• یکشنبه / ۱۵ آبان ۱۴۰۱ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401081509889
  • خبرنگار : 50037

قبل از سوارکاری از سلامت اسب‌ها مطمئن شوید

قبل از سوارکاری از سلامت اسب‌ها مطمئن شوید

ایسنا/همدان رئیس اداره دامپزشکی شهرستان رزن به مردم توصیه کرد که قبل از مراجعه به باشگاه‌های سوارکاری، پانسیون‌ها و محل‌های نگهداری اسب، حتماً با دامپزشکی تماس گرفته و از مجاز بودن محل پرورش اسب و سلامت اسب‌ها اطمینان حاصل کنند.

بهروز شیرزادی در گفت‌وگو با ایسنا، از اجرای آزمایش مشمشه در اسب‌داری‌های این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: ۶۵ رأس اسب موجود در اسب‌داری‌های این شهرستان از جمله اسب های روستای مزرعه دیمور توسط کارشناسان مورد آزمایش مشمشه قرار گرفت.

وی با بیان اینکه مشمشه نوعی بیماری نادر و بالقوه کشنده باکتریایی است که از تک سُمی‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود، افزود: به منظور مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام، کارشناسان دامپزشکی این شهرستان آزمایش مشمشه که از بیماری‌های قدیمی و خطرناک مشترک بین انسان و تک سُمیان(اسب، الاغ و قاطر) است را در جمعیت اسب های متمرکز شهرستان رزن انجام می دهند.

شیرزادی با اشاره به اینکه خوشبختانه در انجام آزمایش مشمشه بر روی اسب های موجود اسب داری ها با موردی از بیماری مشمشه در بین اسب‌های شهرستان مواجه نشده‌ایم، یادآور شد: با توجه به مشترک بودن این بیماری بین انسان و حیوان به مردم توصیه می‌شود قبل از مراجعه به باشگاه‌های سوارکاری، پانسیون‌ها و محل‌های نگهداری اسب، حتماً با دامپزشکی شهرستان تماس گرفته و از مجاز بودن محل پرورش اسب و سلامت اسب‌ها اطمینان حاصل کنند.

وی همچنین با بیان اینکه اداره دامپزشکی شهرستان همه‌ساله نسبت به تست مشمشه جمعیت تک سُمی‌ها که ناقل و مخزن این بیماری هستند، اقدام می‌کند، یادآور شد: مشمشه هیچ گونه واکسنی برای پیشگیری ندارد و به همین علت در صورت مثبت شدن تست‌، نسبت به معدوم‌سازی دام بیماری اقدام می‌شود.

شیرزادی در ادامه یکی از اولویت‌ها و برنامه‌های مهم اداره دامپزشکی را پیشگیری از بیماری‌های مشترک و ارتقاء بهداشت عمومی جامعه برشمرد و افزود: بیماری‌های مشترک انسان و دام از دو جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی حائز اهمیت است.

رئیس اداره دامپزشکی شهرستان رزن تأکید کرد: باید این باور در میان مردم ایجاد شود که همکاری با مأموران و بازرسان دامپزشکی همواره در زمینه حفظ سرمایه‌های دامی و ارتقاء بهداشت عمومی جامعه است.

وی تصریح کرد: تحقق بسیاری از برنامه‌های دامپزشکی در زمینه پیشگیری از بیماری‌های مشترک انسان و دام منوط به همکاری‌های بین‌بخشی و همکاری صاحبان دام با گروه ‌های دامپزشکی بوده که خوشبختانه در شهرستان در این رابطه ارتباط و تعامل خوبی وجود دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha