• سه‌شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401050402759
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

"ترین‌"هایی که بیابان لوت را جهانی کرد

"ترین‌"هایی که بیابان لوت را جهانی کرد

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر پایگاه میراث جهانی بیابان لوت بیان کرد: در کنار ویژگی‌های منحصر به فرد بیابان لوت، واژه " ترین‌ها" در آن بسیار با اهمیت است که شامل؛ بلندترین و طول ترین کلوت‌ها، متنوع ترین کلوت‌های جهان، بلندترین نبکاهای جهان، بلندترین و حجیم ترین تپه‌های ماسه‌ای جهان و گرم ترین نقطه زمین است.

 استان خراسان جنوبی یکی از مناطق تاریخی کشور که به واسطه داشتن فضاهای طبیعی زیادی که در خود دارد، پتانسیل تبدیل به مناطق نمونه گردشگری را دارد، مناطقی که نخست پس از معرفی باید حفاظت از آن‌ها و ارائه برنامه‌های گردشگری در دستور کار قرار گیرد.

بیابان لوت به عنوان اولین میراث طبیعی ایران در سال ۲۰۱۶ در یونسکو به ثبت رسیده است، پهنه‌ای از این بیابان که در خراسان جنوبی قرار دارد، دارای شواهد تمدنی طولانی و جنبه‌های بی بدیل مردم شناسی و البته جذابیت‌های طبیعی بی نظیری همچون بلندترین تپه‌های ماسه‌ای (ریگ یلان) است و روستاهای حاشیه این بیابان همچون حیدرآباد و دهسلم نیز همه ساله پذیرای گردشگران فراوانی است.

زهرا رضایی ملکوتی، مدیر پایگاه میراث جهانی بیابان لوت در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بیابان لوت، ویژگی‌های شاخص و منحصر به فردی دارد که آن را واجد شرایط ثبت در فهرست میراث جهانی کرد؛ در حقیقت باید گفت که بیابان لوت با دارا بودن دو ویژگی از معیارهای طبیعی، واجد شرایط ثبت در فهرست میراث جهانی شد.

وی با بیان اینکه این بیابان نمونه‌ای از درجات عالی پدیده‌های طبیعی که دارای اهمیت زیبایی شناختی و یا زیبایی طبیعی استثنایی است، افزود: بیابان لوت مثالی برجسته بوده که نشان دهنده مراحل اصلی در تاریخ زمین و فرآیندهای مهم زمین شناسی و ویژگی‌های مهم زمینی است.

رضایی ملکوتی با اشاره به نیازهای پیش رو برای معرفی بهتر بیابان لوت، تصریح کرد: تقویت جوامع محلی در راستای حفاظت از ارزش‌های بیابان لوت، ایجاد زیرساخت‌های گردشگری، ایجاد و توسعه مسیرهای گردشگری و برنامه ریزی صحیح برای کنترل گردشگران و اتومبیل‌ها از جمله ضرورتهاست.

وی ادامه داد: آموزش برای توانمندسازی جوامع محلی، راهنمایان گردشگری، کنترل فعالیت معادن در عرصه و حریم بیابان لوت و مطالعات و پژوهش‌های علمی در رابطه با معرفی بیابان لوت نیز از دیگر موارد است.

مدیر پایگاه میراث جهانی بیابان لوت از پیشنهادات خود در حوزه گردشگری بیابان لوت گفت و اظهار کرد: ایجاد کمپ کویرنوردی در روستاهای حیدرآباد، چاهداشی، ملک چاهرویی، ایجاد بازارچه و فروشگاه دائمی صنایع دستی، ایجاد و ساماندهی خانه های بومگردی در روستاهای حاشیه بیابان لوت، تهیه تابلوهای تفسیری و اطلاع رسانی و تأمین زیرساخت‌های لازم برای انجام فعالیت‌های ورزشی و تفریحی برای گردشگران از مهم‌ترین پیشنهادات برای معرفی این بیابان است.

رضایی ملکوتی یادآور شد: راه‌اندازی پایگاه بیابان لوت در روستای دهسلم نهبندان از اولین اقدامات بعد از ثبت جهانی این اثر  بوده که در پنج سال گذشته انجام شده و این دفتر به عنوان مرکز اطلاع رسانی برای ارائه اطلاعات قبل از ورود به بیابان لوت کمک زیادی  به گردشگران کرده است.

وی با بیان اینکه بیش از ثبت کردن یک اثر، حفاظت و مراقبت از آن حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: ما در سه پایگاه بیابان لوت در سه استان خراسان جنوبی، کرمان و سیستان و بلوچستان به این اثر نگاهی ملی و فراملی داریم و اجازه هیچ نوع آسیبی به این اکوسیستم طبیعی نخواهیم داد.

"ترین‌"هایی که بیابان لوت را جهانی کرد

به‌ مناسبت گرامیداشت سالروز ثبت جهانی بیابان لوت (۲۷ تیر ماه) اولین ثبت زمینی دمای هوا به عنوان داغ‌ترین (گرم‌ترین) نقطه زمین در بیابان لوت واقع در خراسان جنوبی انجام شد. محققان مختلفی از ناسا و مراکز علمی بین‌المللی با استفاده تصاویر ماهواره‌ای دمای سطحی بیش از ۸۰ درجه را در بیابان لوت ثبت کرده‌اند اما تاکنون اندازه‌گیری زمینی به‌صورت ۲۴ ساعت انجام نشده بود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha