• شنبه / ۱۶ مهر ۱۴۰۱ / ۱۳:۵۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1401071607698
  • خبرنگار : 30188

گران‌ترین برنج ایرانی کدام است؟

گران‌ترین برنج ایرانی کدام است؟

بخش عمده‌ای از برنج تولید شده در کشور ما، در استان‌های شمالی کشور مانند گیلان و مازندران کشت می‌شوند؛ بنابراین گران‌ترین برنج ایرانی نیز در این مناطق کشت و به سایر مناطق کشور ارسال می‌گردد. به دلیل این که سرمای زودرس موجب از بین رفتن این نوع برنج‌ها می‌شود؛ بنابراین کشت این برنج‌ها در مناطقی که دارای آب و هوای گرم و مرطوب است، انجام می‌گیرد.

به گزارش ایسنا به نقل از مای گیلا، در نتیجه در شهرهایی مانند فریدونکنار، بابل و محمود آباد نیز می‌توان بهترین و مرغوب‌ترین برنج‌های ایرانی را تهیه کرد.

گران‌ترین برنج ایرانی چه نام دارد؟

در میان برنج‌های کشت شده در استان‌های شمالی کشور، برنج کشت دوم که از مرداد ماه کاشته شده و در آبان ماه برداشت می‌شود، به عنوان مرغوب‌ترین و همچنین گران‌ترین برج ایرانی به شمار می‌آید. اگر قصد خرید برنج ایرانی را دارید باید بدانید که برنج‌هایی مانند برنج صدری دم سیاه و هاشمی گران‌ترین برنج‌های ایرانی محسوب می‌شوند و پس از آن‌ها برنج‌های صدری و طارم، در رده‌های بعدی قرار دارند. البته در این میان قیمت برنج صدری دم سیاه با سایر برنج‌های ایرانی اختلاف بسیار زیادی دارد؛ بنابراین بدیهی است که این برنج، گران‌ترین برنج در کشور است.

عوامل مؤثر بر قیمت گران‌ترین برنج ایرانی

عامل مهمی که ارتباط مستقیمی با افزایش یا کاهش قیمت گران‌ترین برنج ایرانی دارد، میزان کشت آن است. چرا که هرچه میزان کشت یک برنج و در نتیجه میزان عرضه آن به بازار بیشتر باشد، به همان نسبت، قیمت آن نیز کاهش خواهد یافت. قیمت خرید برنج صدری دم سیاه اصل نیز به این دلیل در بازار گران است که به صورت محدود تنها در برخی از مناطق استان گیلان که آب فراوان دارند، کشت و عرضه می‌شود. البته از جمله عوامل دیگری که بر قیمت انواع برنج ایرانی تأثیر می‌گذارد، می‌توان به واردات انواع برنج داخلی خارجی مانند برنج‌های تایلندی و یا پاکستانی و ... اشاره کرد که واردات آن‌ها، تا حدودی موجب کاهش قیمت برنج‌های ایرانی می‌شود، اما به طور کلی برنج‌های ایرانی گران‌ترین برنج‌های بازار محسوب می‌شوند.

برنج ایرانی مای گیلا

ویژگی گران‌ترین برنج ایرانی

برنج ایرانی دم سیاه به عنوان یکی از گران‌ترین برنج ایرانی ویژگی‌های خاصی دارد که با آگاهی از آن‌ها، به راحتی می‌توان اصل بودن یا نبودن برنج را تشخیص داد. اصلی‌ترین ویژگی این نوع برنج این است که دارای ریشه‌های سیاه رنگ است و دلیل اصلی نام گذاری آن به عنوان دم سیاه نیز، همین مسئله است. طول دانه‌های این نوع برنج پیش از پخت در حدود ۸ میلی متر است که پس از پخت تا ۱۲ میلی متر نیز می‌رسد. رنگ این برنج مرغوب مقداری متمایل به کرم است. البته برنج صدری دم سیاه در خود استان گیلان هم، در مناطق مختلفی کشت می‌شود که از میان آن‌ها، برنج‌های صدری دم سیاه کشت شده در روستاهای اطراف رشت، کوچصفهان و خمام بالاترین کیفیت را دارند و دانه‌های آن‌ها کشیده‌تر از برنج‌های دم سیاه سایر مناطق گیلان است. شایان ذکر است که تمامی این برنج‌های دم سیاه کشت شده در گیلان از لحاظ سبکی و همچنین عطر و طعم مشابه یکدیگرند و تنها قد کشیده‌تر برنج در حالت خام و یا پخته شده، برنج‌های اطراف رشت، خمام و کوچصفهان را متمایز می‌کند.

بنابراین مهم‌ترین ویژگی‌های گرانترین برنج شمال عبارتند از:

  1. دارای عطر دل انگیز
  2. دارای دانه‌های بلند و استخوانی
  3. دانه‌های قلمی پس از پخت
  4. عمدتا تولید گیلان و مازندران

گران‌ترین برنج ایرانی لزوما گران‌تر نیست

مسئله‌ای که در مورد قیمت تمام شده برنج ایرانی برای مصرف کننده، معمولا در نظر گرفته نمی‌شود، میزان کشیدگی دانه‌های برنج است که در اصطلاح به آن رِی برنج گفته می‌شود و به معنای تعداد پرس غذایی است که از هر یک کیلوگرم برنج به دست می‌آید. به عنوان مثال از هر یک کیلوگرم برنج ارزان قیمت حدود ۵ پرس چلو بدست می‌آید که این عدد در مورد گران‌ترین برنج ایرانی ۷ پرس است و این نوع برنج اگر کهنه شود، حتی تا ۸ پرس چلو نیز می‌دهد. از طرف دیگر احتمال شپشک زدن برنج‌های کم کیفیت را نیز نباید نادیده گرفت؛ بنابراین  با یک حساب سر انگشتی ساده مشخص می‌شود که برای گران ‌ترین برنج ایرانی، عملا هزینه بیشتری پرداخت نشده است و همین اختلاف تعداد پرس‌های برنج، تفاوت قیمت برنج‌ها را جبران می‌کند.

تفاوت برنج هاشمی و برنج دم سیاه

برنج صدری دم سیاه و برنج هاشمی که از جمله گران‌ترین برنج ‌های ایرانی محسوب می‌شوند، در میان ایرانیان کاملا شناخته شده و معروف هستند. این دو نوع برنج که هر دو برای مجالس تهیه می‌شوند، هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ پخت تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. تنها تفاوت این دو نوع برنج در این است که برنج صدری دم سیاه، نسبت به برنج هاشمی، عطر بیشتری دارد. یک نکته قابل ذکر در مورد برنج‌های عطری ایرانی نیز این است که این نوع برنج‌ها از جمله برنج‌های صادراتی کشت شده در شمال کشور هستند که طرفداران زیادی دارند و علاوه بر شهرهای مختلف ایران، به کشورهای دیگری نیز صادر می‌شوند.

وب سایت مای گیلا (mygila.ir) یکی از تامین کننده های تخصصی انواع برنج ایرانی است که با تهیه بستری جهت خرید اینترنتی برنج، به علاوه تضمین صد درصد اصالت و کیفیت، نیاز هموطنان عزیز را از مراجعه و خرید حضوری برنج رفع کرده است.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha