• چهارشنبه / ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ / ۰۷:۴۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1401052618689
  • خبرنگار : 71626

نخستین پیش‌بینی دربارۀ آیندۀ هوشنگ ابتهاج

نخستین پیش‌بینی دربارۀ آیندۀ هوشنگ ابتهاج

«به زودی خواهد رسید روزی که گویندۀ این دیوان به یاری خدا شاعری بزرگ گردد...»؛ جمله‌ای بود در توصیف آیندۀ «سایه» که عبدالعلی طاعتی در مقدمۀ «نخستین نغمه‌ها» نوشت.

به گزارش ایسنا، هوشنگ ابتهاج نخستین مجموعۀ شعرش را با نام «نخستین نغمه‌ها» در ۱۹ سالگی (سال ۱۳۲۵) منتشر کرد. این مجموعه که شامل شعرهایی به شیوهٔ کهن است، در حالی منتشر شد که «سایه» هنوز با نیما یوشیج آشنا نشده بود. همچنین گفته می‌شود که ابتهاج در این مجموعه تحت تاثیر حافظ بوده است.

انتشارات طاعتی، ناشر نخستین دفتر ابتهاج جوان بود و چنان‌که صفحۀ این نشر به‌تازگی نوشته است، نخستین اثری که غلامرضا طاعتی به انتشار آن رغبت نشان داد، مجموعۀ شعرهای «سایه» بود.

عبدالعلی طاعتی، نویسنده، شاعر و روزنامه‌‏نگار فقید اهل رشت که از همکاران دهخدا در تألیف «لغت‏نامه» بود و رسالۀ «دینداری، دکانداری نیست»، «حدیث سعدی»، «دفاع اتسالینگراد/ لنینگراد»، تصحیح لغت‏نامۀ «صحاح الفرس» و... از آثارش هستند، در مقدمۀ این کتاب نوشت: این نخستین بار است که شاعری ۱۹ساله از اهل گیلان، نخستین سروده‌های خود را به صورت کتابی مستقل انتشار می‌دهد. گیلان را به نداشتن و نپروریدن شاعر در همه جا مشهور کرده‌اند و این راست نیست… این مجموعۀ شعر گواهی بر شاعرپروری گیلان است. …به زودی خواهد رسید روزی که گویندۀ این دیوان به یاری خدا شاعری بزرگ گردد.

نخستین پیش‌بینی دربارۀ آیندۀ هوشنگ ابتهاج

غلامرضا طاعتی، مؤسس کتاب‌فروشی طاعتیِ رشت که همزمان با افتتاح کتابخانۀ ملی این شهر در سال ۱۳۱۳ شروع به کار کرد، بود. طاعتی از اعضای «انجمن اخوت» نیز بود و به حسن خلق، مردم‌داری و کتاب‌شناس بودن شهرت داشت. طاعتی علاوه‌بر نخستین آثار هوشنگ ابتهاج، نخستین آثار محمود طیاری را نیز منتشر کرد و از آغازگران نشر پژوهش‌های گیلان‌شناسی به‌شمار می‌آید. (مشاهیر نشر کتاب ایران، رمضانی نژاد، بهنام، مؤسسۀ خانه کتاب، ۱۳۹۴)

«سایه» پنج سال پس از انتشار دفتر اول خود به دست غلامرضا طاعتی، «سراب» را منتشر کرد که نخستین مجموعهٔ او به اسلوب جدید و در قالب چهارپاره‌است.

از دیگر آثار او به «سیاه مشق»، «شبگیر»، «زمین»، «چند برگ از یلدا»، «تا صبح شب یلدا»، «یادگار خون سرو» و... می‌توان اشاره کرد.

پیکر هوشنگ ابتهاج که در شامگاه ۱۸ مردادماه از دنیا رفت، چهارشنبه (۲۶مردادماه) به ایران می‌رسد و مراسم تشییع پیکر او در روز ۲۷مردادماه در تهران برگزار می‌شود و روز جمعه در رشت به خاک سپرده خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۵-۲۶ ۱۳:۵۴

بت نسازید

avatar
۱۴۰۱-۰۵-۲۷ ۰۳:۰۲

جالب بود... ما بت نمی سازیم، تنها کسانی که برای این مرز و بوم (ایران و ایرانی) افتخار آفریدند و ادبیات معاصر را رونقی دوباره بخشیدند، ارج می نهیم. ما که خود را ایرانی می پنداریم با بت بیگانه ایم... امیدوارم دیگران نیز چنین باشند.

avatar
۱۴۰۱-۰۵-۲۸ ۰۰:۰۸

اگر سایه بت نیست، پس تو بت هستی؟ مگر می‌توان در عظمت او شک کرد؟!!

avatar
۱۴۰۱-۰۵-۲۷ ۰۳:۳۲

آقای سعید شما ب یکتا پرستی مشغول باش مرید پیر مغانم از من مرنج ای شیخ