• چهارشنبه / ۱۱ آبان ۱۴۰۱ / ۰۸:۰۱
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1401081107190
  • خبرنگار : 50167

گاز گرفتگی در کودکان منجر به بروز اختلالات رفتاری می‌شود

گاز گرفتگی در کودکان منجر به بروز اختلالات رفتاری می‌شود

ایسنا/زنجان رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: تماس طولانی‌ مدت با گاز مونوکسید کربن به‌ویژه در کودکان، می‌تواند با بروز اختلالات رفتاری و کاهش حافظه و ضریب هوشی همراه باشد.

لاله احرامی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به فرا رسیدن فصل سرما و استفاده از وسایل گرامیشی در منازل، در رابطه با مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن، اظهار کرد: مسمومیت با مونوکسیدکربن یکی از مرگبارترین انواع مسمومیت‌ها است که برای پیشگیری از بروز آن باید توصیه‌های ایمنی در مورد استفاده از وسایل حرارتی رعایت شود.

وی با تاکید بر لزوم اطمینان از نصب صحیح و کارکرد مناسب دودکش‌ها در هنگام استفاده از بخاری‌های نفتی و گازی برای پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن، افزود: با شروع فصل سرما باید قبل از راه‌اندازی مجدد وسایل گرمایشی گازسوز و نفتی منزل، آن‌ها را از نظر اتصالات و دودکش کنترل کنیم.

این مسئول با بیان اینکه سرد بودن لوله دودکش بخاری، دلیل بر خارج نشدن دود و گاز سمی است، تصریح کرد: استفاده از آب‌گرم‌کن نفتی یا گازی و یا دستگاه پکیج در داخل محیط حمام و یا محیط‌های کوچک در بسته منجر به سوخت ناقص و مسمومیت با گاز خواهد شد.

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان با اشاره به اینکه استفاده از بخاری‌های بدون دودکش فقط در محیط‌هایی که دارای تهویه و جریان مناسب هوا هستند، مجاز است، گفت: حضور در گاراژهای دربسته که در آن اتومبیل با موتور روشن وجود دارد خطر بروز مسمومیت با مونوکسیدکربن را در پی دارد.

احرامی با بیان اینکه تهوع، استفراغ و اسهال از جمله علائم مسمومیت با مونوکسیدکربن در کودکان است، اظهار کرد: تماس طولانی‌ مدت با گاز منوکسیدکربن به‌ویژه در کودکان، می‌تواند با بروز اختلالات رفتاری و کاهش حافظه و ضریب هوشی همراه باشد.

وی با بیان اینکه تماس با مقدار بالای مونوکسیدکربن در طولانی‌مدت می‌تواند سبب تهوع، استفراغ، تپش قلب، کاهش هوشیاری، آسیب دائمی عصبی، کما و مرگ شود، افزود: سردرد، گیجی، ضربان شدید شقیقه‌ها، وزوز گوش و خواب‌آلودگی از جمله علائم تماس طولانی با مونوکسیدکربن است.

این مسئول در رابطه با اقداماتی که باید در مقابل افراد دچار گازگرفتگی انجام داد، گفت: انتقال مصدوم به هوای آزاد اولین اقدامی است که افراد باید در مقابل فرد دچار گازگرفتگی انجام دهند و در صورت قطع تنفس بیمار مسموم با مونوکسیدکربن و گازهای دیگر، باید احیای قلبی - عروقی آغاز شود.

رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان در رابطه با خطر گازگرفتگی رانندگان، خاطرنشان کرد: مواردی از مسمومیت‌های کشنده با منوکسیدکربن در رانندگانی گزارش‌ شده است که برای گرم کردن خودروی خود در فصول سرد سال از گاز پیک‌نیکی استفاده کرده‌اند، رانندگان از خوابیدن در داخل اتومبیل روشن در حالی‌که کولر و یا بخاری آن روشن است به جد خودداری کنند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha