• چهارشنبه / ۹ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۶:۳۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401060907759
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان:

پالایشگاه اصفهان مازوت نمی‌سوزاند/ حذف روزانه ۳۰۰ تن گوگرد گازوییل در پالایشگاه

پالایشگاه اصفهان مازوت نمی‌سوزاند/ حذف روزانه ۳۰۰ تن گوگرد گازوییل در پالایشگاه

ایسنا/اصفهان مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه پالایشگاه اصفهان به هیچ وجه نمی‌تواند از مازوت استفاده کند، گفت: در حال سرمایه‌گذاری انتقال آب از خلیج فارس با ظرفیت ۵۰۰  لیتر در ثانیه هستیم تا نیاز آبی خود را از اصفهان کاهش دهیم و طبق برنامه‌ریزی مدیریت آب تا ۱۴۰۵ و با وجود افزایش پروژه‌های پالایشگاه بر مصرف آب ما افزوده نخواهد شد و از هدر رفت آب جلوگیری می‌کنیم تا به صفر برسد.

محسن قدیری، امروز (چهارشنبه، ۹شهریورماه) به مناسبت هفته دولت در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: برای رسیدن به یک پترو پالایش موفق در کشور و جهان و حفظ محیط زیست و اصلاح زیرساخت‌ها، جهت داشتن محیط زیست بهتر برنامه‌ریزی مدون داریم.

وی با بیان اینکه پالایشگاه اصفهان وظیفه تأمین سوخت ۱۷ استان کشور را برعهده دارد، گفت: از جمله مهم‌ترین طرح‌های پالایشگاه اصفهان تکمیل طرح جامع زیست‌محیطی، بهبود فرایند و بهینه‌سازی، اصلاح و بهبود زیرساخت آب و انرژی و رفع تنگناهای عملیاتی و افزایش ایمنی و همچنین توجه ویژه به مسائل زیست‌محیطی است.

به گزارش ایسنا، مدیرعامل پالایشگاه اصفهان، به هزینه کردن یک میلیارد یورویی این پالایشگاه طی ۴۳ سال گذشته برای بهبود و بهینه‌سازی فراورده‌های نفتی برای طرح‌های زیست محیطی اصفهان و شاهین شهر، تصریح کرد: مشعل‌های پالایشگاه به هیچ وجه مازوت سوز نیست و نمی‌توانیم از مازوت استفاده کنیم و در فصول سرد از گاز شهری و کپسولی بهره می‌بریم.

به گفته قدیری، در برنامه چشم‌انداز سال ۱۴۰۵ ظرفیت خود را تغییر نداده و به تولید ۳۷۶ هزار بشکه نفت خام در روز ادامه خواهیم داد، همچنین احداث واحد جدید گوگردزدایی به منظور رعایت الزامات بهبود کیفیت محصولات تا دستیابی به استانداردهای یورو از دیگر اهداف این شرکت در افق یاد شده است.

وی درباره معضل انتشار گوگرد در فضای باز، توضیح داد: ایجاد واحدهای جدید گوگردسازی با استانداردهای یورو ۵ برنامه مفصلی است که این معضل را به نقطه قوت برای پالایشگاه نفت اصفهان تبدیل خواهد کرد.

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با بیان اینکه از سال ۸۵ پروژه‌هایی به ارزش ۲۳۰ میلیون یورو برای استانداردسازی بنزین به استاندارد یورو۵ انجام شده است، ادامه داد: از سال ۹۳ واحد تصفیه گازوئیل را تاسیس کرده‌ایم و تا پایان شهریور امسال انتشار ۸۰۰۰ ppm گوگرد در هوا را به ۱۰ واحد کاهش خواهیم یافت که برای این پروژه ۴.۹ هزار میلیارد تومان و بیش از یک میلیارد یورو هزینه شده است.

وی با تاکید بر اینکه با برنامه‌های صورت گرفته روزانه ۳۰۰ تن گوگرد از گازوئیل در پالایشگاه اصفهان حذف می‌شود، افزود: همچنین روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل استاندارد را با استانداردهای روز تحویل مردم تحویل می‌دهیم.

قدیری با اشاره به اینکه ته مانده برج تقطیر با استاندارد یورو ۵ به محصولات با ارزش تبدیل می‌شود، اظهار کرد: تا افق ۱۴۰۵ پالایشگاه اصفهان هیچ محصولی که به محیط زیست آسیب برساند، نخواهد داشت و طبق برآورد صورت گرفته افزایش سودآوری آن ۲۶۳ میلیون دلار در سال خواهد بود.

به گفته مدیرعامل پالایشگاه اصفهان، با همکاری پتروشیمی اصفهان، نزدیک به ۱۲۰۰۰ بشکه در روز محصول پلتفرمی پالایشگاه به پتروشیمی  ارسال می‌شود تا و سمی‌ترین مواد را از بنزین خارج کند.

وی با بیان اینکه برای طرح جامع زیست‌محیطی بهبود و بهینه‌سازی فرایند پالایشگاه اصفهان پروژه‌های اجرا شده بیش از ۸۳ هزار میلیارد ریال هزینه شده است، گفت: تا پایان شهریورماه با احداث دو واحد آمین، یک واحد آب ترش، دو واحد تصفیه گازوئیل، یک واحد هیدروژن و بازیافت و جامدسازی گوگرد راه‌اندازی خواهد شد، همچنین تاکنون بیش از یک میلیارد یورو در پالایشگاه اصفهان برای اجرای این پروژه‌ها هزینه شده است.

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان در ادامه با بیان اینکه در واحد تصفیه گازوئیل و یوتیلیتی و افسایت، روزانه ۱۰۰ هزار بشکه گازوئیل تصفیه و به استاندارد یورو ۵ می‌رسد، گفت: برای احداث این واحدها ۵۱۱ میلیون یورو هزینه شده است.

وی همچنین اضافه کرد: احداث واحدگوگردزدایی ته مانده برج‌های تقطیر برای حذف ناخالصی‌ها و کاهش گوگرد موجود در ته‌مانده برج‌های تقطیر با هزینه ۶۴۲ میلیون دلار در حال انجام است. واحد شکست مولکولی محصولات سنگین و تبدیل آن به پروپیلن نیز در حال احداث است که در سال ۱۴۰۵ راه‌اندازی خواهد شد.

قدیری در ادامه درباره مصرف آب این صنعت، توضیح داد: تامین آب پایدار از منابع خاکستری و غیرشرب و خرید فاضلاب خام شهرک نگین ۳ (۱۸۰۰۰ مترمکعب در ساعت) از برنامه‌های ما در حوزه آب است تا در تصفیه‌خانه پالایشگاه آن را به آب مطلوب مصرف در تولید محصولات تبدیل و از آن بهره ببریم.

وی مصرف روزانه آب پالایشگاه اصفهان را ۴۰۰ مترمکعب اعلام کرد و گفت: در حال سرمایه‌گذاری انتقال آب از خلیج فارس با ظرفیت ۵۰۰  لیتر در ثانیه هستیم تا نیاز آبی خود را از اصفهان کاهش دهیم و طبق برنامه‌ریزی مدیریت آب تا ۱۴۰۵ و با وجود افزایش پروژه‌های پالایشگاه بر مصرف آب ما افزوده نخواهد شد و از هدر رفت آب جلوگیری می‌کنیم تا به صفر برسد.

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان در ادامه با بیان اینکه مشعل‌های پالایشگاه به سوخت گاز شهری مجهز شده و از لحاظ آلایندگی پاک هستیم، تاکید کرد: طی سه سال آینده، مشعل‌های پالایشگاه خاموش خواهد شد و گاز خروجی آن تصفیه به سیستم بازمی‌گردد.

وی با تاکید بر اینکه پالایشگاه اصفهان به هیچ وجه نمی‌تواند از مازوت استفاده کند، اظهار کرد: میزان آلاینده‌های گاز خروجی از کوره‌های پالایشگاه دائماً توسط سازمان محیط‌زیست بررسی می‌شود و این گاز آلایندگی ندارد.

قدیری تصریح کرد: از ۱۵ سال قبل تترا اتیل بنزین حذف شد و با ایجاد واحد گرانول مانع انتشار ۳۰۰ تن گوگرد کلوخه‌ای در روز در فضای باز می‌شویم.

وی تاکید کرد: برای کاهش آلودگی هوا و نیز به دلیل هزینه بالای ارسال سوخت تلاش می‌کنیم از طریق ریلی جابجایی محصولات را انجام دهیم.

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با اشاره به اینکه پالایشگاه، سال گذشته در رتبه سوم سودآوری بین شرکت‌های بورسی بود، اظهار کرد: در سه ماهه نخست امسال نزدیک به ۱.۳ هزار میلیارد تومان سود پالایشگاه افزایش پیدا کرد و به سرعت در حال تبدیل به پترو پالایش هستیم.

وی با بیان اینکه پالایشگاه اصفهان امسال بالاترین سود را در بین شرکت‌های پالایشی بورسی داشته است، خاطرنشان کرد: این افزایش سود ناشی از بازنگری سیستم برنامه‌ریزی تولید برای یافتن ترکیب بهینه محصولات بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha