• یکشنبه / ۱ آبان ۱۴۰۱ / ۰۷:۰۰
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401073016989

شیوع آنفلوآنزا در جهرم/حتما ماسک بزنید

شیوع آنفلوآنزا در جهرم/حتما ماسک بزنید

ایسنا/فارس متخصص بیماری های عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با اشاره به شیوع آنفلوآنزا در این شهرستان خواستار استفاده از ماسک برای پیشگیری از ابتلا، توسط همه مردم شد.

دکتر حشمت الله شاکری یکشنبه اول آبان به خبرنگاران گفت: از ۱۰ روز گذشته تا کنون روزانه نزدیک به ۱۵۰ بیمار برای ویزیت متخصصین عفونی به درمانگاه مراجعه می کنند که اکثرا مبتلا به آنفلوانزا فصلی هستند. در حال حاضر اغلب سرماخوردگی ها از نوع آنفلوانزا است و کووید ۱۹ در بیماران شیوع بسیار کمی دارد.

وی افزود: شروع فصل پاییز و سرد شدن تدریجی آب و هوا از علت های شیوع این بیماری است. همین طور باز گشایی مدارس و ابتلای دانش آموزان به این بیماری می تواند از دلایل گستردگی شیوع آن باشد که توصیه ما این است که دانش آموزان و معلمان حتما در مدارس از ماسک استفاده کنند.

این پزشک متخصص گفت: اغلب افرادی که به درمانگاه مراجعه می کنند از گروه سنی دانش آموزان هستند. سرعت انتقال بیماری آنفلوانزا بالا است و یک فرد بیمار می تواند چندین نفر را مبتلا به بیماری کند. توصیه ما استفاده از ماسک است زیرا ماسک بهترین راه برای پیشگیری از ورود قطرات تنفسی است که همراه با سرفه و عطسه می تواند در هوا پخش شود.

وی با اشاره به علائم آنفلوانزا گفت: تب، لرز، بدن درد، سرفه، استفراغ و بی اشتهایی از بیشترین علائمی است که در بین کودکان و بزرگسالان دیده می شود. در حال حاضر شیوع آنفلوآنزا در کودکان زیر ۶ سال بسیار زیاد شده است که توصیه ما این است که والدین مراقب بوده و اگر فرزندشان به بیماری مبتلا و علامت تب در فرزندشان کم نشد در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایند زیرا در صورت بالا رفتن تب، کودک  دچار تشنج می شود.

این متخصص بیماری های عفوتی بیان کرد: سرفه های کنترل نشده بیش از ۳ روز از دیگر علائم بارز این بیماری است که  توصیه می کنیم برای درمان آن حتما به پزشک مراجعه نمایید زیرا درصورت طولانی شدن آن ویروس به ریه حمله می کند و منجر به وخیم شدن حال بیمارو حتی مرگ می شود.

به گفته وی طول دوره  درمان بیماری آنفلوانزا ۵ تا ۷ روز است و در این دوران بیمار می بایست مصرف مایعات خود را بیشتر کند. استفاده از میوه های حاوی ویتامینC مانند لیمو، لیمو شیرین و پرتقال توصیه می شود. همین طور مصرف لبنیات، سوپ، مایعات گرم، مخلوط آب گرم با عسل، مصرف شلغم و آب آن، مخلوط آب گرم با بادام و آب میوه های طبیعی مانند آب هویج، آب سیب، آب پرتقال بسیار برای درمان این بیماری موثر است.

دکتر شاکری درادامه افزود: در دوران بیماری استفاده ازغذا های سرخ کرده و چرب ممنوع بوده و به جای بهتراست  از غذاهای بخار پز شده استفاده شودد. همچنین برای شستشوی ترشحات پشت حلق غرغره آب نمک ولرم پیشنهاد می شود.

وی عنوان کرد: استفاده از دستگاه بخور برای اطفالی که مبتلا به آنفلوانزا شدند بسیار مفید است زیرا تنفس بیمار را آرام می کند.

دکتر شاکری بیان کرد: افرادی که به صورت مکرر دچار سرماخوردگی می شوند، افراد با بیماری زمینه ای و کسانی که دارای آلرژی و بیماری های خاص هستند بهتر است واکسن آنفلوانزا را دریافت نمایند. واکسن آنفلوانزا بی خطر بوده وبرای همه افراد توصیه می شود.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha