• جمعه / ۱۱ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 1401061108585
  • خبرنگار : 50448

فرمانده منطقه پدافند هوایی جنوب:

شالوده تجهیزات دفاع هوایی مبتنی بر دانش بنیان‌ها است

شالوده تجهیزات دفاع هوایی مبتنی بر دانش بنیان‌ها است

ایسنا/بوشهر فرمانده منطقه پدافند هوایی جنوب گفت: شالوده تجهیزاتی دفاع هوایی کشور مبتنی بر تولیدات صنایع دفاعی داخلی و اعتماد و اعتقاد به نخبگان جوان در شرکت‌های دانش بنیان است.  

سرهنگ رضا کلهری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اصولاً تصمیم به ایجاد تغییر در ساختارهای سازمانی متأثر از احصاء نیازی کارکردی است و بروز این قبیل تغییرات نمایانگر پویایی و درک ضرورت انطباق با تغییرات حادث شده در حوزه‌های مرتبط با آن ساختار است.

وی ادامه داد: صدور فرمان نورانی مقام معظم فرماندهی کل قوا در دهم شهریور ۱۳۸۷ که رسماً منجر به انتزاع فرماندهی پدافند هوایی از نیروی هوایی ارتش و تشکیل قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) و در گام بعدی تشکیل نیروی پدافند هوایی ارتش  و تحول در جایگاه و مأموریت قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتم¬الانبیاء (ص) کشور، ناشی از عمق نگاه راهبردی و تحلیل دقیق ایشان مبنی بر بروز تغییرات بنیادین در ابزار و شیوه رزم نوین و دگردیسی عمیق در ماهیّت تهدیدات نظامی به خصوص در حوزة رزم هوایی بوده است.

فرمانده منطقه پدافند هوایی جنوب ادامه داد: از گذر تحلیل رفتار و ساختار نظامی منطقه غرب آسیا و مرور رویدادهای نظامی و سیاسی منطقه در دو دهه اخیر می‌توان پی به ابعاد راهبردی و تعیین کننده این تصمیم برد. از منظری دیگر، انقلاب سخت افزاری و نرم افزاری سال‌های اخیر پدافند هوایی کشور از جمله پیامدهای قطعی تصمیم و عنایت ویژه مقام معظم رهبری به پدافند هوایی بوده است.

کلهری تصریح کرد: پدافند هوایی در هر کشوری در بحث تجهیزاتی متکی به سامانه‌های راداری و موشکی، سامانه‌های شناسایی، تجهیزات مقابله با حملات الکترونیکی، پهپادها، تجهبیزات کشف و انهدام هواپایه، سامانه‌های جمع آوری اطلاعات و سامانه‌های توپخانه ای، تجهیزات متعدد ارتباطی و سامانه فرماندهی و کنرل هوشمند به منظور هدایت و راهبردی موثر کلیه تجهیزات پدافندی است.

این مقام مسئول افزود: از اهمیت نیروی انسانی ماهر و متخصص نباید غافل شد، پدافند هوایی بدون تردیبدمجموعه‌ای تجهیزات محور است. همانطور که ملت شریفمان مطلعند بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی از طرفی عملاً امکان تامین نیازمندی‌های تجهیزاتی و نظامی کشور به دلیل تحریم‌های ظالمانه میسر نبود و از طرفی دیگر ضرورت انطباق با تهدیدات رو به تزاید و پیچیده و چند بعدی بالقوه و بالفعل، نوسازی و به روز رسانی نیروهای مسلح را اجتناب ناپذیر کرده بود.

فرمانده منطقه پدافند هوایی جنوب تاکید کرد: دو موضوع انگیزه کافی را برای ورود به حوزة ساخت ابزار و تجهیزات نظامی را فراهم کرده بود که گام اول را نیروی الهی هوایی با هدایت رئیس جمهور وقت  حضرت آیت الله امام خامنه ای، در تشکیل جهاد خودکفایی با موفقیت برداشت.

شالوده تجهیزاتی دفاع هوایی کشور مبتنی بر شرکت‌های دانش بنیان است

کلهری ادامه داد: گر چه در ابتدای مسیر قطع وابستگی و اتکاء به ظرفیت بومی دشواری‌هایی حاصل شد، اما بحمد الله امروزه با ساخت پیچیده‌ترین تجهیزات و تسلیحات از ناو شکن و زیردریایی تا هواپیمای جنگنده، رادار و ... شاهد ثمره اعتماد به جوانان و ظرفیت‌های بی‌کران داخلی هستیم. مرور اخبار پهپادی اخیر از رونمایی شهر موشکی سری ارتش با پهپادهای تماماً ایرانی و رزمایش پهپادی اخیر نیروهای چهارگانه ارتش شاهدی بر اظهارات اینجانب است.

وی عنوان کرد: به تبع منطقه پدافند هوایی جنوب نیز با توجه به موقعیت راهبردی منطقه مسئولیت و لزوم ایفای به موقع و قاطع ماموریت‌های ذاتی خود نیازمند ارتقاء مستمر تجهیزاتی با توجه به سیال و متغیر بودن ماهیت تهدیدات هوایی بوده است که این مهم با اتکاء به تولیدات بومی به خصوص طی سال‌های اخیرحاصل شده است به گونه‌ای که با قاطعیت از این رسانه اعلام می‌کنم که شالوده تجهیزاتی دفاع هوایی کشور مبتنی بر تولیدات صنایع دفاعی داخلی کشور و اعتماد و اعتقاد به جوان در شرکت‌های دانش بنیان است.  

فرمانده منطقه پدافند هوایی جنوب اظهار کرد: غفلت از بیان دستاوردهای دوران دفاع مقدس قطعاً زیان بار است. ثمره تلاش فرماندهان و رزمندگان ارتشی، سپاهی و مردمی در آن دوران به پر افتخار، هم سرمایه و میراث معنوی و هم تجارب گران سنگ تخصصی است. مأموریت گروه‌های پدافند هوایی بوشهر و خارک که محور دفاع هوایی استان بوشهر و بخش‌های عمده‌ای از خلیج فارس بود، هم تامین دفاع هوایی منطقه با تمرکز ویژه بر تاسیسات و پایانه‌های نفتی خارک، نیروگاه در دست ساخت هسته ای، و محافظت از نفتکش‌ها و کشتی‌های باری مستقر و در حال تردد در منطقه و هم پشتیبانی تجهیزاتی و تخصصی از سایر یگان‌های پدافند هوایی مستقر در مناطق عملیاتی و سایر نقاط کشور بود.

آغاز فعالیت یگان‌های پدافند هوایی از خرداد ۵۹

کلهری یادآور شد: شاید برای شما باشد که شهید عبدالرضا بوشهریان از کارکنان گروه پدافند هوایی بوشهر در دوران دفاع مقدس که عنوان این منطقه هم مزین به نام او است در ماموریت دفاع از پل راهبردی قطور در آذربایجان غربی به فیض شهادت نائل شده است. توجه به پراکندگی محل شهادت شهیدان این منطقه که از جزیره خارگ تا مناطق مختلف عملیاتی خوزستان و استان‌های غربی به اندازه کافی گویای ظرفیت و گستره عملیاتی یگان‌های پدافندی مستقر در استان در ایام دفاع مقدس است. جا دارد یادی هم از تلاش‌های موثر یگان‌های پروازی نیروی الهی هوایی و ماموریت‌های مشترک با رادار بوشهر به منظورگشت زنی و رهگیری پرنده‌های متخاصم و اسکورت کاروان‌های نفتی و کشتیرانی کنم.

وی گفت: به شهادت اسناد موجود، یگان‌های پدافند هوایی همدوش با سایر نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران از خرداد ۵۹ عملاً درگیر شیطنت‌های نظامی رژیم بعثی بوده که تعداد قابل توجهی از هواپیماهای متخاصم هم قبل از آغاز رسمی جنگ توسط پدافند هوایی و هواپیماهای رهگیر نیروی هوایی ساقط می‌شوند. اما در دوران دفاع مقدس در دو مقطع عملیات والفجر ۸ و مرصاد به شکل تعیین کننده‌ای پدافند هوایی نقش آفرینی کرده است. عملکرد پدافند هوایی در عملیات والفجر ۸ و ساقط کردن حدود ۸۰ هواپیما و بالگرد دشمن با اتکاء به ابتکارات تاکتیکی و نبوغ شهید ستاری آنقدر برجسته است که مقام معظم رهبری برای آن تعبیر دفاع معجزه آسا را به کار برده اند. در عملیات مرصاد نیز نیز پدافند هوایی با ممانعت از پشتیبانی موثر نیروی هوایی رژیم بعث از حمله منافقین، عملاً موجبات زمین‌گیر و آسیب پذیرتر شدن ستون نظامی جریان نفاق را فراهم آورد؛ که در اینجا جا دارد یادی هم از ۱۹ شهید سایت رادار سوباشی کنم که سد پولادین دفاع هوایی منطقه غرب کشور بود که در پی حملات پی در پی و گسترده دشمن بعثی در پنجم مرداد ۱۳۶۷ پس از ساعت‌ها مقاومت جانانه عاقبت شهید شیرین شهادت را نوشیدند.  

فرمانده منطقه پدافند هوایی جنوب بیان کرد: در سال جاری در راستای تحقق منویات و فرامین فرماندهی معظم کل قوا ارتش جمهوری اسلامی ایران در دو موضوع شعار امسال و جهاد تبیین به صورت ویژه برنامه ریزی و اقدام کرده است.

نیروهای مسلح واجد ظرفیت قابل توجهی تعامل با شرکت‌های دانش بنیان است

کلهری گفت: در خصوص دانش بنیان‌ها، طبعاً ماهیت نیروهای مسلح به گونه‌ای است که واجد ظرفیت قابل توجهی به منظور حمایت و تعامل با شرکت‌های دانش بنیان است. از آنجا که طیف گسترده‌ای از حوزه‌های مورد علاقة شرکت‌های دانش بنیان در زمره نیازمندی‌های آتی نیروهای مسلح قرار می‌گیرد؛ زمینه و ظرفیت لازم برای توسعه همکاری و تعامل فراهم است. فارغ از تمرکز ویژه امسال بر موضوع دانش بنیان‌ها در حقیقت نیروهای مسلح در این زمینه پیشرواند، به گونه‌ای که بسیاری از دستاوردهای پیچیده دفاعی کشور نیز محصول خرد و همت  جمعی؛ هم صنایع دفاعی، هم جهاد خودکفایی و مراکز تحقیقاتی نیروها و هم شرکت دانش بنیان خصوصی است.

وی تاکید کرد: حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و بهره برداری از ظرفیت تخصصی و دانشی بومی تکلیفی است که به عهده نیروی پدافند هوایی قرار دارد، آغوش مجموعه منطقه پدافند هوایی جنوب نیز به روی همه متخصصین، مبتکرین، ایده پردازان و مجموعه‌های دانشگاهی، پژوهشی و علمی استان باز است. بی شک تداوم این مسیر هم موجبات ارتقاء توان و آمادگی رزمی نیروهای مسلح را فراهم‌تر می‌کند، هم زمینه توسعه بیش از پیش شرکت‌های دانش بنیان و به دنبال آن رونق افزون‌تر تولید و اشتغال  را به دنبال خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha