• سه‌شنبه / ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۲:۱۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401051813008
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی اصفهان:

مردم با افزایش قیمت لوازم‌خانگی از خرید عقب‌نشینی می‌کنند

مردم با افزایش قیمت لوازم‌خانگی از خرید عقب‌نشینی می‌کنند

ایسنا/اصفهان نایب رئیس اتحادیه لوازم‌خانگی اصفهان با بیان اینکه درهم امارات نقش بسیار مهمی در بازار لوازم‌خانگی دارد، گفت: نسبت به سال گذشته قیمت لوازم‌خانگی حدود ۲۵ درصد افزایش یافته، اما با هر میزان افزایش، قدرت خرید مردم کمتر می‌شود.

علیرضا قندی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره افزایش قیمت لوازم‌خانگی و گلایه خریداران از قیمت‌هایی که به‌روز تغییر می‌کند، اظهار کرد: قیمت‌های لحظه‌ای لوازم‌خانگی مربوط به کالاهای خارجی است، خوشبختانه لوازم‌خانگی خارجی در کشور به‌ویژه در اصفهان کم شده است.

وی با اشاره به اینکه مردم استقبال خوبی از لوازم‌خانگی باکیفیت داخلی پیدا کرده‌اند، گفت: متاسفانه همان کالاهای باکیفیت داخلی، ملاکی برای افزایش قیمت ۱۰ یا ۱۵ درصدی و ... آنها نیست و تولیدکننده خودسرانه قیمت را افزایش می‌دهد و سپس در بین نمایندگان فروش خود توزیع می‌کند.

نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی اصفهان به کاهش قدرت خرید مردم اشاره کرد و افزود: مردم با هرگونه افزایش قیمت لوازم‌خانگی، از خرید عقب‌نشینی می‌کنند. این عقب‌نشینی به نحوی است که مردم لوازم‌خانگی خراب قبلی خود را تعمیر می‌کنند، البته دستمزد تعمیرات محصولات نیز بالا رفته است و به همین دلیل امروز در بازار لوازم‌خانگی شاهد رکود هستیم.

وی با بیان اینکه نوسانات نرخ دلار و به‌طورکلی ارزهای خارجی بر قیمت لوازم‌خانگی خارجی تأثیر دارد، ادامه داد: درهم بسیار نقش مهمی در بازار لوازم‌خانگی دارد، به‌نوعی قیمت درهم امارات ملاک قیمت لوازم‌خانگی است و لوازم‌خانگی خارجی بعد از اینکه از چین و دیگر کشورها به امارات رسید، از این کشور به‌طور قاچاق وارد ایران می‌شود.

کمبود لوازم خانگی خرد در کشور

قندی با تأکید بر اینکه خوشبختانه در اصفهان لوازم‌خانگی قاچاق بسیار کم است، گفت: متأسفانه کشور در تولیدات اجناس خرد لوازم‌ خانگی همچون کالاهای آشپزخانه، چرخ‌گوشت، آبمیوه گیری، گوشت‌کوب، همزن، چای‌ساز و ... دچار مشکل است، چراکه میزان تولید کفاف نیاز کشور را نمی‌دهد.

وی در پاسخ به این سوال که امروز کالاهای لوازم‌خانگی داخلی لحظه‌ای تغییر قیمت دارد، توضیح داد: متاسفانه ثبات قیمتی در بازار نداریم؛ پیشتر با تغییر سال از ۱۶ فروردین‌ماه شرکت‌ها همانند کارخانجات یخچال و فریزر، کولر، بخاری و ... افزایش ۱۰ یا ۱۵ درصدی قیمت را برای اجناس خود تا پایان سال پیاده می‌کردند، اما تغییر لحظه‌ای لوازم‌خانگی به‌نوعی است که کارخانه‌دار به‌صورت لحظه‌ای قیمت‌های خود را افزایش می‌دهد، به این دلیل که ورق فولاد تولید لوازم‌خانگی و یا موتور یخچال و ... ماهیانه تغییر می‌کند، بنابراین تغییرات قیمتی متغیر است و فروشگاه‌دار همواره با افزایش قیمت لوازم‌خانگی مواجه است.

نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی اصفهان در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر اینکه شاید در ویترین مغازه‌ها لوازم‌خانگی خارجی نباشد، اما در پشت مغازه‌ها این محصولات موجود است، توضیح داد: فروشندگان لوازم‌خانگی شاید چند کالای برند لوازم خارجی را در فروشگاه خود داشته باشند و اگر خریداری از این محصول دو نمونه بخواهد، تنها یک محصول در مغازه موجود است و مشابه همان محصول را باید به قاچاقچی کالاها سفارش دهد، تا وارد کشور کنند که ورود این محصول همواره با تاخیر و یا با افزایش قیمت مواجه است.

وی گفت: اگر در ایران لوازم‌خانگی باکیفیت و موردنیاز را تأمین کنیم به‌طورقطع به دلیل خدمات پس از فروش جنس داخلی، دیگر مصرف‌کننده ما به سراغ لوازم‌خانگی خارجی نمی‌رود.

برندهای خارجی خدمات پس از فروش ندارند

قندی با بیان اینکه طی چند سال گذشته برندهای خارجی همچون سامسونگ، ال‌جی، بوش و ... هیچ‌گونه خدمات پس از فروشی در کشور ندارند، توضیح داد: اگر مصرف‌کننده، این کالاها را خریداری و فروشگاه‌دار جنس آنها را ضمانت کند، این دروغی بیشتر نیست، بنابراین مردم باید نسبت به این موضوع هشیار باشند.

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره از بین بردن فضای رقابت در لوازم‌خانگی و کیفیت پایین محصولات داخلی، اظهار کرد: همواره باید سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان از لوازم‌خانگی ایرانی حمایت کند و این حمایت تنها برای قیمت نباشد و به‌طورکلی این کالای ایرانی باید از استانداردهای دقیقی برخوردار باشد.

نایب رئیس اتحادیه لوازم خانگی اصفهان افزود: امروز در برخی از کارخانجات تولید لوازم‌خانگی استانداردها به‌روز است، البته از نهادهای مسئول می‌خواهیم که نظارت بیشتری بر تولیدات لوازم‌خانگی داخلی داشته باشند تا مصرف‌کننده بتواند کالاهای باکیفیتی را خریداری کند.

وی با اشاره به اینکه نسبت به سال گذشته قیمت لوازم‌خانگی حدود ۲۵ درصد افزایش یافته، اما با هر میزان افزایش، قدرت خرید مردم کمتر می‌شود، گفت: از سوی دیگر هزینه تعمیر لوازم‌خانگی بالا رفته و به‌نوعی هزینه قطعات بالا است و قطعات لوازم‌خانگی وارداتی شده و متاسفانه برخی قطعه را تعمیر نمی‌کنند، بلکه تعویض می‌کنند که این مسئله قیمت را برای مصرف‌کننده بالا می‌برد.

تاثیر ارزهای خارجی بر قیمت لوازم خانگی

قندی درباره اینکه دوباره افزایش قیمت لوازم‌خانگی خواهیم داشت یا خیر؟ توضیح داد: همواره بازار تعیین‌کننده بازار است، یعنی هیچگاه نمی‌توان به‌طور دقیق عنوان کرد که در ماه آینده افزایش قیمت داریم و ارزهای خارجی بر قیمت لوازم‌خانگی تاثیر روزانه دارد.

وی البته اضافه کرد: لوازم‌خانگی داخلی باید طبق لیست کارخانه و شناسه کالا و تولید آن با سود ۴ درصد برای عمده‌فروش و ۷ درصد برای مصرف‌کننده برای فروشندگان اعمال شود و اگر کارخانه‌ای قیمتی را تعیین کند و فروشنده با قیمت بالایی محصول را عرضه کند، این تخلف است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha