• چهارشنبه / ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۷:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401062318029
  • خبرنگار : 50399

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی:

اصناف مهم‌ترین گروه در مواجهه با زائران هستند/شعار همه خادم‌الرضاییم سرلوحه کار قرار گیرد

اصناف مهم‌ترین گروه در مواجهه با زائران هستند/شعار همه خادم‌الرضاییم سرلوحه کار قرار گیرد
عکس آرشیوی است

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: اولویت ترویج فرهنگ میزبانی با اصنافی است که به ارائه خدمات به زوار مشغول هستند؛ از همین رو باید شعار همه خادم‌الرضاییم سرلوحه فعالیت‌های دهه پایانی صفر قرار گیرد.

عبدالحمید طالبی صبح امروز، ۲۳ شهریور ماه، در نشست خبری تشریح برنامه‌های دهه آخر صفر آستان قدس که در بنیاد پژوهش‌های این آستان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به تاکیدات تولیت آستان قدس زودتر از سال‌های گذشته ستاد مناسب‌های ویژه این نهاد آغاز به کار کرد. امسال با توجه به کاهش شیوع کرونا با حضور گسترده زائران روبه‌رو خواهیم شد و از همین رو لازم است برنامه‌های متنوع‌ و بیشتری داشته باشیم. در نتیجه جلسه‌ای با حضور نماینده ولی فقیه در استان، تولیت آستان قدس رضوی، شهردار مشهد، استاندار خراسان رضوی و دیگر مسئولان استان برگزار و تصمیمات خوبی برای میزبانی از زائران اتخاذ شد.

وی افزود: شعار دهه کرامت خدمت کریمانه و جهاد عالمانه بود. به جهت اینکه این شعار ذیل شعار اصلی همه خادم‌الرضاییم است، هنوز جای کار دارد. همین شعار را سرلوحه فعالیت‌های امسال قرار دادیم و یک منظومه فکری و مدل مفهمومی حاکم بر فعالیت‌ها و برنامه‌های مطابق با اصل زیارت برنامه‌ریزی شد؛ یعنی همه ما باید تلاش کنیم که امکان زیارتی متعالی، خوب و عارفانه برای زائران فراهم شود.

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: در این راستا شهرداری مشهد، معاونت فرهنگی و زیارت استانداری خراسان رضوی، سازمان‌های تبلیغات اسلامی و اوقاف استان و دیگر دستگاه‌های فرهنگی برنامه‌های مناسبی تدارک دیده‌اند. با توجه به تعطیلات امسال تعداد زیادی زائر به مشهد خواهد آمد. همچنین معمولا زائران غیرایرانی که از پاکستان و افغانستان به زیارت اربعین رفته‌اند، پس از زیارت امام رضا(ع) به کشور خود باز می‌گردند.

وی در خصوص محتوای  فرهنگی که در اختیار زائران قرار می‌گیرد، بیان کرد: حدیثی از امام‌ رضا(ع) در قالب سبک زندگی رضوی به زائران هدیه خواهد شد تا بتوانند در زندگی خود از آن بهره گیرند. در این حدیث امام رضا(ع) می‌فرماید «عقل هیچ مسلمانی تا ۱۰ ویژگی نداشته باشد به کمال نمی‌رسد. این ۱۰ مورد این است که دیگران به او امید خیر داشته باشند و از بدی او در امان باشند؛ خیر اندک دیگران را نسبت به خویش بسیار بشمارد و نیکی بسیار خود را دست کم گیرد؛ از درخواست‌های دیگران خسته نشود؛ در طول زندگی از دانش‌طلبی خسته و ملول نشود؛ تهی‌دستی در راه خدا را از ثروتمندی دوست‌تر می‌دارد و خواری نزد خدا را از عزت نزد دشمنش محبوب‌تر و گمنامی را از شهرت بیشتر می‌پسندد و در نهایت هیچکس را نبیند، جز آنکه بگوید او از من بهتر و باتقواتر است».

طالبی ادامه داد: این حدیث با شعار خدمت کریمانه ما تناسب دارد. این ۱۰ ویژگی زندگی‌ مورد تایید اهل بیت(ع) را می‌سازد. به همین دلیل است که موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی ۱۰ داستانک با محوریت این ۱۰ ویژگی تولید کرده و آن را به صورت چاپی و پوستر از طریق کیوآر کد در دسترس قرار داده است.

وی افزود: از دیگر اقدامات آستان قدس رضوی می‌توان به برپایی موکب‌های فرهنگی در حرم مطهر رضوی اشاره کرد که این موکب‌ها در چهار محور کار خود را آغاز خواهند کرد. از آنجایی که دهه پایانی صفر با هفته دفاع مقدس همزمان شده هر موکب به یک شهید اختصاص داده شده است.

طالبی گفت: در نهایت قرار است ۳۰ موکب فرهنگی برپا شود که ۲۰ موکب را آستان قدس رضوی با استفاده از زیرمجموعه‌های فرهنگی خود برپا کرده است. هدف از برپایی این موکب‌ها تمرکز بر موضوع نهاد خانواده، کودکان و نوجوانان بوده است چرا که در این ایام خانواده‌ها نیز میهمان ما خواهند بود.  

اثربخشی زیارت ماموریت اصلی ما به عنوان متولی است

طالبی گفت: آنچه که به عنوان هدف و رسالت ماموریت‌مان در نظر گرفته‌ایم، اثربخشی زیارت از دور و نزدیک و ظهور و بروز آثار معرفتی در زائر با توجه به همان حدیث امام رضا(ع) است. مردم به آستان قدس اعتماد دارند و این اعتماد در پویش نذر آب برای رفع مشکل زائران اربعین بیشتر نیز شد. به همین دلیل از این ظرفیت می‌توان استفاده و مشکلات فرهنگی را حل کرد و راه‌حل‌هایی برای توسعه خدمات اجتماعی ارائه داد.

وی بیان کرد: همیشه تلاش ما در حمایت از تشکل‌های مردمی بوده و امسال نیز این حمایت‌ها افزایش پیدا کرده است. ما با راه‌اندازی قرارگاه‌های فرهنگی به حمایت از تشکل‌ها و موکب‌های مردمی پرداخته‌ایم و در راستای ارائه خدمات بهتر به آن‌ عمل می‌کنیم.

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: توجه ویژه به مجاوران از دیگر ماموریت‌های ویژه ماست. در قالب حمایت از موکب‌های فرهنگی سطح شهر نیز با کمک شهرداری بسته‌های فرهنگی تولید شده که به مردم هدیه داده خواهد شد.

وی عنوان کرد: مهم‌ترین وظیفه ما میزبانی از زائرانی است که به هر صورتی به مشهد مشرف می‌شوند. بنیاد کرامت و خدام حرم به صورت خودجوش و با فعالیت‌های مردمی موکب‌هایی در طول راه برپا کرده‌اند. ما نیز در کنار آن در سازمان علمی فرهنگی روی مباحث فرهنگی متمرکز شده‌ایم.

اصناف مشهد فرهنگ میزبانی را آموزش می‌بینند

طالبی گفت: از دیگر اقدامات مربوط به این ایام می‌توان به برگزاری برنامه‌ای تحت عنوان ادب حضور با کمک دانشگاه امام رضا(ع) به صورت مجازی اشاره کرد که در آن مسائلی از جمله معارف، کسب رزق حلال و ارتباط زائر مورد توجه قرار گرفته است. در این دهه همچنین تحت عنوان تقویت فرهنگ میزبانی جلساتی با مسئولان اصناف برگزار شده است. در نتیجه اگر ارتباط درستی بین آستان قدس، نهادهای متولی دیگر و اصناف شکل گیرد، می‌توان امیدوار بود خاطرات تلخی که برای برخی از زائران پیشتر ایجاد می‌شد، تکرار نشود.

رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی افزود: خدمت و میزبانی از گذشته در فرهنگ مشهد جاری و ساری بوده است؛ به همین دلیل دنبال احیاء و گسترش فرهنگ میزبانی هستیم. ممکن است به علت بروز برخی مشکلات اقتصادی این فرهنگ کمرنگ شده باشد اما در تلاشیم با آموزش به اصناف و پخش برنامه‌های تلویزیونی متناسب، این فرهنگ را احیا کنیم.

۱۰۰ برنامه محوری در دهه آخر صفر برگزار خواهد شد

طالبی با بیان اینکه در آستان قدس رضوی ۱۰۰ برنامه محوری در پنج نهاد اصلی شامل حرم مطهر رضوی، سازمان علمی فرهنگی، بنیاد کرامت، بنیاد بهره‌وری موقوفات و مرکز ارتباط و رسانه آستان قدس تدارک دیده شده، بیان کرد: قرارگاه فرهنگی با مشارکت سایر دستگاه‌های فرهنگی خدماتی مانند اعزام مبلغ، مداح و سخنران و تولید محتوای فرهنگی برای موکب‌های سطح شهر و موکب‌های میان راهی تا مسافتی مشخص و موکب‌های اطراف حرم مطهر ارائه خواهد داد.

وی افزود: برنامه‌هایی مانند برگزاری نشست‌های تخصصی در قم و مشهد، پویش کتاب سوگ رضوی، برگزاری هم‌اندیشی‌هایی با موضوع سیره سیاسی امام رضا(ع)، انتشار مجازی ۲ جلد کتاب به زبان اردو تحت عنوان اهل بیت(ع) در آموزه‌های اسلامی، تولید ویژه‌نامه معرفتی تحت عنوان «در جوار نور» با محوریت حدیث‌های امام رضا(ع) برخی دیگر از برنامه‌های این آستان در دهه پایانی صفر خواهد بود.  

طالبی بیان کرد: از دیگر اقدامات نیز می‌توان به برگزاری دوره آموزش ملی با عنوان زیارت متعالی توسط دانشگاه رضوی، دوره آموزش ادب حضور و فرهنگ میزبانی توسط دانشگاه امام رضا(ع) به روزرسانی کتابخانه دیجیتال با موضوعات دهه آخر صفر اشاره کرد.

وی در خصوص برنامه‌های انتشارات به‌نشر برای این ایام اظهار کرد: پویش ملی کتابخوانی با محور ۱۰ عنوان کتاب رضوی، رونمایی از کتاب تک‌جلدی پیامبر(ص) نوشته سلیمانی و برگزاری نقد و بررسی کتاب ۳۶۶ با پیامبر اعظم(ع) از برنامه‌های به‌نشر است. به‌نشر همچنین مراسمی با همکاری معاونت تبلیغات در رواق کتاب برگزار خواهد کرد. در این ایام چهار نمایشگاه عرضه و فروش کتاب با عنوان دفاع مقدس، رحلت رسول اکرم(ص)، امام رضا(ع) و امام حسن(ع) برگزار خواهد شد.

وی درباره راه‌های ترویج فرهنگ میزبانی گفت: اولویت با اصنافی است که خدمات ارائه می‌کنند. برخورد با زائران شبکه گسترده‌ای دارد. مثلا در اولین قدم زائران با حمل و نقل شهری برخورد دارند. البته در این زمینه شهرداری برنامه‌های خوبی تدارک دیده است. همچنین ارائه یکسری آموزش‌ها برای خدمت به زائران در نظر گرفته شده که از صدا و سیما و شبکه‌های مجاری برای انتقال آن‌ استفاده کرده‌ایم.  

طالبی در خصوص استقرار موکب‌های فرهنگی ثابت اظهار کرد: طراحی موکب‌های فرهنگی دائمی انجام شده اما برپایی ثابت آن‌ نیاز به زیرساخت‌هایی دارد که در تلاشیم آن‌ را فراهم کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha