• دوشنبه / ۷ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۶:۱۳
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1401060705755
  • خبرنگار : 71631

سازه‌ای قدیمی‌تر از اهرام مصر پیدا شد

سازه‌ای قدیمی‌تر از اهرام مصر پیدا شد

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد قدمت قدیمی‌ترین سازه ساخت بشر در قاره آمریکا از اهرام مصر بیش‌تر است.

به گزارش ایسنا به نقل از لایوساینس، در شمال محوطه دانشگاه دولتی لوئیزیانا واقع در ایالات متحده آمریکا، ‌ دو تپه چمنی به ارتفاع شش متر وجود دارد. این دو تپه فقط دو مورد از ۸۰۰ تپه مشابه ساخت بشر هستند که در «لوئیزیانا» و توسط بومیان آمریکا ساخته شده‌اند. با این‌که محققان پیش از این به قدیمی بودن این تپه‌ها واقف بودند، اما نتایج یک تحقیق جدید ثابت کرده است قدمت این سازه‌های باستانی بیش‌تر از آن است که پیش‌تر تصور می‌شد.  

سطح چمنی این تپه‌ها در حقیقت، ‌ چندین لایه گِل و خاکستر باستانی را پوشانده است. محققان اخیرا دریافتند قدمت قدیمی‌ترینِ این تپه‌ها به ۱۱هزار سال پیش بازمی‌گردد. در نتیجه می‌توان این تپه را قدیمی‌ترین سازه‌ دست‌ساز بشر محسوب کرد که تاکنون در آمریکای شمالی یا جنوبی کشف شده است.

محققان برای انجام تحقیقات درباره این تپه‌ها مقداری از مواد مرکزی هر کدام از آن‌ها را مورد بررسی قرار دادند تا از قدمت آن‌ها مطلع شوند. محققان در مرکز این تپه‌ها چندین لایه گِل و خاکستر به جای مانده از نیشکرهای سوزانده شده را به همراه چند تکه استخوان بسیار ریز متعلق به حیوانات کشف کردند.

با توجه به این‌که شعله‌های ناشی از سوزاندن نیشکر برای پختن غذا بسیار سوزان است، ‌ محققان معتقدند این تپه‌ها برای انجام مراسم تشریفاتی یا مذهبی بنا شده‌اند.

قدمت دو تپه محوطه دانشگاه دولتی لوئیزیانا یکسان نیست. تپه B که در جنوب تپه A قرار دارد، ‌ قدیمی‌تر از تپه A است و به ۱۱هزار سال قبل بازمی‌گردد. این درحالی است که قدمت تپه A حدود ۷ هزار و ۵۰۰ سال تعیین شده است. در نتیجه هر دو این تپه‌ها از اهرام مصریان باستان نیز قدیمی‌تر هستند؛ چراکه قدیمی‌ترین هرم مصر که هرم پلکانی جوزر است حدود ۴, هزار و ۷۰۰ سال پیش در سقاره ساخته شد.

محققان دریافتند ساخت تپه B از حدود ۱۱ هزار سال پیش با استفاده از موادی که در آن منطقه وجود داشت آغاز شد. در طول هزاران سال، مردم باستانی به ساخت این تپه با استفاده از گِل و سوزاندن گیاهان ادامه دادند. سپس، حدود ۸ هزار و ۲۰۰ سال تپه B را رها کردند، محققان علت آن را نمی‌دانند، اما تغییرات اقلیمی می‌تواند از عوامل تاثیرگذار بر رها کردن آن باشد.

محققان دریافتند که بشر تا حدود هزار سال هیچ فعالیتی روی تپه B نداشته است و سپس حدود ۷ هزار و ۵۰۰ سال پیش مردم روند ساخت تپه A را در فاصله شش متری تپه B آغاز کردند.

مسؤولان موزه دانشگاه دولتی لوئیزیانا در تلاشند تا از این سازه‌های باستانی حفاظت کنند. محققان همواره از دانشجویان و بازدیدکنندگان خواسته بودند از قدم زدن و نشستن روی این تپه‌ها خودداری کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۷ ۱۷:۳۸

الکیه

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۸ ۰۱:۳۶

بهتره که بدونیم آمریکا دوست داره بگه من اولم تو همه چی اما بهتره که بدونید تپه اصلا سازه نیست اگه اینجوری باشه غار هایی که توی لرستان و شهر های دیگه که پیدا کردن برای بیش از سی هزار سال پیشه دلیل نمیشه خودتون رو تو همه چی بالا بدونین

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۸ ۰۲:۱۳

کوههای دست ساز ایران عجیبترینش دماوند خودمون سال ساختش۲۰۰۰۰ هزار سال قبل از میلاد حضرت موسی هست

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۸ ۱۹:۴۰

اون‌حضرت‌عیسی‌نه‌موسی

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۱۷ ۱۴:۲۳

من از طرف جامعه بومی تورکتبار آمریکا به جوامع تورک تبار آفریقایی و آسیایی پیام می دهم که انسجام خود را حفظ کنید و امپراطوری پانزدهم جهان را در سرزمین آمریکا به وجود آوریم تمام بومیان آمریکا تورکتبارن و همه مشتاق پیوستن به تورکان آسیا و آفریقا و استرالیا هستند تا چهار گوشه دنیا را بهم وصل کنند.خسرو تورک قشقایی از نوادگان اغوزخان بزرگ و فرزند طاهرخان ایل بیگی از محققان تورک شناس و تورک پژو از دانشگاه معتبر جهانی استانبول تورکیه