• دوشنبه / ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401062116041
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

معاون اداره کل بهزیستی استان اصفهان اعلام کرد:

۲ هزار خانواده اصفهانی در نوبت فرزندخواندگی

۲ هزار خانواده اصفهانی در نوبت فرزندخواندگی

ایسنا/اصفهان معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با اعلام اینکه هم‌اکنون ۲ هزار خانواده در استان در نوبت فرزندخواندگی هستند، گفت: با توجه به تعداد زیاد متقاضیان فرند خوانده نسبت به فرزندان قابل واگذاری، فرایند واگذاری فرزند به متقاضیان، بسته به سن و جنس کودک، حدود ۲ تا ۴ سال طول می‌کشد.

عبدالرضا اسماعیلی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه تعریف سازمان بهزیستی از فرزندخواندگی اعطای سرپرستی فرزندان بی‌سرپرست به متقاضیان تائید شده است، اظهار کرد: اعطای فرزندخواندگی از گروه سنی نوزاد تا ۱۶ سالگی است.

وی با تأکید بر اینکه بر اساس قانون سازمان بهزیستی تنها متولی کودکان بد سرپرست و بی‌سرپرست در ایران است، گفت: بیشتر فرزندان قابل واگذاری به متقاضیان فرزندخواندگی بد سرپرست هستند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان در مورد شرایط متقاضیان قبول سرپرستی اطفال، توضیح داد: متقاضیان باید شرایط عمومی شامل تمکن مالی، سلامت جسمانی و روانی، عدم سابقه کیفری و عدم اعتیاد داشته باشد. متقاضی فرزندخوانده باید ابتدا درخواست خود را در سامانه فرزندخواندگی ثبت کند و در ادامه مدارک لازم را روی این سامانه بارگذاری کند.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیک به ۲ هزار خانواده در استان اصفهان در نوبت فرزندخواندگی هستند، اعلام کرد: با توجه به تعداد زیاد متقاضیان فرند خوانده نسبت به فرزندان قابل واگذاری، این درخواست حدود ۲ تا ۴ سال طول می‌کشد. زمان انتظار به سن و جنس کودک مورد درخواست متقاضی بستگی دارد.

اسماعیلی در مورد نظارت‌های قانونی بعد از تحویل اطفال به خانواده فرزندپذیر، توضیح داد: بعد از واگذاری فرزند، براساس دستورالعملی که وجود دارد، بازدیدها با فاصله زمانی یک‌ماهه انجام می‌شود و بعد از شش ماه، فاصله این بازدیدها شش ماهه می‌شود، همچنین بعد از صدور حکم دائم هر سال یک‌بار انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بعد از این‌که سرپرستی دائم طفلی به خانواده‌ای واگذار شد باز هم نظارت‌ها ادامه دارد و متوقف نمی‌شود، اما با فاصله زمانی طولانی‌تر.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان در مورد نقش والدین زیستی (بیولوژیک) کودکی که به سرپرستی داده می‌شود در فرایند فرزندخواندگی نیز گفت: در صورت تائید صلاحیت، اولویت با خانواده زیستی است، اما در صورت عدم صلاحیت واگذاری، طفل به خانواده فرزندپذیر داده می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا بعد از اینکه سرپرستی دائم کودکی طی فرآیندهای قانونی به خانواده‌ای واگذار شد، امکان سلب حق و بازگرداندن سرپرستی به والدین زیستی یا به سازمان بهزیستی وجود دارد؟ گفت: این امکان وجود دارد، اما منافع عالیه کودک در اولویت است و اگر این امر باعث آسیب روحی و روانی طفل شود به نفع کودک رأی داده می‌شود.

اسماعیلی اظهار کرد: تحویل کودک از خانواده فرزندپذیر ممکن است باعث بروز آسیب روحی به خانواده و طفل شود.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان با اشاره به مهم‌ترین چالشی که سازمان بهزیستی در مسئله فرزندخواندگی با آن روبروست، گفت: ازجمله این چالش‌ها کثرت متقاضیان به تعداد فرزندان قابل واگذاری و فرزندخواندگی خود مراقبتی (خود اقدامی) است که هر روز بر تعداد این موارد افزوده می‌شود.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha