• دوشنبه / ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۹:۰۲
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401062820819
  • خبرنگار : 50184

سایه شوم "سیمرغ" بر کوهستان "پرآو" کرمانشاه

سایه شوم "سیمرغ" بر کوهستان "پرآو" کرمانشاه

ایسنا/کرمانشاه غار نورد مطرح کرمانشاهی با انتقاد از طرح "سیمرغ" کوهستان، گفت: اجرای این طرح در سالهای اخیر، باعث آسیب زیادی به محیط زیست کوهستان پرآو شده است.

یوسف سورنی نیا در گفت و گو با ایسنا، بااشاره به افزایش تردد به کوهستان پرآو در چندسال اخیر، اظهار کرد: متاسفانه این افزایش تردد کوهنوردان باعث آسیب به محیط زیست این کوهستان زیبا شده است.

وی ادامه داد: حجم زباله در این کوهستان بویژه در اطراف پناهگاه پرآو زیاد شده و چهره ای ناخوشایند را به محیط کوهستان و مسیر قله داده است. 

کاشف چند غار کوهستان پرآو همچون قلا(دومین چاه غار ژرف جهان)، یکی از دلایل آسیب دیدن محیط زیست کوهستان پرآو را اجرای طرحی از سوی فدراسیون کوهنوردی دانست و گفت: چندسال پیش متولی رسمی کوهنوردی کشور پروژه سیمرغ کوهستان را استارت زد که براساس آن اگر کوهنوردی به 31 قله(هر استان یک قله بلند) صعود کند، به او لوح سیمرغ کوهستان اعطا می شود.

وی افزود: در این سالها کوهنوردان زیادی تلاش کرده اند موفق به دریافت این سیمرغ شوند، برای همین با سفر به تمام استان ها، به قله مرتفع هر استان صعود می کنند که در استان کرمانشاه هم بلندترین قله، در کوهستان پرآو قرار دارد.

سورنی نیا یادآورشد: این پروژه میزان تردد را به کوهستان پرآو افزایش داده و همین مسئله هم محیط زیست آن را در معرض آسیب قرار داده است.

وی در ادامه با بیان اینکه صعود به قله پرآو برای کوهنوردان حرفه ای کمتر از یک روز زمان می برد، عنوان کرد: متاسفانه افراد مبتدی که به این کوهستان می روند، باتوجه به اینکه برنامه صعودشان طولانی می شود، برای استراحت به پناهگاه می روند و از طرفی درخواست افزایش امکانات را در این کوهستان دارند.

وی به گلایه برخی از کوهنوردان نسبت به کمبود امکانات همچون پناهگاه مجهز در این کوهستان واکنش نشان داد و گفت: ایجاد هرگونه امکاناتی در کوهستان پرآو باعث تخریب و آسیب بیشتر به محیط زیست آن می شود.

این غار نورد کرمانشاهی اضافه کرد: وجود زیرساختی مانند پناهگاه مجهز، بدون وجود فرهنگ درست پاسداری از محیط زیست و کوهستان، حجم تردد به این کوهستان را افزایش می دهد و میزان تخریب آن را هم بیشتر می کند. در پرآو هم اکنون یک پناهگاه وجود دارد که برای این کوهستان کافی است. 

وی یادآورشد: سالهاست که دیگر همچون گذشته خبری از زمستان های سرد نیست که حجم عظیم برف در کوهستان پرآو مانع از تردد کوهنوردان برای صعود می شد و اجازه نمی داد که این قله در مدت یک روز فتح شود. اکنون در سخت ترین شرایط حتی ضعیف ترین کوهنوردان هم می توانند این قله را یک روزه فتح کنند. 

سورنی نیا گفت: امروزه در استانداردهای زیست محیطی کوهستان، پناهگاه جایگاه محبوبی ندارد، اما تخریب پناهگاه هایی که قبلا ساخته شده هم به این دلیل که چهره کوهستان را زشت می کند و از طرفی بخشی از تاریخ کوهنوردی هر دیار است، مورد قبول نیست. 

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha