• سه‌شنبه / ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۰:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401051108241
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

کلات سیل‌زده محروم از اعتبارات بحران/حتی یک بیل مکانیکی هم نداریم

کلات سیل‌زده محروم از اعتبارات بحران/حتی یک بیل مکانیکی هم نداریم
عکس از آرشیو است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر آب و فاضلاب شهرستان کلات گفت: علی‌رغم سیل‌خیز بودن شهرستان کلات اما از سال ۹۶ تاکنون از اعتبارات بحران تخصیصی به این شهرستان صورت نگرفته و اگر هم بوده، رقم قابل بیانی نبوده است.

رضا رمضان‌پور در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص خسارت‌هایی که سیلاب‌های چند روز گذشته بر منابع و شبکه‌های آبی این شهرستان وارد کرد، افزود: متاسفانه سیلاب هشتم مرداد ماه ۱۴۰۱ موجب بروز خسارت به شهر کلات و هفت روستای شهرستان از جمله گرو، خشت، حمام‌قلعه، چرم‌ نو، چرم کهنه، آبگرم و یک روستای دیگر شد.

وی خاطرنشان کرد: در اولین اقدام بعد از وقوع سیل سریعا آب‌رسانی با تانکر سیار به روستاهایی که آب ذخیره نداشت، انجام شد.  

مدیر آب و فاضلاب شهرستان کلات بیان کرد: مخازن شهر کلات، روستاهای چرم کهنه و چرم نو، گرو و خشت تا عصر پریروز مشکل خاصی نداشت و آب موجود در آن جوابگوی نیاز ما بود.

وی با اشاره به اینکه در سیلاب اخیر ۵۰ درصد از منابع شهر کلات را از دست داده‌ایم، تصریح کرد: عملا از چهار حلقه چاهی که برای شهر کلات در نظر گرفته شده، ۲ حلقه چاه به همراه خط انتقال آن را در سیلاب اخیر از دست داده‌ایم و ۲ حلقه چاه دیگر با خط انتقال موجود، پس از ترمیم و مرمت اکنون وارد مدار شده و جوابگوی نیاز آبی شهر کلات است.

رمضان‌پور اظهار کرد: هر چند با تلاش نیروها که از همان دقایق اولیه آغاز شد، مشکل آب شرب شهر کلات رفع شد اما به دلیل اینکه سیلاب به داخل منازل و مغازه‌ها و اماکن دیگر راه پیدا کرد، مصارف به شدت افزایش یافت؛ به طوری که اجازه داده نمی‌شد مخازن ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر ذخیره داشته باشد تا به مخزن بعدی در بالادست انتقال دهیم.

وی گفت: خوشبختانه شب گذشته مخازن به حالت تعادل بازگشته و مشکل خاصی در شهر کلات نداریم اما از روز گذشته ۲ روستای دیگر ایده‌لیک و قره‌تیکان با مشکل مواجه شده‌اند.

مدیر آب و فاضلاب شهرستان کلات با اشاره به اینکه چون در روستای حمام قلعه ۱.۵ کیلومتر خط انتقال را از دست داده‌ایم، اکنون به این روستاها با تانکر آب‌رسانی می‌شود، افزود: پیش‌بینی می‌شود امروز مشکل لوله‌های خط انتقال روستاهای چرم کهنه، چرم نو، حما قلعه و ایده‌لیک برطرف شود.

وی با بیان اینکه تا عصر روز گذشته ۷۰ درصد مشترکان روستای ایده‌لیک آب‌دار شده‌ است، گفت: متاسفانه یکی از مشکلات اصلی ما در روستاهای آبگرم و سرچشمه است که ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر خط انتقال را در آن از دست داده‌ایم. این روستاها فاصله ۱۰۰ کیلومتری با مرکز شهرستان دارد. نبود هیچگونه آنتن‌دهی مشکلات را دوچندان کرده است چون نمی‌توانیم اطلاعات کافی را در لحظه از وضعیت موجود داشته باشیم و تنها راه این است که یکی از نیروها به منطقه بروند.

خسارت ۱۳۰ میلیارد ریالی به تاسیسات آب‌رسانی

رمضان‌پور ادامه داد: طی روزهای هشتم و نهم ۱۴۰۱ در مجموع هشت روستا و شهر کلات با مشکل مواجه و خسارت‌هایی را متحمل شدند که اکنون از این تعداد روستا مشکل ۲ روستا رفع شده و ۶ روستای دیگر با تانکر آب‌رسانی می‌شود.

وی با بیان اینکه تلاش می‌شود تا پایان امروز مشکل آب این تعداد روستا نیز رفع شود، خسارت وارد شده به کل تاسیسات آب‌رسانی شهرستان کلات را بالغ‌ بر ۱۳۰ میلیارد ریال برآورد کرد و گفت: در حال حاضر حدود ۴.۵ کیلومتر خط انتقال آب نیاز داریم که باید تعویض شود.

مدیر آب و فاضلاب شهرستان کلات در ادامه گفت: متاسفانه به دلیل سیلابی که در مرداد ماه ۹۶ در شهرستان کلات به وقوع پیوست، اکثر تاسیسات دچار خسارت شد.

وی با بیان اینکه ۷۰ تا ۸۰ درصد منابع آبی، تاسیسات، خطوط انتقال آب در بستر و یا حریم رودخانه‌هاست که نیاز آبی شهرستان از این مناطق تامین می‌شود، بیان کرد: از سال ۱۳۹۶ به بعد چون خطوط انتقال آب‌ ترمیم، تقویت و ایمن‌سازی نشد، هر سال با وقوع کوچکترین سیلاب‌ها دچار خسارت‌های جدی می‌شویم.

رمضان‌پور گفت: برای اینکه بتوانیم خطوط انتقال آب را ایمن‌سازی، تعویض و مقاوم‌سازی کنیم و یا تمام تاسیسات، خطوط انتقال و منابع آبی را از بستر و حریم رودخانه بیرون بکشیم، می‌طلبد اعتبار بیش از ۵۰ میلیارد تومان به شهرستان تخصیص یابد.

وی در ادامه با انتقاد از اینکه از سال ۱۳۹۶ تاکنون تخصیص از محل از اعتبارات بحران نداشته‌ایم و اگر هم بوده عددی نیست که بشود آن را بیان کرد، گفت: اگر هم‌اکنون ۳۰ میلیارد تومان برای حل مشکلات کلات تخصیص یابد، فقط می‌توان وضعیت تاسیسات را به سال ۹۶ بازگرداند اما برای ایمن‌سازی به ۲۰ تا ۳۰ میلیارد تومان دیگر نیاز است.

مدیر آب و فاضلاب شهرستان کلات گفت: متاسفانه بالغ‌ بر ۲۰ کیلومتر از خطوط انتقال آب در تمام سیلاب‌ها متحمل خسارت و منابع آبی گل‌آلود می‌شود که نیازمند بهسازی و خطوط انتقال آب نیازمند تعویض و ایمن‌سازی است.

۴۰ درصد شبکه توزیع و انتقال آب دچار فرسودگی است

وی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد شبکه توزیع و انتقال آب شهرستان دچار فرسودگی است، میزان هدررفت آب را کمتر از ۳۰ درصد اعلام کرد و افزود: ۷۰ درصد منابع آبی شهرستان از آب‌های سطحی و زیرسطحی استفاده می‌کند؛ این یعنی با کمترین سیلاب و با وقوع خشکسالی دچار خسارت‌های جدی می‌شویم.

رمضان‌پور در ادامه گفت: در حال حاضر ۵۵ روستای بالای ۲۰ خانوار، ۱۸ محله و ۲ شهر کلات و زاوین با ۱۴ هزار مشترک تحت پوشش اداره آب و فاضلاب این شهرستان هستند.

وی با اشاره به اینکه اکنون ۹۸ درصد خانوارهای شهرستان کلات تحت پوشش هستند، افزود: در حال حاضر تنها روستای ژرف که بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارد، تحت پوشش نیست.

مدیر آب و فاضلاب شهرستان کلات تصریح کرد: هم‌اکنون آب مورد نیاز شهرستان کلات از ۱۲ حلقه چاه، یک سد، ۱۹ چشمه و ۱۴ قنات تامین می‌شود.

وی بیان کرد: اداره آب و فاضلاب شهرستان کلات از تجهیزات خوبی در مواقع سیلاب مانند بیل مکانیکی برخوردار نیست تا بتوانیم در کمترین زمان خطوط انتقال را ترمیم کنیم؛ از سویی با نیروی انسانی هم نمی‌شود در مسیرهای رودخانه کاری کرد. از همین رو می‌طلبد ستاد بحران استان یک دستگاه بیل مکانیکی را در اختیار امور آب و فاضلاب شهرستان به صورت دائمی قرار دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha