• یکشنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۱ / ۰۸:۳۳
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401072412480
  • خبرنگار : 50250

خودنمایی تردد گله‌ای سگ‌های ولگرد در معابر شهر

خودنمایی تردد گله‌ای سگ‌های ولگرد در معابر شهر

ایسنا/چهارمحال و بختیاری سال‌هاست بحث ساماندهی سگ‌های ولگرد و حیوانات بلاصاحب در بسیاری از نقاط کشور از جمله چهارمحال و بختیاری داغ است، اما هر روز این معضل بیش‌تر از گذشته این استان را درگیر می‌کند و شاهد اقدام اساسی در این راستا نیستیم، حضور سگ‌های ولگرد به‌صورت گله‌ای و حمله آن‌ها به مردم موجب ایجاد رعب و وحشت به‌ویژه برای کودکان و بانوان شده است.

ساماندهی سگ‌های ولگرد یکی از وظایف ذاتی شهرداری‌ها محسوب می‌شود، در چهارمحال و بختیاری تنها در دو شهرستان بروجن و شهرکرد مرکز نگهداری و عقیم‌سازی سگ‌های ولگرد و حیوانات بلاصاحب راه‌اندازی شده و در مابقی شهرستان‌ها هنوز اقدامی در این راستا صورت نگرفته است.

به گزارش ایسنا، جولان سگ‌های ولگرد در شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری در سال‌های اخیر بحران‌ساز شده است، این مسئله در شهرستان بروجن و سامان نمود بیش‌تری دارد و همچنین گزارشاتی مبنی بر رهاسازی سگ‌های ولگرد از سایر استان‌ها در این استان وجود دارد که اگر اقدام اساسی برای جلوگیری از این کار صورت نگیرد، قطعا تبعات آن گریبانگیر استان خواهد شد.

بارها شاهد حمله سگ‌های ولگرد و بلاصاحب به کودکان و سایر افراد جامعه بوده‌ایم، علاوه بر رعب و وحشتی که در آن لحظه برای آن فرد ایجاد می‌شود، ابتلای فرد به بیماری هاری قطعی خواهد بود، همچنین آثار روحی و روانی این حمله تا مدت‌ها در فرد باقی خواهد ماند، داستان تکراری حمله سگ‌های ولگرد به انسان هم‌چنان بی‌وقفه ادامه دارد.

بسیاری از کارشناسان حوزه محیط‌زیست معتقدند که هرچه میزان تولید پسماند توسط انسان افزایش پیدا کند، به همان میزان جمعیت سگ‌های ولگرد و حیوانات بلاصاحب نیز افزایش پیدا خواهد کرد، همچنین برخی از متولیان معتقدند که غذارسانی به این حیوانات توسط حامیان حیوانات موجب تکثیر جمعیت این حیوانات شده است.

خودنمایی تردد گله‌ای سگ‌های ولگرد در شهرها و روستاهای چهارمحال و بختیاری یک زنگ خطر جدی برای سلامت جامعه و محیط‌زیست کشور محسوب می‌شود، اگر جلوی این رشد پلکانی حضور سگ‌های ولگرد در معابر عمومی گرفته نشود، قطعا باید هزینه‌های سنگین‌تری را بابت این مسئله در آینده پرداخت کنیم.

سایت نگهداری حیوانات بلاصاحب در بروجن، یک الگو برای سایر شهرستان‌ها باشد

فتاح کرمی- سرپرست فرمانداری بروجن در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه این شهرستان با معضل سگ‌های ولگرد و بلاصاحب روبرو است، اظهار کرد: در این شهرستان مرکز نگهداری و عقیم‌سازی سگ‌های بلاصاحب وجود دارد و بخشی از این حیوانات پس از جمع‌آوری در این مرکز نگهداری می‌شوند.

وی با بیان اینکه در بسیاری از شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری مرکز نگهداری و عقیم‌سازی سگ‌های ولگرد وجود ندارد، گفت: اگر تمامی شهرستان‌ها با همکاری شهرداری‌ها مراکز نگهداری حیوانات بلاصاحب را احداث کنند، قطعا این مسئله کمک بزرگی به کاهش آمار این حیوانات خواهد کرد.

کرمی تاکید کرد: سایت نگهداری حیوانات بلاصاحب در شهرستان بروجن می‌تواند یک الگو برای سایر شهرستان‌ها باشد، پیشنهاد بازدید و الگوبرداری از این مرکز در جلسه‌ای با حضور فرمانداران به استاندار داده شد.

سرپرست فرمانداری بروجن تاکید کرد: قطعا رها شدن سگ‌های ولگرد و بلاصاحب در شهرها و روستاها هزینه‌هایی را بر دوش سیستم بهداشت و درمان نیز دارد و باید حل این مشکل در دستور کار قرار بگیرد.

آمار بالای سگ‌های ولگرد در سامان

محمدتقی گنجعلی- سرپرست فرمانداری سامان با اشاره به آمار بالای سگ‌های ولگرد و بلاصاحب در این شهرستان، اظهار کرد: جلسات متعددی با حضور دستگاه‌های متولی در این شهرستان برگزار شده است.

وی بیان کرد: شاهد رها شدن سگ‌های ولگرد از سایر نقاط به این شهرستان هستیم که تدابیر لازم برای جلوگیری از این امر اندیشیده شده است.

سرپرست فرمانداری سامان با تاکید بر اینکه در این شهرستان محلی برای نگهداری و عقیم‌سازی سگ‌های ولگرد و حیوانات بلاصاحب وجود ندارد، خاطرنشان کرد: درصد هستیم با همکاری شهرداری سامان یک مرکز در این شهر برای این منظور احداث کنیم.

گزش حیوانات و سگ‌های بدون صاحب در استان بیشتر از متوسط کشوری است

علی احمدی- سرپرست مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: گزش حیوانات و سگ‌های بدون صاحب در استان بیشتر از متوسط کشوری است.

وی افزود: هاری بیماری مشترک بین انسان و حیوان است و ۱۰۰ درصد کشنده محسوب می‌شود، این بیماری از راه گزش انسان توسط حیوان هار قابل انتقال است.

احمدی با بیان اینکه سالیانه هزینه‌های میلیاردی صرف درمان، واکسیناسیون موارد گزش و و سرم هاری می‌شود، خاطرنشان کرد: ضروری است متولیان مربوطه در حوزه عمرانی، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به این مهم توجه کنند تا هزینه‌های اقتصادی و بهداشتی این معضل دارای اولویت‌دار در جامعه کمتر و کاملا مرتفع شود.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد بیان کرد: تمامی افراد در کشور باید آموزش ببینند تا درصورت گزش توسط حیوانات بلاصاحب از جمله سگ؛ در اسرع وقت و به‌موقع به مراکز درمان پیشگیری هاری مراجعه کنند.

وی در پایان تاکید کرد: مردم، پست‌های قرنطینه دامپزشکی، شوراها و دهیاران باید مراقب باشند تا از وارد شدن سگ‌های غیربومی و بدون صاحب (زنده یا غیرزنده) به استان پیشگیری شود، مردم در صورت مشاهده این امر با مستندسازی آن‌ها به مراکز مسئول گزارش کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha