• چهارشنبه / ۹ شهریور ۱۴۰۱ / ۰۷:۵۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401060907048
  • خبرنگار : 50184

رئیس جامعه اقامتگاه‌های بوم گردی کشور:

وجود 2000 اقامتگاه بوم‌گردی در کشور/ وقتِ توجه به توسعه کیفی است   

وجود 2000 اقامتگاه بوم‌گردی در کشور/ وقتِ توجه به توسعه کیفی است   

ایسنا/کرمانشاه رئیس جامعه اقامتگاه های بوم گردی ایران خواستار این شد که تنها به افراد توانمند و دارای اهلیت که آموزش دیده اند، مجوز راه اندازی اقامتگاه بوم گردی داده شود.

یاور عبیری در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به فعالیت حدود دو هزار اقامتگاه بوم گردی در کشور، اظهارکرد: علیرغم توسعه کمی اقامتگاه های بوم گردی در سالهای اخیر، در بحث کیفی آنها مشکلاتی داریم.

وی یکی از مهمترین مشکلات حال حاضر اقامتگاه های بوم گردی را عدم آمادگی حرفه ای نیروهای انسانی و بهره برداران دانست و افزود: شاید یکی از دلایل اصلی این مسئله این باشد که طی سالهای گذشته تنها هدف افزایش کمی اقامتگاه ها بوده و کمتر روی مسئله کیفیت آنها توجه شده است.

مدیر اقامتگاه بوم گردی آرتین دینور کرمانشاه افزود: هم اکنون صدور مجوز راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی در معاونت های سرمایه گذارای ادارت میراث فرهنگی صادر می شود،  درحالیکه کمیته هایی تخصصی باید در معاونت گردشگری تشکیل شود تا به بررسی اهلیت افراد متقاضی بپردازد، اما در حال حاضر چنین کمیته های وجود ندارد.

وی توسعه کمی را به عنوان آفتی برای اقامتگاه های بوم گردی خواند و افزود: به نظر می رسد باید در زمان صدور مجوز برای متقاضیان اهلیت و توانمندی آنان هم مورد ارزیابی قرار گیرد تا ماندگاری آنها هم در این حوزه بیشتر باشد. حتی اگر متقاضیان هم اهلیت نداشته باشند، باید برنامه ریزی برای آموزش آنها صورت گیرد، سپس به آنها مجوز داده شود.  

عبیری تاکید کرد: البته برای واحدهای بوم گردی هم که اکنون داریم باید یک پالایش و ارزیابی انجام گیرد که آیا توان تولید محتوا و استفاده از همه ظرفیت های گردشگری محل زندگی خود را برای جذب گردشگر دارند، یا اینکه فقط منتظر کمک از بیرون هستند.

وی در ادامه تاکید کرد: متاسفانه در آیین نامه‌ها و مقرراتی که در حال حاضر برای اقامتگاه های بوم گردی وجود دارد، بیشتر نگاه هتلی وجود دارد و حتی سرفصل های آموزشی آن هم با همین نگاه است، بنابراین نیازمند تغییرات بنیادین در این آیین نامه و مقررات هستیم.

رئیس جامعه اقامتگاه های بوم گردی کشور اضافه کرد: از طرفی در حال حاضر کار صدور مجوز، نظارت، اجرا و تعرفه اقامتگاه های بوم گردی از سوی میراث فرهنگی انجام می گیرد که خواستار این هستیم این امر به خود جامعه اقامتگاه های بوم گردی واگذار شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha