• یکشنبه / ۹ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۱:۲۷
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1401050906458
  • خبرنگار : 50491

رئیس جهاددانشگاهی گلستان خبر داد:

ایجاد بانک ژنتیک و مرکز اصلاح نژاد اسب اصیل ترکمن/ رونق صادرات گلستان با تقویت صنعت اسب

ایجاد بانک ژنتیک و مرکز اصلاح نژاد اسب اصیل ترکمن/ رونق صادرات گلستان با تقویت صنعت اسب

ایسنا/گلستان رئیس جهاددانشگاهی گلستان به ذخیره سازی و اصلاح ژنتیک اسب اصیل ترکمن توسط جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: این طرح آورده اقتصادی و تولید ثروت خوبی برای گلستان به همراه خواهد داشت.

ابراهیم شهبازی امروز(شنبه ۸ مرداد) در دیدار با مدیرکل ورزش و جوانان گلستان که در آستانه سالروز تأسیس جهاددانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: جهاددانشگاهی با وجود نیروهای توانمند در حوزه های مختلف پژوهشی، آموزشی، فرهنگی و رسانه پیشگام بوده و نه تنها باری بر روی دوش دولت ندارد بلکه کارهای بر زمین مانده دولت را پیگیری و به سرانجام رسانده و به این ترتیب کمک‌کار دولت است.

وی در ادامه به ورود جهاددانشگاهی به ذخیره و اصلاح ژنتیک اسب اصیل ترکمن اشاره کرد و افزود:جهاد دانشگاهی با استفاده از ظرفیت پژوهشگاه ابن سینا و مرکز ملی ذخایر ژنتیک مطالعاتی انجام داده که این مطالعات نشان داد ذخیره سازی ژنتیکی اسب در گلستان مغفول مانده و آنطور که باید به این موضوع توجه نمی شود.

رئیس جهاد دانشگاهی گلستان با بیان اینکه اسب گنجینه ای گرانبها و یک بِرند برای استان گلستان محسوب می‌شود، افزود: اسب با فرهنگ بومی مردم استان به ویژه مردم شریف ترکمن گره خورده و در حالی که این برندسازی و نمادسازی هزاران سال طول کشیده اما متأسفانه این گنجینه و ذخیره باارزش در معرض خطر قرار گرفته لذا جهاد دانشگاهی با هدف حفظ میراث فرهنگی و گرانبها و اصلاح ژنتیک و به نژادی اسب اصیل ترکمن در این راستا گام برداشته است.

شهبازی با بیان اینکه اصلاح ژنتیک و به نژادی اسب اصیل ترکمن آورده اقتصادی خوبی برای گلستان به همراه خواهد داشت، بیان کرد: حدود ۱۷ درصد از اسب های کشور در استان گلستان قرار دارند و  ۱۰ هزار اسب ثبت شده و هفت هزار اسب ثبت نشده در گلستان وجود دارد که این سرمایه ظرفیت ارزشمندی برای گلستان است و می‌تواند برای استان آورده ارزی به همراه داشته باشد.

ایجاد بانک ژنتیک و مرکز اصلاح نژاد اسب اصیل ترکمن/ رونق صادرات گلستان با تقویت صنعت اسب

وی بر ضرورت شناسنامه دار شدن اسب اصیل ترکمن تأکید کرد و گفت: کل تولید ناخالص داخلی کشورمان ۲۴۰ میلیارد تومان و در استان گلستان پنج میلیارد تومان است و بررسی ها نشان می دهد کشوری مانند آمریکا ۲۴ برابر تولید ناخالص داخلی گلستان از اسب درآمد دارد حال آنکه گران‌ترین اسب دنیا متعلق به استان گلستان است که دو سال گذشته دو میلیون و ۵۰۰ هزار یورو فروخته شد.

رئیس جهاد دانشگاهی گلستان با بیان اینکه تقویت صنعت اسب اصیل ترکمن به صادرات اسب گلستان رونق می بخشد، تصریح کرد: یکی از دلایل عقب ماندگی کشورمان در تولید ناخالص داخلی عدم استفاده صحیح از ظرفیت های موجود است.

شهبازی با بیان اینکه با رونق صنعت اسب در گلستان، صنعت ورزش اسب نیز رونق می گیرد، خاطرنشان کرد: هدف از جهاددانشگاهی از ورود به این بخش ها کمک به توسعه و پیشرفت گلستان است لذا همراهی و مشارکت اداره کل ورزش و جوانان در این طرح کمک به استان گلستان است نه جهاددانشگاهی.

وی با اشاره به اینکه وظایف جهاددانشگاهی در بخش فرهنگی، پژوهشی و آموزشی گسترده است، ابراز داشت:آموزش جهاددانشگاهی مسئله محور و نیاز محور است و جهاددانشگاهی یک الگو محسوب می شود.

رئیس جهاددانشگاهی استان گلستان با تشریح بخش های مختلف فرهنگی و آموزشی این نهاد در گلستان، اضافه کرد: ایجاد مرکز غربالگری، تشخیص و درمان سرطان پستان و توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی از  یکی پروژه های مهم ما در حوزه پژوهش است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha