• چهارشنبه / ۴ آبان ۱۴۰۱ / ۱۲:۵۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1401080402661

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

نیازمند آگاهی بخشی در مورد بیماری‌های نادر هستیم/EB هنوز درمان ندارد

نیازمند آگاهی بخشی در مورد بیماری‌های نادر هستیم/EB هنوز درمان ندارد

ایسنا/فارس معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به قرار داشتن در هفته جهانی شناخت بیماری پروانه‌ای (E.B) هستیم، خاطرنشان کرد که جامعه همچنان نیازمند اطلاع‌رسانی و کسب اطلاعات دقیق و کامل پیرامون بیماری‌های نادر است.

دکتر مهرداد شریفی چهارشنبه ۴ آبان در جمع خبرنگاراران ضمن بیان اینکه آگاه نبودن جامعه نسبت به بیماری EB از مهمترین مشکلات این بیماران و خانواده هایشان به شمار می‌رود، گفت: تاکنون هیچ درمان قطعی برای این بیماری یافت نشده و همه اقدامات درمانی تسکینی، پیشگیرانه و با هدف جلوگیری از گسترش زخم‌ها، کاهش درد و از بین بردن یا کم کردن علائم بیماری به ویژه با راهکارهای آموزشی و توانمندسازی خانواده‌ها است.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه هم اکنون در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به ۶۵ بیمار مبتلا به EB خدمات درمانی ارائه می شود، گفت: این دانشگاه به عنوان یکی از قطب های بزرگ ارایه خدمات درمانی به بیماران EB، تاکنون با استفاده از ظرفیت های موجود و با بهره گیری از توان اساتید توانمند و کمک خیرین و نیکوکاران حوزه سلامت، گام های موثری را در راستای رفع نیازهای بیماران و کاهش آلام آنان و خانواه هایشان برداشته است.

ارایه بیش از ۱۵۰ خدمت تخصصی و فوق تخصصی شامل ویزیت های تخصصی و فوق تخصصی، جراحی ترمیمی و پلاستیک، دندانپزشکی و دندانپزشکی تحت بیهوشی، واکسیناسیون رایگان بیماران در مقابله با بیماری کرونا و آنفولانزا از جمله اقداماتی بود که معاون درمان علوم پزشکی شیراز به آنها اشاره کرد.

شریفی ادامه داد: در حال حاضر خدمات جراحی ترمیمی و جراحی پلاستیک، موارد مرتبط با پانسمان زخم به شیوه های نوین، اعمال دندانپزشکی تحت بیهوشی برای این بیماران در مرکز آموزشی درمانی سوانح سوختگی و ترمیمی حضرت امیرالمومنین(ع) و سایر خدمات موردنیاز این بیماران در بیمارستان شهید دکتر فقیهی و درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی امام رضا (ع) و شهید مطهری ارائه می شود.

معاون درمان علوم پزشکی شیراز پرداخت ۳۵ مورد تسهیلات کمک هزینه درمانی به این بیماران طی دو سال گذشته را تلاشی دیگر در زمینه تسهیل روند خدمت رسانی به بیماران پروانه ای بیان و با تاکید بر تلاش همه جانبه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با به کارگیری تمامی قابلیت های موجود برای کمک به بیماران EB، اضافه کرد: باید کاری کنیم که درد، رنج، ناراحتی و چالش های این بیماران و خانواده هایشان کاهش یابد و از آنها حمایت شود.

به گزارش ایسنا، سوم تا نهم آبان برابر با ۲۵ تا ۳۰ اکتبر میلادی به نام هفته جهانی شناخت بیماری EB یا پروانه ای نامگذای شده است.

بیماری پروانه‌ای از اختلالات ژنتیکی نادر است که بر گسترده ترین اندام بدن یعنی «پوست» تأثیر می‌گذارد.

در افراد مبتلا به بیماری EB به دلیل نقص در تولید پروتئین کلاژن، لایه خارجی پوست به درستی به لایه زیرین خود متصل نشده و به همین دلیل کوچک ترین اصطکاک بین دو لایه پوست موجب تاول و حتی زخم های دردناک می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha