• سه‌شنبه / ۱۹ مهر ۱۴۰۱ / ۱۳:۰۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401071909778
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان اعلام کرد؛

پیش‌بینی برداشت ۱۲۰ هزار تن سیب درختی در اصفهان

پیش‌بینی برداشت ۱۲۰ هزار تن سیب درختی در اصفهان

ایسنا/اصفهان مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با پیش‌بینی اینکه امسال بیش از ۱۲۰ هزار تن محصول سیب در استان تولید شود، گفت: سالانه بیش از ۹۰۰ هزار تن محصول باغی در استان اصفهان تولید می‌شود.

احمدرضا رئیس‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به ۸۸ هزار هکتار سطح محصولات باغبانی و گلخانه‌ای استان اصفهان، اظهار کرد: سالانه بیش از ۹۰۰ هزار تن محصول باغی در استان تولید می‌شود.

وی افزود: محصولات باغی استان شامل درختان دانه‌دار همچون سیب، گلابی، بِه؛ درختان هسته‌دار شامل آلبالو، هلو، شلیل، گیلاس، زردآلو، انگور؛ میوه‌های خشک همچون پسته، بادام و ...، میوه‌های گرمسیری همچون انار، خرما، انجیر، زیتون و محصولات گلخانه‌ای و گیاهان دارویی است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه تا این فصل محصولات هسته‌دار استان برداشت شده‌اند، اضافه کرد: اکنون انتهای فصل برداشت میوه‌های خشک همچون پسته و بادام است، از سوی دیگر با توجه به برند سیب در اصفهان بیش از ۵۰ درصد محصول سیب باغات همچون سیب برداشت شده، اما برداشت بِه از اواخر این ماه شروع می‌شود.

وی ادامه داد: باغات سیب استان در سطح ۱۹ هزار و ۷۰۰ هکتار با اولویت بیشتر در شهرستان سمیرم هستند، البته در شهرستان‌های دهاقان و شهرضا نیز برداشت سیب وجود دارد.

رئیس‌زاده با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد سیب استان در شهرستان سمیرم است، پیش‌بینی کرد: امسال بیش از ۱۲۰ هزار تن محصول سیب در استان تولید شود که تقریباً ۲۰ هزار تن آن سیب گلاب در تابستان بود و بقیه سیب‌های زرد و قرمز نیز در حال برداشت است.

وی با پیش‌بینی اینکه بیش از ۵۰ هزار تن از محصولات باغی استان صادر خواهد شد، گفت: بقیه محصول سیب استان در سردخانه‌ها ذخیره و به‌صورت تازه خوری به نقاط دیگر کشور صادر می‌شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان درباره کمبود منابع آبی طی سال جاری و تأثیر بر باغات استان، توضیح داد: تنش‌های آبی بیشتر در مناطق مرکزی و شمالی استان تأثیرگذار بوده تا مناطق غربی و جنوبی آن؛ به همین دلیل سیب سمیرم کمتر تحت‌تاثیر کم‌آبی قرار گرفته است.

وی افزود: در برخی روستاها همچون وردشت و حنا بیشترین تاثیر را از کم‌آبی داشتند، اما در منطقه پادنا و حومه سمیرم کمتر با مشکل کم‌آبی مواجه بودیم.

رئیس‌زاده اضافه کرد: امسال محصول سیب استان در سه مرحله سرمازدگی در فروردین و اردیبهشت‌ماه مواجه بودند و نزدیک ۸۰ هزار تن این محصول بر اثر سرمازدگی کاهش داشت، اما در مناطق مرکزی اصفهان محصولات هسته‌داری همچون آلبالو، شلیل، زردآلو و انگور به دلیل کم‌آبی و مشکلات خشکسالی با وجود جریان آب زاینده‌رود در چند نوبت، با افت ۲۰ تا ۳۰ درصدی تولید مواجه شدند.

وی گفت: در منطقه گرم و خشک اصفهان همچون آران و بیدگل، نائین، اردستان، کاشان محصولات پسته و بادام نیز تحت تأثیر سرما و خشکسالی قرار گرفتند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان به محصولات گلخانه‌ای استان اشاره کرد و افزود: حدود ۲۵۰۰ هکتار گلخانه در سطح استان محصولاتی همچون خیار، گوجه‌فرنگی، انواع فلفل دلمه‌ای، بادمجان، توت‌فرنگی را تولید می‌کنند و که با افزایش تولید و سطح کشت این محصولات مواجه بودیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha