• شنبه / ۹ مهر ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۷
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1401070903700
  • خبرنگار : 50491

کم‌آبی گلستان ماحصل کشت بی‌رویه برنج/ آخرین وضعیت افزایش آب‌بها

کم‌آبی گلستان ماحصل کشت بی‌رویه برنج/ آخرین وضعیت افزایش آب‌بها

ایسنا/گلستان مدیرعامل آب و فاضلاب گلستان کم‌آبی استان را نتیجه کشت بی‌رویه و غیراصولی برنج دانست و گفت: یکی از دلایل کمبود آب گلستان، مصرف در بخش کشاورزی است.

ایرج حیدریان در گفتگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: ماده ۳۵ قانون برنامه ششم تکلیف اصلاح قانون کشت را در سال نخست مشخص کرده اما متأسفانه در استان گلستان درحالی‌که ۱۵ هزار هکتار نسق‌دار وجود دارد اما بیش از ۱۰۰ هزار هکتار برنج با نیاز آبی بالا کشت می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه در حریم چاه‌های آب شرب نباید چاه غیرمجاز و یا مجاز بدون کنتور وجود داشته باشد، تصریح کرد: یکی از دلایل کمبود آب در گلستان مصرف در بخش کشاورزی است، عمده منابع آب در اختیار بخش کشاورزی است اگر  پتانسیل منابع آب استان را دو هزار و ۵۰۰ میلیون مترمکعب در نظر بگیریم ۹۰ درصد منابع آبی مصرفی در بخش کشاورزی مصرف می‌شود که بهره‌وری آن حداکثر ۳۱ درصد است و ۶۹ درصد هدررفت دارد، در واقع بیش از ۵۰ درصد آب تجدیدپذیر استان گلستان در بخش کشاورزی به هدر می‌رود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان با بیان اینکه در کنار کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی، معیشت جایگزین کشاورز هم باید مورد توجه دستگاه‌های متولی قرار گیرد، بیان کرد: آب شرب و کشاورزی از یک آبخوان و منبع آبی تأمین می‌شود اما به دلیل استفاده غیرمجاز در پیک مصرف آب کشاورزی در پیک مصرف آب شرب مشکل ایجاد می‌شود تا جایی که در ماه پایانی و شروع سال آبی توان آبدهی آبخوان به کمترین میزان می‌رسد.

حیدریان با اشاره به گلایه برخی از هم‌استانی‌ها در خصوص افزایش آب‌بهاء، توضیح داد: افزایش آب بهاء همان روالی است که سالیانه در پیک مصرف اعلام می‌شود اما قیمت تمام شده آب با میزان آب بهاء قابل قیاس نیست، متأسفانه تعرفه‌های قبوض آب واقعی نبوده و در کمترین حالت قرار دارد البته در مجموع این مشکل گریبان‌گیر بخش انرژی است.

وی در ادامه در واکنش به گلایه برخی از شهروندان گرگانی مبنی بر کمبود آب، گفت: ما دو طرح جامع و تفصیلی داریم و متأسفانه گاهی اوقات ساخت و سازها در نقاط و کد ارتفاعی انجام می‌شود که در پهنه بندی‌ها و زون بندی‌های موجود قرار نمی‌گیرد و در حال حاضر این مشکل در نقاط مختلف شهر اعم از کوی محتشم، جامی و کوی امام حسین (ع) و غیره وجود دارد که برای رفع مشکل ساکنان این مناطق باید بازنگری مجدد طرح جامع صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان اضافه کرد: طرح جامع هر ۱۰ سال یک بار تصویب می‌شود و طرح تفصیلی در چارچوبه آن‌ها است لذا مجوزهای ساخت و ساز باید در این چارچوبه قرار گیرد و در صورت عدم رعایت این مهم شرایط برای مشترکان سخت شده و در توزیع آب بی‌نظمی ایجاد می‌کند.

حیدریان در پایان از مردم گلستان خواست؛ حوادث و اتفاقات حوزه آب و فاضلاب را به شماره ۱۲۲ اعلام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha