• سه‌شنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۱ / ۰۹:۰۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401072613976
  • خبرنگار : 50037

شکار در تالاب خشکیده «پیرسلمان» ممنوع!

شکار در تالاب خشکیده «پیرسلمان» ممنوع!
عکس تزئینی است

ایسنا/همدان تالاب پیرسلمان یکی از تالاب‌های طبیعی و زنده استان همدان واقع در بخش پیرسلمان شهرستان اسدآباد است که همجوار بودن این تالاب با آستان مقدس امامزاده پیرسلمان موجب شده این منطقه دارای موقعیت و جاذبه تفریحی و مذهبی منحصربفردی شود و در طول سال گردشگران بسیاری به عنوان یکی از قطب های سیاحتی و زیارتی استان این منطقه را برای مقصد گردشگری خود انتخاب کنند.

این تالاب دائمی به عنوان یکی از بزرگترین تالاب‌های همدان از فعالیت تعدادی چشمه‌ جوشان در منطقه حاصل شده و در فصل مهاجرت زیستگاه مناسبی را برای پرندگان مهاجر به وجود آورده ضمن اینکه این تالاب طبیعی و زنده استان همدان جزء آثار ملی و طبیعی کشور به ثبت رسیده است.

در شهریورماه امسال بود که رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اسدآباد در گفت‌وگو با ایسنا، خشک شدن کامل این تالاب طبیعی و زیبای استان همدان را اعلام کرد و افزود: این تالاب طبیعی از مردادماه به علت کاهش نزولات جوی، تنش آبی و خشکسالی‌ و برخی عوامل انسانی، برداشت بی‌رویه از منابع آب‌های زیرزمینی به ویژه کشت دوم برخی از کشاورزان پیرامون تالاب خشک شده است.

روز گذشته نیز مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان همدان از ارتقاء تالاب پیرسلمان به منطقه شکارممنوع خبر داد و اظهار کرد: با پیگیری های انجام شده و به استناد بند(و) ماده ۶ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست و مطابق آگهی رسمی شماره ۲۲۴۷۴ اردیبهشت‌ماه امسال تالاب پیرسلمان به مدت پنج سال با حدود مشخص به عنوان منطقه شکارممنوع ارتقاء سطح حفاظتی یافته و هر گونه شکار، صید و تیراندازی در آن ممنوع است.

اکنون پس از گذشت دو ماه از اعلام خشک شدن کامل تالاب پیرسلمان جویای احوالات تنها تالاب طبیعی استان که گویا به منطقه شکارممنوع ارتقاء یافته، شدیم.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست اسدآباد در گفت‌وگو با ایسنا، مطرح کرد: تالاب پیرسلمان در حال حاضر خشک بوده و احیاء و آبگیری دوباره این تالاب بستگی به بارندگی‌ها و نزولات جوی خواهد داشت.

مجید اسکندری افزود: با توجه به خشک شدن کامل تالاب با همکاری و مشارکت برخی از دستگاه‌های اداری شهرستان امسال در دو مرحله به لایروبی این تالاب اقدام کردیم که چندی پیش مرحله دوم لایروبی هم به پایان رسید.

وی هدف از این لایروبی را افزایش عمق و مساحت تالاب در زمان آبگیری و احیاء مجدد تالاب در زمان بارندگی‌ها و نزولات جوی دانست و تصریح کرد: ۷۰ درصد از تالاب پیرسلمان را نیزارها پوشانده بود و این نیزارها موجب کاهش مساحت و عمق تالاب شده بود که با لایروبی انجام شده در صورت بارش‌های رضایت بخش به طور قطع با احیاء دوباره تالاب عمق و مساحت تالاب افزایش بیشتری داشته و زیستگاه مناسبی برای جانواران پرندگان مانند گذشته می‌شود.

اسکندری یادآور شد: حدود شش یا هفت سال پیش نیز تالاب پیرسلمان به علت تنش‌های آبی دچار خشکسالی شده بود که با بارش‌های مجدد دوباره احیاء و آبگیری شد.

اسکندری با بیان اینکه متأسفانه به علت خشک شدن تالاب هیچ گونه پرنده مهاجر در این تالاب زیست ندارد و امسال میهمان تالاب نبوده‌اند، تصریح کرد: در حال حاضر پرندگان مهاجر چون چوب پا، حواصیل خاکستری، کشیم و ... در سدنعمت آباد و تصفیه خانه شهر اسدآباد مشاهده می‌شود.

وی با بیان اینکه متأسفانه به علت خشک شدن تالاب هیچ گونه پرنده مهاجر در این تالاب زیست ندارد و امسال میهمان تالاب نبوده‌اند، تصریح کرد: در حال حاضر پرندگان مهاجر چون چوب پا، حواصیل خاکستری، کشیم و ... در سدنعمت آباد و تصفیه خانه شهر اسدآباد مشاهده می‌شود.

اسکندری ادامه داد: هر ساله تالاب پیرسلمان میزبان پرندگان مهاجر مختلف چون اگرت، لک لک، خوتکا، اگرت، آب چلیک، کشیم کوچک، بوتیمار، غاز خاکستری، سلیم، تلیله، سرسبز و چنگر نوک سرخ بود و امسال به علت خشک شدن تالاب خبری از آنها در منطقه تالاب پیرسلمان نیست.

وی گفت: هفته گذشته یک قطعه حواصیل در مسیر مهاجرت خود به تصور اینکه تالاب پیرسلمان دارای آب است، به این تالاب آمده که گویا به علت برخورد با جایی زخمی می‌شود و طی گزارش های مردمی این قطعه حواصیل به محیط زیست تحویل شد و موفق به تیمار و مداوا و رهاسازی آن در سد نعمت آباد شدیم.

اسکندری با بیان اینکه انواع پرندگان آبزی و کنارآبزی و ماهیان مختلف چون کپور و قزل آلا در این تالاب پیش از خشک شدن در حال زیست بودند، افزود: سال گذشته برای نخستین بار در تالاب پیرسلمان سمور آبی مشاهده شد که نسبت به ضبط عکس و فیلم آن هم اقدام شد اما متأسفانه امسال از این گونه جانوری خبری نیست و گویا به علت خشکی تالاب از منطقه جابجا شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اسدآباد اضافه کرد: به طور قطع با احیاء دوباره تالاب پرندگان مهاجر و نیز دیگر انواع گونه های جانوری قبل دوباره به زیستگاه تالاب باز خواهند گشت.

ارتقاء تالاب پیرسلمان به منطقه شکارممنوع

وی در ادامه از تبدیل منطقه پیرسلمان به منطقه تیراندازی، صید و شکارممنوع خبر داد و تصریح کرد: از سال گذشته نسبت به تحقق این اتفاق پیگیری و اقدام لازم انجام شد که طبق این‌ پیگیری‌ها بالاخره منطقه تالاب پیرسلمان به منطقه شکارممنوع ارتقاء یافت.

اسکندری در پایان یادآور شد: اگر محیط زیست صدور پروانه شکار برای شکارچیان داشته باشد هیچ گونه پروانه‌ شکار برای این منطقه به علت شکارممنوع بودن صادر نمی‌شود.

بخشدار پیرسلمان هم از لایروبی مرحله دوم تالاب پیرسلمان خبر داد و گفت: با مساعدت فرمانداری و همکاری بی شائبه محیط زیست و اداره صمت لایروبی تالاب پیرسلمان برای مرحله دوم و آماده سازی به‌منظور آبگیری در فصول بارش سال جاری انجام شد.

محمود فیروزبخت با تأکید بر اینکه می توان با پیگیری ها تهدیدات را به فرصت تبدیل کرد، افزود: بهترین زمان برای احیاء و لایروبی تالاب پیرسلمان زمان حاضر بود که تالاب پیرسلمان با توجه به خشکسالی اخیر و کمبود بارش ها خشک است که به طور قطع به لطف الهی و آغاز بارش ها مجدد آبگیری خواهد شد و می تواند دوباره زیستگاه پرندگان مهاجر شود.  

وی تصریح کرد: طرح توسعه گردشگری منطقه پیرسلمان با وجود ظرفیت تالاب و امامزاده پیرسلمان توسط اداره میراث فرهنگی با همکاری اداره منابع طبیعی شهرستان در دستور کار بوده و این موضوع می تواند نقش بسزایی در توسعه منطقه و گسترش صنعت توریسم و گردشگری در بخش پیرسلمان ایفا کند.

به گزارش ایسنا، در پایان امیدواریم این تالاب به خشکی نشسته احیاء و سیراب شود و دوباره این تالاب زیبا میزبان پرندگان مهاجر و زیستگاه امن و آرام گونه‌های جانوری مختلف باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha