• سه‌شنبه / ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۵:۴۳
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401061512029
  • خبرنگار : 50212

نخستین کنگره ملی شعر عاشورایی ساوه با معرفی آثار برگزیده به کار خود پایان داد

نخستین کنگره ملی شعر عاشورایی ساوه با معرفی آثار برگزیده به کار خود پایان داد

ایسنا/مرکزی نخستین کنگره ملی شعر عاشورایی ساوه شامگاه دوشنبه ۱۴ شهریورماه در سالن سلمان ساوجی با معرفی آثار برگزیده به کار خود پایان داد.

به گزارش ایسنا، امام جمعه ساوه در این آئین گفت: نهضت عاشورا چه در شعر، چه در قصه و چه در قالب‌های دیگر ادبی تمام شدنی نیست، یک مکتب و مذهب همیشگی است و از هر منظر و زاویه‌ای که به آن نگاه کنیم جدید است از این رو که حماسه و عاطفه در شعر جایگاه وسیع تری برای جولان دارند و شعر همواره تاثیر بیشتری نسبت به نثر دارد.

حجت‌الاسلام جعفر رحیمی افزود: نهضت عاشورا زیربنای فرهنگ شیعی است و نقطه عطف فرهنگ شیعی هم واقعه عظیم کربلاست و ادبیاتی که حول محور کربلا به وجود آمده یک ادبیات کاملا مستقل و خاص خود کربلا است.

امام جمعه ساوه تصریح کرد: ادبیات عاشورایی از ریشه دارترین و گسترده‌ترین شاخه‌های ادبیات آیینی است که تاریخ نظم و نثر و شواهد آن، گواه وسعت و قدمت این جریان در مقاطع مختلف تاریخ ادبیات است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در عرصه هنر برای تبیین و ترویج شعائر و موازین دینی و اعتقادی و جایگاه و منزلت شاعران آئینی تصریح کرد: شاعران اهل بیت (ع) در واقع رسانه‌هایی هستند که پیام قیام سالار شهیدان و سرور آزادگان عالم را در قالب شعر به عنوان یکی از بهترین ابزارهای حفظ و ترویج فرهنگ عاشورا منتقل می‌کنند.

او افزود: بایستی در حفظ و نشر فرهنگ عاشورا تمام توان و تلاش خود را به کار گیریم و این مهم می‌تواند در قالب‌های هنری چون شعر به بهترین شکل صورت گیرد

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در نخستین کنگره ملی شعر عاشورایی اظهارکرد: سیاست قطعی  اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در مدیریت جدید حمایت از شهرستان‌ها و بازیابی ظرفیت‌های فرهنگی و هنری موجود در نقاط مختلف استان است.

سینا دلشادی افزود: امروز در ساوه، شهر ادیبان، شاهد برگزاری کنکره ملی هستیم و در شهرستان تفرش نیز افتتاحیه سوگواره تعزیه در حال برگزاری است و هر شهرستانی که ظرفیت برگزاری برنامه‌های فرهنگی در تراز ملی را دارد، حمایت می‌شود.

مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: تبیین واقعه عاشورا و اهداف والای این نهضت منطبق با اهداف والای فرهنگی از مهم ترین اهداف برگزاری این همایش بوده است.

مدیر کل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری مرکزی نیز گفت: حسین(ع) فلسفه خلقت و گمشده بشریت است و امروز بشر به واسطه پیوند با امام حسین(ع) است که می‌تواند مسیر تکامل را طی کند.

محمدرضا جعفری افزود: اندیشمندان و دانایان به  دنبال گمشده زمینه ساز ظهور یعنی امام حسین(ع) هستند چرا که امام حسین (ع) در قیام خود بهترین زمینه ساز ظهور امام عصر (عج) است و هیچ واژه دیگری نمی‌تواند زمینه‌ساز ظهور باشد.

مدیرکل دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری استان مرکزی نیز تصریح کرد: مهمترین رسالت شعر آیینی و عاشورایی معرفت‌افزایی است و باید زمینه نشر و گسترش این نوع شعر در جامعه از سوی متولیان فرهنگی و شعرا فراهم شود.

جعفری گفت: باید فرصت‌های به وجود آمده در عرصه‌ شعر را تبدیل به اتفاقات و رویدادهایی ماندگار برای شعر استان مرکزی کرد و این پیشینه مستحکم ادبی را با تربیت شاعران شایسته و فرهیخته پیوند داد.

وی افزود: امروز اگر شعر آیینی ماندگار است به این دلیل است که ذات و محتوای آن به امام حسین (ع) گره خورده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه نیز گفت: این همایش ۱۰ دوره به صورت استانی و ۷ دوره به صورت منطقه‌ای برگزار شده و با مساعدت وزارت فرهنگ و ارشاد  اسلامی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی  استان مرکزی، قرار شد این کنگره به صورت ملی به میزبانی ساوه برگزار شود.

حسین محمودی فر افزود: فراخوان این کنگره از اردیبهشت‌ماه سال جاری به استانها توزیع شد و ۹۰۰ اثر به دبیرخانه کنگره ارسال  پس از بازبینی اثر توسط داوران ۹ اثر به عنوان اثربرتر به این جشنواره راه یافتند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه تصریح کرد: تجلیل و تکریم از مقام شامخ حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران فداکارش توجه به نقش ادبیات در ترویج و توسعه دین و مذهب تشیع، ایجاد فضا و محفلی برای گردهمایی شاعران و ادیبان با محوریت امام حسین(ع)، ارتقای سطح کیفی شعر آیینی و گسترش هرچه بیشتر آن، ترویج فرهنگ و ارزش‌های اصیل اسلامی بخشی از اهداف این جشنواره بود.

وی افزود: اشعار مرتبط با واقعه عاشورا و شهدای کربلا و جهاد تبیین موضوع مسابقه این جشنواره است.

قرائت پیام دکتر محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، قرائت شعر توسط استاد احمد حسین پور علوی و برگزیدگان کنگره و همچنین قرائت بیانیه هیأت داوران و پرداخت ۵ جایزه تبرکی کمک هزینه مشهد مقدس به شرکت کنندگان به قید قرعه از دیگر برنامه‌های نخستین کنگره ملی شعرعاشورایی بود و در پایان با اهداء لوح، تندیس از برگزیدگان تقدیربه عمل آمد.

نفرات اول تا سوم کنگره ملی شعر عاشورایی استان مرکزی به میزبانی شهرستان ساوه:

۱-علیرضا اطلاقی، رتبه اول از استان قم، اهداء تندیس، لوح سپاس و جایزه نقدی ۴۰میلیون ریالی

۲-احسان بیات، رتبه دوم از استان مرکزی، اهداء تندیس، لوح سپاس و جایزه نقدی ۳۰ میلیون ریالی

۳-افسانه سادات حسینی، رتبه سوم از استان خراسان رضوی، اهداء تندیس، لوح سپاس و جایزه نقدی ۲۰ میلیون ریالی

برگزیده بخش  ویژه:

مهدی زارعی از استان البرز- اهداء تندیس کنگره، لوح سپاس و جایزه نقدی ۲۵ میلیون ریالی

برگزیدگان:

۱-محمدخادم از استان اصفهان لوح سپاس و جایزه نقدی ۱۰ میلیون ریالی

۲-علی سلیمانی از استان همدان-لوح سپاس و جایزه نقدی ۱۰ میلیون ریالی

۳-سیمین صمغ آبادی از استان مرکزی-لوح سپاس و جایزه نقدی ۱۰ میلیون ریالی

۴-فرزانه شفیعی از استان اصفهان-لوح سپاس و جایزه نقدی ۱۰ میلیون ریالی

۵-فاطمه بیرانوند از استان تهران-لوح سپاس و جایزه نقدی ۱۰ میلیون ریالی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha