• سه‌شنبه / ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401062921293
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

افزایش ۲۱ درصدی تصادفات در نایین

افزایش ۲۱ درصدی تصادفات در نایین

ایسنا/اصفهان رئیس اورژانس شهرستان نایین گفت: در شش‌ماهه ابتدایی سال جاری ۶۵۵ مورد تصادف در شهرستان اتفاق افتاد که نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد افزایش داشته است.

امروز جایگاه ارزشمند اورژانس بیش از پیش در جامعه احساس می‌شود و در دو سال گذشته با وجود ویروس کرونا، این تلاشگران عرصه فوریت‌های پزشکی بودند که بر بالین بیماران حاضر می‌شدند و با دانش روز، مهارت‌های فنی و اخلاق حرفه‌ای آراسته و با احساس مسئولیت در سریع‌ترین زمان ممکن به‌عنوان فرشتگان نجات، حلاوت نجات جان انسان‌ها را با عمق وجودشان احساس کرده‌اند و زندگی دوباره را به آنان بخشیدند.

به مرکز اورژانس و فوریت‌های پزشکی شهرستان نایین رفتم تا از نزدیک روایت‌گر مشکلات و سختی‌های کارکنان اورژانس باشیم، چرا که روایت برخی شغل‌ها در کشورمان حکایت تلخی دارد.

دقایقی را در کنار رضا عباسی، رئیس اورژانس نایین حضور یافتم و از او در خصوص این شغل پرسیدم. وی به ایسنا، گفت: شغل فوریت‌های پزشکی یک شغل خاص و سختی است و در زمانی که اکثر مردم در تعطیلات سفر می‌کنند پرسنل اورژانس به صورت آماده باش و به دور از خانواده در حال خدمت‌رسانی هستند و همواره با استرس‌های شدید دست و پنجه نرم می‌کنند.

عباسی با اشاره به اینکه از ابتدای سال تا کنون نزدیک به دو هزار مأموریت اورژانسی صورت گرفته، افزود: در شش‌ماهه ابتدایی سال جاری ۶۵۵ مورد تصادف در شهرستان اتفاق افتاد که نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد افزایش داشته است.

به گفته رئیس اورژانس نایین، اکثر تصادفات جاده‌ای بر اثر بی‌احتیاطی و عدم رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی صورت می‌گیرد و یکی از مهم‌ترین عواملی که باعث فوت افراد در سانحه تصادف می‌شود نبستن کمربند ایمنی است.

وی افزود: به دلیل مشترک بودن اتاق فرمان شهرستان خوروبیابانک با این شهرستان، آمار تلفن‌های ثبت شده در این مرکز، بیش از شش هزار تماس در شش ماه نخست سال است که اغلب آن‌ها تصادفات جاده‌ای است.

رئیس اورژانس نایین گفت: یکی از درخواست‌های کارکنان اورژانس از مردم این است که حتما زمانی که تماس با اورژانس ۱۱۵ برقرار می‌کنند آدرس را دقیق ارائه و به راهنمایی‌هایی که اتاق فرمان اشاره می‌کند توجه کنند و این در حالی است که به دلیل آدرس اشتباه، زمان حضور حتی بیشتر از حد استاندارد می‌شود.

عباسی می‌گوید: استاندارد رسیدن بر بالین بیمار در کشور، در شهرها ۸ دقیقه و در جاده‌ها ۱۵ دقیقه است و این مورد در شهرستان بالای ۹۰ درصد مأموریت‌ها را کمتر از ۸دقیقه و در جاده با توجه به اینکه بعد مسافت بین پایگاه زیاد است ۷۰ درصد مأموریت‌ها زیر ۱۵ دقیقه صورت گرفته است.

رئیس اورژانس نایین در ادامه با اشاره به استقرار شش پایگاه اورژانس در این شهر، افزود: تعداد هشت دستگاه آمبولانس در شهرستان وجود دارد که شش دستگاه به‌صورت فعال در داخل پایگاه‌ها و دو  مورد برای رزرو بوده که در صورت شرایط اضطراری می‌توانیم جایگزین کنیم.

 وی درباره تعداد کل نیروهای شاغل در اورژانس نایین گفت: در اورژانس ۳۵ نفر فعالیت دارند و این درحالی‌که است که حدود ۵۰ تا ۶۰ نیرو در اورژانس شهرستان کمبود داریم چرا که در بعضی از مواقع شاهد تعطیلی یک پایگاه در شهرستان هستیم.

عباسی با اشاره به برخی از نارضایتی‌ها از سوی همشهریان گفت: با توجه به اینکه در شهرستان یک آمبولانس فعال داریم اگر اتفاقی به طور هم‌زمان در نایین رخ دهد ما فقط می‌توانیم یکی از اتفاقات را در زمان طلایی خدمت‌رسانی کنیم و ناچار به کمک از دیگر پایگاه‌های شهرستان هستیم و این باعث طولانی شدن زمان رسیدن می‌شود و متأسفانه نارضایتی‌هایی ایجاد می‌کند که پیگیر استقرار یک کد دیگر در شهرستان هستیم.

همچنین علی آزادگی نایینی، یکی از نیروی اورژانس ۱۱۵ نایین به ایسنا گفت:  ۱۷ سال است که در اورژانس ۱۱۵ مشغول خدمت‌رسانی هستم و این شغل پر از استرس، پر زحمت و خیلی حساس است و عشق و علاقه باعث شده در این شغل ثابت قدم باشم چرا که اگر عشق به این کار نبود، برای کسانی که علاقه ندارند این شغل قابل تحمل نبود.

وی در خصوص سختی‌های شغل فوریت‌های پزشکی، اظهار کرد: وقتی در هنگام تصادفی یا رویدادی یک کودک جلو مادر و برعکس رخ می‌دهد آن موقع با چالش احساسات روبرو می‌شویم و این شغل بیشتر سختی روحی دارد تا جسمی.

مهرداد غلامی‌پور از کارشناسان فوریت‌های پزشکی نیز  گفت: در این شغل مدیریت زمان و صحنه اتفاق خیلی حائز اهمیت است و در لحظه از فشار روحی که روی خانواده‌ها است باید کاست.

همچنین علی‌اکبر امینی، تکنیسن فوریت‌های پزشکی شهرستان نایین به ایسنا گفت:  مدت ۹سال در اورژانس مشغول به فعالیت هستم که متاسفانه ۲۰ درصد از تماس‌ها، مزاحمت تلفنی است. هر مزاحمت تلفنی می‌تواند به مرگ یکی از هم‌وطنان منجر شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha