• شنبه / ۳۰ مهر ۱۴۰۱ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401073016557
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مدیر جهاد کشاورزی کاشان مطرح کرد:

نگهبانی پویا و پایدار از میراث کشاورزی؛ هدف برنامه جهانی «جیاس»

نگهبانی پویا و پایدار از میراث کشاورزی؛ هدف برنامه جهانی «جیاس»

ایسنا/اصفهان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان گفت: نگهبانی پویا و پایدار از نظام‌های میراث کشاورزی، حفظ و حراست از فرهنگ، سبک زندگی، آداب و رسوم و زبان‌های بومی و محلی از جمله اهداف برنامه نظام‌های کشاورزی مهم میراث جهانی موسوم به جیاس است.

رضا مظلومی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: نظام کشاورزی مبتنی بر قنات کاشان به همراه نظام‌های تولید انگور جوزان ملایر و زراعت زعفران مبتنی بر قنات گناباد، سه پرونده ایران است که به‌عنوان میراث مهم جهانی در فائو ثبت شده و نظام‌های گل محمدی و پرنده‌های زینتی کاشان نیز در دست بررسی و مطالعه است.

وی افزود: یکی از شاخص‌های اصلی این میراث جهانی، جاذبه‌های گردشگری و جذب جهانگرد در طرح‌های پیشنهادی است که با تأکید فائو بر گردشگری کشاورزی، می‌توان از فرصت کار داوطلبانه نظیر حضور گردشگران در باغ‌های گل محمدی برای معرفی و تقویت گردشگری کشاورزی استفاده کرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان، تأکید کرد: گردشگری کشاورزی این امکان را فراهم می‌کند که گردشگران با  سبک زندگی مردم روستاها آشنا شده و آنها را در پوشش فعالیت‌های کشاورزی به مزرعه، مرتع یا هر محل طبیعی دیگری جذب ‌کند.

مظلومی تصریح کرد: گردشگری کشاورزی ضمن افزایش و تنوع درآمد کشاورزان، می‌تواند شیوه‌های سنتی کشاورزی، سنت‌ها و فرهنگ مناطق را حفظ کند و حتی مزرعه کشاورزان نیز  فضایی برای آموزش گردشگران در فصل‌های بیکاری شود.

وی گفت: پیشینه کاربرد قنات در منطقه کاشان به بیش از چند هزار سال می‌رسد و ۵۷۰ رشته قنات در این شهرستان فعال است که طول این رشته قنات به بیش از ۴۷۰۰ متر می‌رسد و عمق مادر چاه آن ۱۴۰ متر است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کاشان، افزود: کیفیت مطلوب آب قنات به گونه‌ای است که بیش از ۷۵ درصد آب مورد نیاز در مناطق کوهستانی از قنات تأمین می‌شود و قنات چشمه سلیمانیه در منطقه فین با دبی ۴۰۰ لیتر در ثانیه در سال‌های پر آب، نه تنها در مورد تأمین آب کشاورزی، بلکه در فهرست میراث فرهنگی ثبت شده است.

وی گفت: جلوگیری از حفر چاه‌های غیرمجاز، جلوگیری از آلودگی آب قنات، ممانعت از صدور مجوز نظیر معادن بدون هماهنگی با امور منابع آب و جهاد کشاورزی به منظور جلوگیری از آسیب به قنات و رعایت حریم قنات برای هرگونه عملیات عمرانی از جمله برنامه‌های مراقبت از قنات در کاشان است.

مظلومی گفت: عملیات مرمت قنات به فراخور نیاز برای تثبیت یا افزایش آبدهی که شامل لایروبی سالانه، آواربرداری کوره و میله چاه‌ها، پینه برداری، نوکنی و بغل بری، کول گذاری و گوم گذاری است از دیگر فعالیت‌ها برای جلوگیری از تخریب قنات‌ها در کاشان است.

جشنواره بازنمایی هویت روستایی با همکاری جهاد کشاورزی و اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کاشان و سایر دستگاه‌های اجرایی این شهرستان از روز پنجشنبه ۲۸ مهرماه به مدت دو روز در روستای پنداس با هدف توسعه گردشگری روستایی برگزار شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha