• دوشنبه / ۹ آبان ۱۴۰۱ / ۰۹:۰۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401080905631
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان:

مصالحه و گفت‌وگوی ملی، بهترین میان‌بر حل مشکلات است

مصالحه و گفت‌وگوی ملی، بهترین میان‌بر حل مشکلات است

ایسنا/اصفهان عضو هیئت علمی علوم سیاسی دانشگاه اصفهان گفت: مطالبات و خواسته‌های معترضین باید بررسی و تفکیک شود، چرا که امکان اجابت سریع همه مطالبات و خواسته‌ها وجود ندارد، از سوی دیگر برخی از این مطالبات به حق و برخی ناحق، برخی اصلاح‌طلبانه و برخی ساختارشکنانه و براندازانه است.

علی امیدی، در گفت‌‍وگو با ایسنا با اشاره به انباشت برخی مشکلات و نارضایتی‌ها در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در مدت طولانی، اظهار کرد: این نارضایتی‌ها با فوت مرحوم امینی فوران کرد و خود را به‌صورت اعتراضات نشان داد.

وی افزود: بخشی از جامعه ما احساس می‌کند که همواره هیچ پاسخ مناسبی برای اعتراض خود از سوی مسئولان دریافت نکرده و همین موضوع اعتراض را از حالت موقت و جسته‌گریخته به حالت جنبشی تبدیل کرده است و مادامی که مطالبات مورد توجه و رسیدگی قرار نگیرد، شاهد بهبود واقعی اوضاع نخواهیم بود. بدون توجه به مطالبات مردم، ممکن است اعتراضات به‌صورت موقتی به حاشیه رانده شود، اما با حادثه دیگر مجدداً شعله‌ور خواهد شد.

عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه اصفهان با بیان اینکه در کنار این اعتراضات اغتشاش، آشوب و اقدامات تروریستی فرصت بروز پیدا می‌کند، گفت عوامل بیگانه و به ویژه رژیم‌های آمریکا، اسرائیل و عربستان در شعله‌ور کردن این اعتراضات و تبدیل آنها به اغتشاش و آشوب نقش مهمی دارند، اما این که تصور کنیم دشمنان خارجی پدیدآورنده این شرایط هستند خطا است، باید توجه داشته باشیم که بستر در کشور فراهم است و آنها از این شرایط برای ایجاد آشوب و اغتشاش و مقاصد خود استفاده می‌کنند.

وی افزود: گفت‌‍وگوی ملی، بهترین و کارآمدترین راهبرد مواجهه با این وضعیت است، به شرطی که این گفت‌وگو نه ظاهری، بلکه واقعی و مؤثر باشد و در نتیجه آن مطالبات و اصلاحات مورد توجه قرارگرفته عملاً پیاده شود.

این استاد علوم سیاسی مطالبات معترضین را به سه دسته فوری، میانه و بلندمدت تقسیم کرد و گفت: مطالبات و خواسته‌های معترضین باید بررسی و تفکیک شود، چرا که امکان اجابت سریع همه مطالبات و خواسته‌ها وجود ندارد، از سوی دیگر برخی از این مطالبات به حق و برخی ناحق، برخی اصلاح‌طلبانه و برخی ساختارشکنانه و براندازانه است، بنابراین باید برای آنها کار میدانی و بررسی دقیق انجام شود.

امیدی با اشاره به اینکه یکی از میانبرهای مفید در زمان فعلی این است که رهبران احزاب و گروه‌های سیاسی مختلف، طرف گفت‌وگو قرار گرفته و به مصالحه ملی دعوت شوند، گفت: اقدام کوتاه‌مدت دیگر دلجویی از قربانیان این حوادث است، همانطور که آبان‌ماه ۹۸، علی شمخانی، دبیرشورای عالی امنیت ملی حضوراً از خانواده قربانیان دلجویی کرد که اقدام مؤثر و درستی بود.

وی افزود: تقلیل همه مسائل و زمینه‌ها به فعالیت استکبار و دشمنان مثل بیانیه اخیر، خطای راهبردی است، حاکمیت باید تعامل کرده و گفت‌وگوی ملی، توجه به مطالبات جامعه و گروه‌های مختلفی که در حاکمیت حضور ندارند را مورد توجه قرار دهد، در غیر این‌صورت و در صورتی که باب گفت‌وگو باز نشود، آشوب و اعتراض به بهانه‌های مختلف ادامه‌دار خواهد بود.

عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان مشکل فرهنگ سیاسی ایرانیان را عدم اعتماد به خودی و اعتماد کاذب به بیگانه به دلایل تاریخی دانست و گفت: با این وجود اگر محدودیت رسانه‌ در کشور به حداقل برسد، فضای رسانه‌ای باز و شبکه‌های خصوصی تلویزیونی ایجاد شود، سانسور به حداقل برسد و رسانه‌ها از انحصار دولت خارج شوند، اعتماد مردم به سیستم باز می‌گردد، اگرچه فرآیندی زمان‌بر است.

وی با اشاره به اینکه اخیراً رسانه‌های خارجی در فضای مجازی کشته‌های تصادفات را نیز به‌عنوان قتل توسط نظام معرفی می‌کنند، اظهار کرد: برای مواجهه با این اقدامات روشنگری رسانه‌ای نیاز است، بنابراین باید با زبان و سواد رسانه‌ای و به‌صورت مستند، توطئه‌های دشمن را بی‌اثر کرد.

این استاد علوم سیاسی تأکید کرد: گشایش‌رسانه‌ای و برنامه‌هایی مثل برنامه شیوه که اخیراً از صدا و سیما پخش می‌شود باید نهادینه شده و تحمل شنیدن نگاه و نظر مخالف در جمهوری اسلامی ایجاد شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha