• سه‌شنبه / ۲۶ مهر ۱۴۰۱ / ۱۵:۱۰
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1401072614433
  • خبرنگار : 50123

حمایت از شرکت‌های دانش بنیان؛ گامی در جهت تولید محصولات باکیفیت

حمایت از شرکت‌های دانش بنیان؛ گامی در جهت تولید محصولات باکیفیت

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «میهن پویش به نانو» گفت: دستاورد بسیار بزرگ شرکت‌های دانش بنیان در اختیار داشتن دانش فنی است که می‌توانند متناسب با نیاز بومی محصولاتی را تولید کنند تا در آینده کشور از واردات بی‌نیاز و نیازهای موجود تامین شود.

بهنام بختیاری‌مقدم متولد سال ۷۳ و فارغ‌التحصیل دکترای عمومی دامپزشکی از دانشگاه شهرکرد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: سال ۹۸ موفق به اخذ مدرک دکترای عمومی دامپزشکی شدم و جزو دانشجویان استعدادهای درخشان بودم، موفق شدم بدون کنکور در مقطع PHD در رشته بهداشت و بیماری‌های آبزیان ادامه تحصیل دهم.

وی افزود: چندین عنوان تالیف، ترجمه و مقالات متعدد از من به چاپ رسیده و از سال ۹۴ زیرنظر پارک علم و فناوری هسته فناور را تشکیل دادیم.

موسس شرکت دانش بنیان «میهن پویش به نانو» با اشاره به اینکه سه سال به صورت مستقیم زیر نظر مرکز رشد پارک علم و فناوری استان فعالیت داشتیم، تصریح کرد: سلسله مراتب و ملزومات مورد نیاز را برای فناور شدن طی کردیم و از سال ۹۷ تاکنون جزو شرکت‌های فناور مستقر در پارک علم و فناوری هستیم.

بختیاری مقدم گفت: هدف اصلی تشکیل شرکت، تولید ارزش افزوده از ضایعات بوده که این ارزش افزوده را در محصولات مختلف بخش کشاورزی، دام، طیور و آبزیان و مواد و محصولات هایتک لحاظ کردیم.

وی بیان کرد: هدف گذاری شرکت ما این بوده که بتواند از ضایعات ارزش افزوده ایجاد کند، زیرا بخش قابل توجهی از ضایعات در کشور بلا استفاده بود و این مساله معضل زیست‌محیطی به همراه داشت که نگاه و رویکرد ما علاوه بر حذف معضلات زیست محیطی، تولید محصولاتی به همراه ارزش افزوده و حذف خلاهای موجود از بخش کشاورزی بود.

مدیرعامل شرکت «میهن پویش به نانو» با بیان اینکه کاهش هزینه‌های کشاورزی هدف‌گذاری دیگر شرکت بوده است، توضیح داد: زمانی که کشاورز بتواند با هزینه کمتر محصولی را تولید کند، قطعا می‌تواند توسعه کسب و کار را به دنبال داشته باشد، از طرفی رویکرد این شرکت نسبت به عرضه محصولات در راستای کاهش شوری خاک و آب، افزایش جذب عناصر خاک، کاهش مصرف کودهای کشاورزی و تولید محصولات متعدد متناسب با نیاز کشور بوده است.

بختیاری‌مقدم  یادآور شد: در حال حاضر بخش کشاورزی فعال‌ترین بخش شرکت است که توانستیم محصولاتی را در زمینه تولید انواع کودهای شیمیایی، مواد شیمیایی، سموم، محیط کشت هیدروپونیک و خوراک دام، طیور و آبزیان به تولید انبوه رسانده و با برند تجاری بایوک به بازار عرضه کنیم.  

وی گفت: در ابتدا گاردی نسبت به پذیرفتن شرکت‌های دانش بنیان وجود داشت، رفته رفته فرهنگ‌سازی در این راستا صورت گرفت، به طوری‌که تقریبا در دهه ۹۰ فرهنگ‌سازی شرکت‌های دانش بنیان شکل گرفت، می‌توان گفت در این سال‌ها فلسفه دانش بنیان بودن، الزامی بودن وجود این شرکت‌ها و کمک‌های آن‌ها به بخش صنعت مشخص شد.

موسس این شرکت دانش بنیان بیان کرد: حدودا از سال ۱۴۰۰ طبق منویات مقام معظم رهبری اندکی حمایت‌ها از شرکت‌های دانش بنیان جدی‌تر شد و تقریبا دستگاه‌ها در این راستا به منظور دخالت در سیاست‌های کلان کشور حرکت کردند، اما در حقیقت حمایت‌ها همیشه در حد جلسات و حرف بوده و کمکی راهبردی و راه‌گشا به جز مجموعه پارک علم و فناوری و بنیاد نخبگان در این مسیر مشاهده نشده است.

بختیاری‌مقدم در ادامه گفت: متاسفانه در حوزه کشاورزی به جای حمایت از تولید داخل، بیشترین حمایت‌ها از تولید خارج بوده که این موضوع همواره جزو چالش‌های پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان با مسئولان مطرح است، از طرفی محصولی که در داخل با کیفیت مناسب تولید می‌شود حمایتی از آن صورت نمی‌گیرد.

به گفته وی، طبق آمارها سالانه حدود ۴.۵ میلیون تن کود در کشور استفاده می‌شود که تقریبا ۹۹ درصد پایه کودهای اوره، سوپر فسفات و سولوپتاس است که همگی کودهای شیمیایی هستند.

مدیرعامل شرکت میهن پویش به نانو یادآور شد: اوره به جز اینکه به اقتصاد کشور ضربه وارد می‌کند، از ۳۰ سال گذشته به صورت یکنواخت، بدون تغییر و جایگزینی در صنعت کشاورزی مصرف می‌شد که متاسفانه این مساله موجب قلیایی شدن شدید خاک کشاورزی و به دنبال آن کاهش جذب عناصر مفید شور شدن آب و خاک می‌شود.

وی ادامه داد: مصرف اوره با این حجم و مقدار موجب شده باقی‌مانده نیترات در محصولات کشاورزی افزایش یابد، از طرفی بسیاری از کشورها که استانداردهای مصرف جزو اولویت‌های آن‌هاست، برای واردات محصولات کشاورزی، محصولاتی که نیترات بالایی دارند را نمی پذیرند و این امر موجب حذف از بازارهای خارجی می‌شود، همچنین باقی‌مانده نیترات در محصولات کشاورزی به سلامت انسان اثر می‌گذارد.

بختیاری‌مقدم با اشاره به اینکه بخش کشاورزی در جهت اصلاح و بهیبنه‌سازی روش‌های آبیاری و اصلاح الگوی کشت پیش رفته است، تصریح کرد: آنچه نتوانستیم به سمت آن حرکت کنیم اصلاح تغذیه و به‌زراعی بوده که متاسفانه برخلاف دانشگاه‌های خوب و تربیت نیروهای متخصص و نخبه همواره این خلأ احساس شده که چرا نتوانستیم در بحث تغذیه به سمت تولید محصولات بهتر پیش رویم.

وی اضافه کرد: فلسفه شرکت ما تولید و طراحی محصولات متناسب با نیاز بومی کشور در راستای کاهش مصرف کودهای شیمیایی بوده است که از این طریق بتوان بازدهی را افزایش و موجب حذف مضرات و عوامل نامطلوب کودهای شیمیایی شود.

موسس این شرکت دانش بنیان تاکید کرد: صرفا خارجی بودن یک محصول نمی‌تواند دلیل بر کیفیت باشد و می‌توان این ذهنیت را برای حمایت مسئولان از شرکت‌های دانش بنیان ایجاد کرد که در کنار دانش بومی موجود در کشور، شرکت‌های فناور و خلاقی هستند که می‌توانند برطرف‌کننده نیازهای بومی باشند.

وی افزود: اکنون برحسب وظیفه باتوجه به موقعیت‌ها و محصولات تولیدی متناسب با نیاز کشور شرکت‌های دانش بنیان در صنایع مختلف پای کار آمده و در میدان هستند که در پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری شرکت‌های متعدد و فناوری در بحث کشاورزی در زمینه اصلاح بذر و نهال حضور و فعالیت دارند، همچنین شرکت‌های بسیار فعال و توسعه یافته‌ای در زمینه ادوات و تجهیزات کشاورزی وجود دارد.

بختیاری‌مقدم بیان کرد: امید است باتوجه به نیازی که در کشور احساس می‌شود حمایت‌ها از شرکت‌های دانش بنیان رنگ و بوی واقعی‌تری پیدا کند تا شاهد رشد و شکوفایی این شرکت‌ها باشیم، مخصوصا بخش کشاورزی که به عنوان خط مقدم تولید و اشتغال در کشور مطرح است.

وی خاطرنشان کرد: از نظر من دستاورد بسیار بزرگ شرکت‌های دانش بنیان در اختیار داشتن دانش فنی است که می‌توانند متناسب با نیاز بومی محصولاتی را تولید کنند تا در آینده کشور از واردات بی‌نیاز و نیازهای موجود تامین شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha