• شنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۱ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1401082114498
  • خبرنگار : 50184

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان:

برای هر ۲ کرمانشاهی یک کتاب داریم/ اختصاص اعتبار ۳۰ میلیاردی برای پروژه "کتابخانه مرکزی"

برای هر ۲ کرمانشاهی یک کتاب داریم/ اختصاص اعتبار ۳۰ میلیاردی برای پروژه "کتابخانه مرکزی"

ایسنا/کرمانشاه به گفته مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه سرانه کتاب در کتابخانه های عمومی کرمانشاه برای هر دو نفر یک کتاب است، درحالیکه باید برای هر نفر چهار یک کتاب باشد.

معصومه حسنی خوانسار امروز(۲۱ آبان) به مناسبت آغاز هفته کتاب و کتابخوانی در نشستی خبری، با اشاره به شعار امسال این هفته با عنوان "ما همانیم که می خوانیم"، اظهارکرد: برای این هفته برنامه هایی در سطح ملی و استانی تدارک دیده شده و در استان حدود ۵۰۰ برنامه خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه برای هرکدام از روزهای هفته کتاب و کتابخوانی در سطح کتابخانه های استان اجرای برنامه هایی پیش بینی شده، افزود: غبارروبی از مزار شهدا، آغاز پویش اهداء کتاب به کتابخانه ها، آغاز طرح بخشودگی جرائم دیرکرد کتاب‌ها و مسابقه کتابخوانی مهمترین برنامه های  اولین روز هفته کتاب است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان از آغاز پویش ملی "کتاب دستت چیه؟" نیز در دومین روز از هفته کتاب خبر داد و گفت: افراد علاقمند به شرکت در این پویش می توانند کتابی که درحال مطالعه آن هستند را در یک ویدئو سه دقیقه ای معرفی و آن را در سایت www.Ketabdc.ir بارگذاری کنند.

وی از برگزاری محفل های ادبی، تجلیل از کتابداران و پنج کتابخوان نمونه، گردهمایی هنرمندان بومی با موضوع خلق کتاب، نشست کتابخوان ویژه کتاب کودک، برگزاری مسابقه ملی مشاعره با موضوع کتاب، پویش کتابخون و اهداء خون و نشست سینما کتاب به عنوان دیگر برنامه های این هفته یاد کرد و افزود: همچنین روز سه شنبه(۲۴ آبان) هم به مناسبت هفته کتاب، عضویت در کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه رایگان است.

کمبود سرانه فضای کتابخانه ای در استان

حسنی خوانسار در بخش دیگری از سخنانش به ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانه های عمومی استان پرداخت و با بیان اینکه در حال حاضر ۹۰ کتابخانه عمومی و ۲۳ کتابخانه مشارکتی در سطح استان فعال است، گفت: از ۹۰ کتابخانه عمومی استان، ۶۴ مورد آن شهری، ۲۳ مورد روستایی و سه مورد هم در شهرستان های جوانرود، هرسین و قصرشیرین به شکل سیار فعالیت می کنند.

وی یکی از دغدغه های کنونی این نهاد را توسعه کتابخانه ها در روستاهای استان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر بسیاری از روستاهای ما فاقد کتابخانه هستند و از طرفی طبق بخشنامه ما تنها برای روستاهایی که بالای ۲۵۰۰ نفر جمعیت دارند می توانیم کتابخانه احداث کنیم، بنابراین امیدواریم خیرین را پای کار بیاوریم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان تعداد کل کتاب های موجود در کتابخانه های استان را یک میلیون و ۲۰۰ هزار جلد اعلام کرد و گفت: در سطح استان برای هر دو نفر یک کتاب در کتابخانه های عمومی وجود دارد، درحالی که طبق سند چشم انداز باید به ازاء هر نفر چهار کتاب داشته باشیم که به منظور کمک به افزایش این سرانه از مردم می خواهیم تا کتاب های اضافه ای که در منزل دارند و آن را مطالعه کرده اند را به کتابخانه ها اهداء کنند.

وی در خصوص سرانه فضای کتابخانه ای در استان کرمانشاه هم گفت:  کل زیربنای کتابخانه های عمومی استان حدود ۴۲ هزار و ۸۰۰ متر مربع است که نشان می دهد به ازاء هر ۱۰۰ نفر کمتر از سه متر فضا وجود دارد، درحالیکه طبق سند چشم انداز این میزان باید هشت متر باشد.

حسنی خوانسار تعداد کل اعضای کتابخانه های عمومی استان را نیز حدود ۶۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: تا پیش از شیوع بیماری کرونا این تعداد حدود ۸۰ هزار نفر بود که در مدت شیوع این بیماری ریزش قابل توجهی داشتیم، اما از ابتدای امسال دوباره تعدادی اعضای ما رشد پیدا کرده و درحال حاضر حدود ۶۰ هزار نفر است.

وی در ادامه با بیان اینکه طی یک سال گذشته حدود شش هزار برنامه فرهنگی و ترویجی در کتابخانه های عمومی استان برگزار شده است، خاطرنشان کرد: این برنامه ها شامل نشست های کتابخوانی، معرفی کتاب، تحلیل و بررسی کتاب، حلقه های مطالعاتی، قصه گویی و ... بوده است.

برای هر ۲ کرمانشاهی یک کتاب داریم/ اختصاص اعتبار ۳۰ میلیاردی برای پروژه "کتابخانه مرکزی"

اختصاص ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه کتابخانه مرکزی

به گزارش ایسنا، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در ادامه این نشست از پروژه نیمه کاره کتابخانه مرکزی کرمانشاه هم یاد کرد و افزود: این پروژه سال ۱۳۸۶ کلنگ زنی شد و تا سال ۱۳۹۱ با صرف اعتبار حدود ۲.۵ میلیارد تومان به پیشرفت ۳۵ درصدی رسید.

وی به توقف این پروژه طی سالهای ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۷ به علت کمبود اعتبارات اشاره داشت و گفت: سرانجام در این سال توانستیم با همکاری مسئولین استانی حدود ۵.۵ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه بگیریم که منجر به پیشرفت ۶۰ درصدی آن شد.

حسنی خوانسار با بیان اینکه طی دوسال اخیر این پروژه به علت نبود اعتبار پیشرفت چندانی نداشته، اظهار کرد: در سفر چندماه پیش رئیس جمهور به استان حدود ۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه لحاظ کرده اند تا یک تحرک به آن ببخشد.

وی متذکرشد: آنطور که مجری طرح برآورد کرده، اتمام پروژه کتابخانه مرکزی کرمانشاه به حدود ۶۵ تا ۷۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که اگر تامین شود، کمتر از دو سال آن را به بهره برداری خواهیم رساند.

۶ پروژه نیمه تمام در مناطق زلزله زده داریم

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه در ادامه گریزی هم به آخرین وضعیت کتابخانه های مناطق زلزله زده استان داشت و گفت: در زلزله سال ۱۳۹۶ جمعا شش کتابخانه ما در شهرستان های ثلاث باباجانی، سرپلذهاب، قصرشیرین و شهر کوزران آسیب دید که از این تعداد دو کتابخانه باید تخریب و بازسازی و چهار کتابخانه هم مقاوم سازی می شد.

به گفته این مسئول تاکنون حدود  چهار میلیارد تومان برای این پروژه ها صرف شده است.

وی اعتبار مورد نیاز برای پایان برنامه بازسازی و مقاوم سازی این شش پروژه را حدود ۲۵ میلیارد تومان برآورد کرد و یادآورشد: هرچند دو کتابخانه که نیاز به تخریب و بازسازی داشتند در حال حاضر بین ۲۵ تا ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، اما در مجموع هر شش پروژه به دلیل کمبود اعتبار نیمه تمام مانده اند.

حسنی خوانسار متذکر شد: البته علیرغم تکمیل نشدن این پروژه ها، فعالیت کتابخانه های عمومی در این شهرها  متوقف نمانده و در ساختمان های استیجاری فعالیت خود را ادامه می دهیم.

آماده اختصاص فضایی برای کتاب های مرحوم آیت الله نجومی هستیم

وی در ادامه این نشست، در پاسخ به سوالی در خصوص بلاتکلیفی کتابخانه آیت الله نجومی هم گفت: در این راستا سال گذشته استاندار کرمانشاه پیگیری هایی داشت و از طرفی نشست ها و رایزنی هایی با حضور نمایندگان چند دستگاه از جمله کتابخانه های عمومی استان با خانواده مرحوم آیت الله نجومی در منزل ایشان صورت گرفت، اما به نتیجه ای نرسیدیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان با بیان اینکه خانواده ایشان درخواست هایی داشتند که امکان برآوردشان فراهم نشد، گفت: اگر تنها درخواست آنها اختصاص فضایی برای نگهداری کتاب های ارزشمند آیت الله نجومی باشد، ما این فضا را فراهم خواهیم کرد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر تعدادی کتاب خطی، چاپ سربی و سنگی در ساختمان کتابخانه های عمومی استان نگهداری می شود که باتوجه به اینکه بخشی از کتاب های آیت الله نجومی هم از این نوع هستند، آمادگی نگهداری آنها را داریم.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha