• شنبه / ۳۰ مهر ۱۴۰۱ / ۱۴:۴۰
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401073016814
  • خبرنگار : 50528

از عکاسخانه تا زاینده‌رود با آقای عکاس

از عکاسخانه تا زاینده‌رود با آقای عکاس

ایسنا/اصفهان مدیر موزه هنرهای معاصر اصفهان از برگزاری نمایشگاهی از عکس‌های امان‌الله طریقی با موضوع زاینده‌رود و با عنوان «طریقی؛ از عکاس‌خانه تا زاینده‌رود» خبر داد که در گالری اکنون برپاشده است.

مهدی تمیزی با بیان اینکه امان‌الله طریقی یکی از نامدارترین هنرمندان عکاس و نقاش در اصفهان بوده است، اظهار کرد: عکاس‌خانه استاد طریقی با نام «هالیوود» در خیابان چهارباغ اصفهان جزو نخستین عکاس‌خانه‌های شهر اصفهان به شمار می‌رفت.

او ادامه داد: این هنرمند علاوه بر دانش عکاسی، دانش بسیار بالایی در حوزه نقاشی داشت و روتوش‌های بی‌نظیری بر نگاتیوها انجام می‌داد، به همین دلیل شهروندان اصفهانی‌ علاقه بسیاری داشتند تا پرتره خود را در عکاس‌خانه استاد طریقی ثبت کنند و امروز نیز عکاس‌خانه‌های شاگردان این هنرمند هنوز در  اصفهان فعال هستند.

تمیزی با بیان اینکه این هنرمند به‌غیراز فعالیت عکاسی در آتلیه‌، مانند یک عکاس حرفه‌ای شهری از نقاط مختلف شهر اصفهان عکاسی می‌کرد، گفت: ازجمله عکس‌های امان‌الله طریقی ۱۷ قطعه عکس با موضوع زاینده‎رود است که از سرتاسر رود و پل‌های تاریخی روی آن عکاسی شده است.

مدیر موزه هنرهای معاصر اصفهان با اشاره به اجرای ‌«ایده وقف آثار هنری» از سال ۹۷ که توسط موزه هنرهای معاصر اصفهان آغازشده و در این مدت تعداد ۶۰ اثر در طول ۴ سال به این موزه اهدا شده است، افزود: در همین راستا داریوش طریقی، فرزند استاد امان‌الله طریقی در  جلسه‌ای ۱۷ قطعه عکس از این هنرمند با محور زاینده‌‎رود را به گنجینه موزه‌ هنرهای معاصر هدیه کرد تا در این موزه  ثبت و ضبط شود. این موزه نیز با همکاری دفتر تخصصی هنرهای تجسمی شهرداری اصفهان برای زنده نگه‌داشتن نام این هنرمند بزرگ و به‌پاس اقدام ارزشمند خانواده وی در وقف اثر هنری، نمایشگاهی  از این آثار را در گالری اکنون برپا کرده است.

او ادامه داد: علاقه‌مندان برای بازدید از نمایشگاه «طریقی؛ از عکاس‌خانه تا زاینده‌رود» می‌توانند تا ششم آبان‌ماه همه‌روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۳ و ۱۶ تا ۲۰ برای تماشای این آثار ارزشمند به گالری اکنون واقع در خیابان مارنان، بن‌بست همایون (۶)، پلاک ۱۵۳ مراجعه کنند.

به گزارش ایسنا، امان‌الله طریقی، عکاس و نقاش معاصر، در سال ۱۳۰۲ خورشیدی در اصفهان متولد شد و پس از تحصیلات ابتدایی و ورود به هنرستان هنرهای زیبای این شهر به تحصیل در نقاشی پرداخت. او در کنار رشته تحصیلی خود، عکاسی می‌کرد و در نقاشی و عکاسی پرتره و آثار تاریخی متبحر بود. دوران حیات و اوج فعالیت هنری طریقی مقارن با دوران انتقالی مهمی در تاریخ ایران بود که بروز تغییرات چشمگیر در اوضاع سیاسی و اجتماعی را سبب شد و هم‌زمان با این تحولات، عکاسی نیز دوران رشد و شکوفایی خود را تجربه می‌کرد. وقوع انقلاب اسلامی با کناره‌گیری امان‌الله طریقی از عکاسی هم‌زمان بود که پس از ۳۰ سال فعالیت حرفه‌ای، دوران مهمی از حیات اجتماعی ایران را در هزاران قطعه عکس ماندگار کرد. این هنرمند در شهریورماه ۱۳۸۰ در اصفهان درگذشت و در باغ رضوان به خاک سپرده شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha