها و دیگر مسائل، مردم و نخبگان و آحاد جامعه به درستی و به صورت کامل از سوی دولت تفهیم نشدند و اطلاعات کاملی از دولت دریافت نکردند تا به این مسائل اطمینان خاطر داشته باشند؛ این اتفاقاتی که دارد رخ می‌دهد بسیار خوب است اما باید بگوییم دولت در بخش اطلاع‌رسانی ضعف داشته که جامعه متوجه موضوعات نشده است؛ لازم است بگوییم جامعه روحانیت هیج نقشی در تعیین این موضوعات نداشتند و بیش‌ترین گروهی که در مبحث اصلاح یارانه‌ها دچار مشکلات معیشتی و اجتماعی شدند طلبه‌ها بودند و بدون هیچ دلیل و نقشی دچار ضرر شدند.

وی اظهار کرد: ۳۰۰ طلبه غیر بومی از قم اعزام خواهند شد و هم‌چنین طلبه‌های استان در راستای توجه به مباحث عزاداری و هم‌چنین حوزه کودک و بحث ترویج فرزندآوری تلاش خواهند کرد و وارد عمل خواهند شد.

حجت‌الاسلام نظیری خاطرنشان کرد: اجلاسیه جهانی شیرخوارگان حسینی نباید صرفاً یک اجتماع مادران با طفل‌های شیرخوارشان باشد؛ اولین دوره تربیت مربیان حسینیه‌های کودک در سازمان تبلیغات برگزار شد و نگاه ویژه‌ای به این اجلاسیه داریم؛ ساختار هیأت‌های حسینی باید خانوادگی باشد.

وی تصریح کرد: "طرح رویداد دختران حاج قاسم" که شاکله اصلی آن دختران نوجوان هستند در راستای اجرای مبحث جدی و اساسی "جهاد تبیین در فضای جامعه" در استان همدان اجرا خواهد شد و محوریت آن در کشور در استان همدان است؛ هم‌چنین پسران نوجوان ما در چنین برنامه‌هایی شرکت خواهند داشت.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان گفت: تیم تبلیغی تخصصی روایت‌گری عاشورا به همدان خواهند آمد و مذاکراتی با آن‌ها صورت گرفته شده است؛ هم‌چنین تفاهم‌نامه‌ای با ستاد امر به معروف و نهی از منکر توسط سازمان تبلیغات استان صورت گرفته زیرا مبحث امر به معروف و نهی از منکر لازمه تحقق آموزه‌های اسلام در سطح جامعه است.

وی بیان کرد: هیأت‌های حسینی در فضای کرونا خوش درخشیدند و وزارت بهداشت و وزارت کشور این موضوع را رسماً تایید و اعلام کردند زیرا دستورالعمل‌های بهداشتی به بهترین شکل در هیأت‌های مذهبی و حسینی ما اجرا شد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان ادامه داد: فضای محرم و عاشورا و تاسوعا با قدرت در همدان برقرار خواهد شد؛ بیش از ۳۰۰۰ نقطه تبلیغی مذهبی در فضاهای مختلف استان جهت برگزاری آئین عزاداری وجود دارد.

وی تصریح کرد: امسال در برگزاری مراسم‌های محرم دولت و مسئولان امر تمامی تعامل و مساعدت‌های لازم را داشته‌اند؛ در فضاهای باز هیچ محدودیتی وجود ندارد و در فضاهای بسته می‌بایست به پروتکل‌ها و دستورالعمل‌های لازم توجه شود؛ میزان حضور با توجه به رنگ‌بندی‌های آن زمان تعیین خواهد شد؛ توزیع نذری‌ها می‌بایست با توجه به دستورالعمل‌ها و شرایط زمانی جامعه در رابطه با مبحث کرونا باشد و حتی‌الامکان به صورت بسته‌بندی و کاملاً بهداشتی باشد.

حجت‌الاسلام نظیری در پایان تاکید کرد: کرونا برکتی که داشت عادت دادن هیأت‌ها به حضور در فضای باز بود و همین فضای باز باعث شد مخاطبین هیأت‌ها چند برابر شود و تاثیرات آن بالاتر باشد و درخواست ما از هیأت‌ها این است که حدالمقدور در فضاهای باز مراسمات خود را جهت تاثیرپذیری بیش‌تر برگزار کنند.

وی همچنین ضمن گرامی‌داشت روز خانواده و هفته خبرنگار با بیان این‌که مهم‌ترین کانون اجتماعی در یک جامعه خانواده بوده و لازم است همه آنان در مسیر تعالی و رشد قرار داشته باشند، اظهار کرد: متولیان و ادارات باید جریان رسانه را به عنوان یک فرهنگ‌ساز، پشتیبان، دیدبان و دروازه‌بان رسانه‌ای ببینند چون نقش خبرنگاران و جریان رسانه‌ای در نظام اسلامی یک نقش بی‌بدیل بوده و لازم است جو و شرایطی فراهم باشد که خبرنگاران به عنوان ناظران مردمی مراقب اعمال مدیران و بیت‌المال باشند و هر چه فضای رسانه‌ای قوی‌تر باشد، مدیران اولویت‌ها و ضرورت‌های جامعه را بیش‌تر در دستور کار خود قرار می‌دهند.

وی افزود: هیچ‌وقت در نشست‌هایی که برگزار می‌شود از نظرات کارشناسی خبرنگاران و به اصطلاح از «رصد رسانه‌ای» این عزیزان استفاده نمی‌شود با وجود این‌که خبرنگاران دیده‌بان جامعه هستند؛ باید بگوییم رسانه ما هنوز به بلوغ کامل نرسیده است.

به گزارش ایسنا، در سامانه آماری اداره کل تبلیغات اسلامی استان همدان ۲۲۰۰ هیأت مذهبی ثبت شده است اما در مجموع بیش از ۳۰۰۰ هیأت ثبت شده و ثبت نشده در استان همدان وجود دارد که علت تفاوت آمارهای رسمی و غیررسمی عدم ثبت مشخصات هیأت‌های مذهبی در اداره کل است و هم‌چنین علت دیگر آن فعالیت موقت و دوره‌ای بسیاری از این هیأت‌های مذهبی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha