• یکشنبه / ۱ آبان ۱۴۰۱ / ۲۱:۴۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401080100698
  • خبرنگار : 50026

زیست پذیری ارزش‌ها در زندگی دانشجویی در قالب رویدادها و فرآیندهای فرهنگی

زیست پذیری ارزش‌ها در زندگی دانشجویی در قالب رویدادها و فرآیندهای فرهنگی

ایسنا/خراسان جنوبی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: وظیفه ما در حوزه فرهنگ‌سازی این است که در قالب صنایع فرهنگی، رویدادها، مناسک و سایر فرایندهای فرهنگ‌پذیری این ارزش‌ها را در زندگی خانواده‌ها و دانشجویان زیست‌پذیر کنیم.

سید مجید امامی، امروز یکشنبه یکم آبان در نشست تخصصی با موضوع «بررسی و تحلیل اولویت های فرهنگی استان» که در دانشگاه بیرجند برگزار شد، با اشاره به اینکه در تغییرات سیاستی و حوزه فرهنگ رسمی کُند عمل می‌کنیم، تصریح کرد: این بخشی به خاطر جبهه معارض و مظلومیت نظام سیاسی و اجتماعی ما در مقابل نظام فرهنگی و رسانه‌ای دشمن است که در فضای مجازی ما را با قتلگاهی مواجه کرده است.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه با عدم پاسخگویی دو شبکه اجتماعی خارجی به نظر می رسد تصمیم بر ادامه انسداد این دو شبکه اجتماعی است، افزود: در همین راستا مشوق‌هایی برای ادامه فعالیت و کسب و کار مردم در شبکه‌های اجتماعی داخلی در دستور کار است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور ادامه داد: بهره‌گیری هر چه بیشتر از اولیای دینی و رهنمودهای الهی که با وحی خاتم به کمال خود رسیده است یک افتخار برای هر جامعه‌ای از جمله جامعه شرقی است و خدماتی که این زیست بوم به اندیشه‌های الهی از جمله اسلام داده، قابل کتمان نیست و این می شود نظریه خدمات متقابلی که هویت ایران و اسلام را در گرو هم و متکامل هم می بینید.

وی به وضعیت تمدنی و فرهنگی استان اشاره و بیان کرد: اندیشمندانی که در علوم پایه، دیانت، فقاهت، اخلاق و عرفان در این خطه بعد از دوره اسلام ظهور کردند همه به ما کمک می‌کند که یک قلب تپنده‌هی برای  استان و منطقه برای مردم و جوانان ترسیم کنیم و براساس آن حرکت توسعه‌ای ممکن است.

امامی ادامه داد: توسعه بدون بنیان اندیشه‌ای در نهایت به ساختمان‌سازی و ویترین‌سازی منجر می شود. اما وقتی می‌توانیم تمدن خود را داشته باشیم که به هویت فرهنگی خود اشراف و خودآگاهی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه در تحول فرهنگی باید احیای این هویت فرهنگی مدنظر باشد، تصریح کرد: ما معتقدیم واقع بینی امروز بزرگترین موتور امید در کشور است و اگر ما روزی براساس خیالات واهی بتوانیم به عنوان مثال بخشی از مردم را امیدوار نگه داریم اما دانشجو را نمی‌توان با این خیالات واهی امیدوار نگه داشت.

امامی افزود: درصد فزاینده میل به مهاجرت در بین جامعه دانشگاهی ایران الزاما به دلیل نیاز به ارتقای علمی، تحصیل در رشته خاصی یا اشتغال نیست بلکه بخاطر بسته ماندن افق آینده در ذهن دانشجویان است و این افق را می توان با واقع بینی و کنشگری باز کرد.

وی با بیان اینکه اگر جامعه دانشگاهی احساس کند که اراده در واقعیت تاثیر دارد این خود امیدساز است و اینکه مقام معظم رهبری بر حوزه علوم پایه و فنی مهندسی تأکید دارد بخشی به خاطر این است که در این مکان دانشجو می‌تواند اراده علمی خود را در فناوری و ساخت و ساز محقق کند، مطرح کرد: جهاد امروز در کشور ما جهاد امید است و هدف جهاد تبیین هم ایجاد امید است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور افزود: در ماجرای میل به مهاجرت با مالیخولیای ناامیدی مواجه ایم البته باید در سپر واقعیت یک اتفاق مثبتی بیفتد و روایت اول از این واقعیت هم باید امیدپروانه و امیدسازانه باشد.

وی با اشاره به اینکه به صورت متراکم در حوزه آموزش و پرورش، فرهنگ سازی و مدیریت تغییرات نسلی در سه دهه گذشته بیشتر احساس بی کفایتی فرهنگی می‌کنیم، ادامه داد: راه حل آن احیای میراث و ظرفیت‌های برای ساخت آینده فرهنگی ایران است لذا ادبیات فارسی یکی از کانون‌های بازتولید امید است.

امامی بیان کرد: ادبیات فارسی قابل رقابت نیست و این غنای ما را در حیات فرهنگی نشان می‌دهد؛ همچنین آیین‌ها و زیست بوم‌ها اگر احیا شوند می‌توانند مهمل امید به آینده باشند.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه همبستگی از کانون‌های ساخت امید است، تصریح کرد: نشاط اجتماعی امروز مسئله مهم جامعه و دانشگاه است و دانشگاه نیز باید به نشاط افزایی در جامعه بیاندیشد.

وی با اشاره به اینکه همه تلاش ما این است با زبان مردم همین هویت فرهنگی دینی و ملی تولید و بازتولید شود، گفت: مسئله هویت ملی، آشتی بین هویت تاریخی بین ایران قبل و بعد اسلام و مسئله خانواده از اولویت‌های نظام فرهنگی در دوره مدیریتی جدید است؛ جامعه ایران دغدغه آن حفظ خانواده است و این مهم جزء اولویت‌های نظام فرهنگی است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در ادامه با اشاره به اینکه در مسئله محصول زعفران خراسان جنوبی می‌خواهیم برای اینکه مبنای آیین‌سازی و مناسک‌سازی در راستای عزمی که برای تولید ملی و استقلال اقتصادی وجود دارد کمک کنیم، افزود: این استان ظرفیت بالایی دارد برای اینکه بتواند در صنایع فرهنگی تجسمی، ویدئویی، اسباب بازی تولید و تأمین برای خراسان و کشور همسایه داشته باشد.

وی ادامه داد: اگر اقتصاد پاک و سبز استان خراسان جنوبی را به سمت صنایع فرهنگی ببریم بدون مصرف مادی و محیط زیستی می‌توانیم تولید ثروت کنیم.

امامی با تأکید بر اینکه دانشگاه با کمک ما می تواند فضاهایی برای آینده اشتغال دانشجویان در کسب و کارهای فرهنگی ایجاد کند، افزود: اصالت‌های استان خراسان جنوبی ثروت بالقوه است که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی در پاسخ به سوالات دانشجویان، گفت: در مورد حوزه عفاف و ححاب رویکرد اصلی این است که به دلیل اینکه حجاب را انتخاب و میراث چندهزارساله جامعه ایرانی و این ارزش را ضامن حفظ خانواده می‌دانیم زیست عفیفانه را به عنوان یکی از اولویت های فرهنگی کشور مطرح کردیم اما این به معنا نیست که در روش‌های ایجابی و سلبی تجدیدنظر نکنیم.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha