• سه‌شنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۱ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1401072614418
  • خبرنگار : 71282

یک مقام کارگری در گفت‌وگو با ایسنا:

بیشتر کشورها کارگری که چهار سال کار کرده استخدام می‌کنند

بیشتر کشورها کارگری که چهار سال کار کرده استخدام می‌کنند

عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار با بیان اینکه دادنامه ۱۷۹، قراردادهای موقت را رواج داد و باعث شد تا کارفرما نتواند کارگر ماهر و کارآزموده را به خدمت بگیرد، تصریح کرد: در بیشتر کشورها کارگری که چهار سال تمام در یک مجموعه کار کرد، استخدام می‌شود.

آیت اسدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کارگری که دارای قرارداد موقت است نمی تواند برای زندگی خود برنامه‌ریزی کند یا برای اجاره یک خانه قرارداد یکساله ببندد.

وی امنیت شغلی را از دغدغه‌های اساسی جامعه کارگری برشمرد و خاطرنشان کرد: وقتی نیروی کار امنیت شغلی ندارد و قرارداد کوتاه مدت و چند ماهه با او بسته می‌شود، طبیعی است که رغبتی به کار در کارخانه و کار تولیدی نداشته باشد. از طرفی بحث دستمزد هم مطرح است و متاسفانه مزد نسبت به هزینه‌ها بسیار پایین مانده است.

این عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار ادامه داد: علیرغم اینکه امسال ۵۷ درصد حداقل دستمزدها را بالا بردیم اما همچنان بیشتر افراد حتی تحصیلکرده حاضر نیستند ۸ ساعت در یک مجموعه یا واحد تولیدی کار کنند و ۵ میلیون تومان حقوق بگیرند چون از عهده هزینه‌های زندگی برنمی آیند.کارگری که می‌بیند باید ماهی ۶ میلیون تومان اجاره بدهد، تصمیم می‌گیرد که به مشاغل کاذب و غیرمولد روی بیاورد.

اسدی با اشاره به دادنامه ۱۷۹ دیوان عدالت اداری، تصریح کرد: این دادنامه معضلات زیادی را برای جامعه کارگری ایجاد کرد و ضمن رواج قراردادهای کوتاه مدت کار، باعث شد امروز کارفرما نتواند کارگر خوب و نیروی ماهر و کارآزموده را به خدمت بگیرد.

این مقام مسئول کارگری متذکر شد: در بیشتر کشورها کارگری که در محیط کار سه تا چهار سال می‌ماند و مشغول کار می‌شود او را استخدام می‌کنند و هر زمان که بیکار شود، بیمه‌های بیکاری قوی او را حمایت می‌کنند و تا زمانی که سر کار جدید با درآمد مناسب برود، از بیمه استفاده می‌کند حتی اگر دو سال هم طول بکشد ولی اینجا نهایتا نسبت به سابقه بیمه بیکاری داده شود که این بیکاری نه تنها به ضرر کارگر بلکه به ضرر تولید کشور هم هست.

وی افزود: سازمان بین‌المللی کار در زمینه کشورهای مختلف نسخه‌های متعددی دارد و ما باید از تجارب کشورهای دیگر در بحث استخدام نیروهای کار استفاده کنیم و ببینیم در این کشورها چه اقداماتی صورت گرفته است. طبعا هر کشوری قوانین خاص خودش را دارد ولی عمدتا کشورها کارگری که چهار سال در یک مجموعه یا واحد تولیدی کار کرده باشد را استخدام می‌کنند.

اسدی در پایان تدوین آیین نامه تبصره دو ماده ۷ قانون کار را از وظایف وزارت کار برشمرد و گفت: متاسفانه نتوانسته‌ایم کارهای مستمر و غیرمستمر را از هم تفکیک کنیم در حالی که عدم تعیین تکلیف و تدوین آیین نامه مذکور به زیان جامعه کار و تولید است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۷-۲۶ ۱۵:۳۳

ده سال در شرکت نورد و لوله اهواز کار کردم حسین هدایتی که ممنوع المعامله بود آمد به اسم یکی از نوچه هایش شرکت را خرید تا آن را تعطیل و زمینش را به زمین مسکونی تبدیل کند من را اخراج کردند اما نوچه اش شرکت را از هدایتی قاپید و به یک نفر دیگر فروخت البته قبلش تا توانستند از شرکت دزدیدند حالا آن ها رفته اند اما من هم نمی توانم به شرکت برگردم ..