• شنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۱ / ۱۴:۴۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401082114504
  • خبرنگار : 50399

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خبر داد

برگزاری تور کتابخوانی برای مدارس در هفته کتاب

برگزاری تور کتابخوانی برای مدارس در هفته کتاب

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به برگزاری طرح تور کتاب در این هفته گفت: مدارسی که اعلام آمادگی کردند همراه راوی و جریان‌شناس کتاب به کتابفروشی‌ها مراجعه می‌کنند و سیر حوزه کتاب برای دانش‌آموزان نقل می‌شود تا سطح آشنایی نوجوانان با حوزه کتاب و عرصه‌های مختلف آن بیشتر شود.

محمد حسین‌زاده در نشست خبری ستاد برگزاری سی‌امین دوره هفته کتاب خراسان رضوی که امروز، ۲۱ آبان در کتابخانه مرکزی امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار کرد: هفته کتاب و کتابخوانی با شعار «ما همانیم که می‌خوانیم» از ۲۱ آبان ماه آغاز خواهد شد و برنامه‌های متعددی در سبد فعالیت‌های این هفته توسط مجموعه‌های دولتی و مردمی ترتیب داده شده است. یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های برنامه‌ها در امسال همراهی و همدلی دستگاه‌های مختلف فرهنگی سطح استان و همچنین تلاش‌های فعالان و گروه‌های مردمی است.

وی با تاکید بر اینکه کتاب غذای روح در کل سال است، افزود: آرزو و تلاش ما بابت این است که مردم با کتاب انس روزانه داشته باشد و در تمام سال کتاب در سبد فرهنگی مردم جا داشته باشد. این هفته فرصت تامل و تمرکز در این حوزه، تبلیغ و ترویج کتاب و کتابخوانی، توجه به کتاب‌های خاص و گفت‌وگو بین فعالان این حوزه است و به همین دلیل این هفته برای ما هفته ویژه‌ای است.

قرار گرفتن کتاب در سبد فرهنگی اهدایی به خانوار

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بیان کرد: یکی از اتفاقات مهمی که امسال رخ داده و به عنوان یک جریان می‌توان از آن نام برد، تصویب سبد فرهنگی خانوار است. کتاب به عنوان عضو اصلی سبد فرهنگی خانوار در این بسته‌ها قرار گرفته و نخستین سبد در شهریور ماه با کتاب‌های متنوعی، به خصوص با موضوع سیره زندگی امام رضا(ع) آماده و اعطا شد. این سبد ماه به ماه تکمیل خواهد شد و فرآیندهای رساندن کتاب به خانوار نیز تسهیل می‌شود.

حسین‌زاده با اشاره به اهمیت رسانه‌ها در ترویج کتابخوانی تصریح کرد: در حوزه کتاب و کتابخوانی رسانه‌ها بر ترغیب مردم و خواندن کتاب، به خصوص کتاب خوب اثرگذار هستند. اگر کتاب خوبی معرفی شود مردم با رغبت کتاب را تهیه می‌کنند و می‌خوانند.

وی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های هفته کتاب امسال مانند سال‌های گذشته است اما سعی شده با خلاقیت همراه باشد. این خلاقیت در حوزه اکران شهری و تبلیغات به کمک شهرداری مشهد به خوبی ایجاد شده است. در این تبلیغات علاوه ترویج کتابخوانی، معرفی کتاب خوب در حوزه‌های مختلف در نظر گرفته شده است.

خوانش و معرفی کتاب صوتی در ایستگاه‌های مترو

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی عنوان کرد: در فضای مجازی بسته تبلیغاتی مفصلی از جنس کتاب‌های صوتی و کارهای گرافیکی ترتیب داده شده است. همچنین خوانش و معرفی زنده کتاب صوتی در ایستگاه‌های مترو و فضای‌های عمومی شهر با هدف بهره‌مندی و آشنایی مردم با کتاب خوب در فضای عمومی اجرا خواهد شد. رونمایی و جشن امضای کتاب‌ها از دیگر برنامه‌های این هفته است و عمده‌ این برنامه‌ها در سطح شهر و کتابفروشی‌ها برگزار خواهد شد.

حسین‌زاده عنوان کرد: اتفاق جدیدی که امسال اجرا خواهد شد طرح مشاوره کتاب است. در کشور تولید و چاپ کتاب عدد قابل توجهی را به خود اختصاص داده است، اما در راستای اینکه خانواده‌ها بتوانند کتاب مناسبی برای کودک یا نوجوان انتخاب کنند فعالیتی انجام نشده است. این طرح در راستای انتخاب کتاب مناسب برای حل مشکلات خانواده تصویب شده که به کمک فعالان مردمی اجرا خواهد شد. اگر نتیجه خوبی داشته باشد در طول سال نیز ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: مدارس و مساجد دسته ویژه کتابخوانی دارند که به خوانش و معرفی کتاب می‌پردازند و در صورت آمادگی میز فروش کتاب هم خواهند داشت. طرح کشوری خرید کتاب و اختصاص یارانه برای خریداران کتاب هم ترتیب داده شده است که در روزهای آینده سامانه مربوط به آن و جزئیات طرح مطرح خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اضافه کرد: امسال نمایشگاه کتاب برگزار نشده است و به جهت تقویت کتابفروشی‌ها سامانه‌ای تهیه شده که امکان خرید حضوری و غیرحضوری را در تمام استان فراهم می‌کند. همچنین نشست‌های تخصصی در حوزه کتاب در دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه تهیه شده و امسال شاهد مشارکت و همکاری تمام نهادهای فرهنگی در تمام استان هستیم.

برگزاری دو برنامه در خانه سعید تشکری

مجید عسگری، مدیر حوزه هنری خراسان رضوی نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: امسال اهالی کتاب به هدف هفته کتاب و کتابخوانی یک گام نزدیک‌تر شده‌اند. ایجاد تشکل مردمی به صورت قرارگاهی و استفاده از این ظرفیت اتفاق بسیار خوبی است و این اتفاق نویدی است برای آینده که بتوانیم از ظرفیت‌های مردمی بیشتر استفاده کنیم؛ همان‌گونه که در حوزه هنری همیشه بنا بر استفاده از ظرفیت‌های مردمی بوده است.

وی در خصوص برنامه‌های حوزه هنری در این هفته گفت: برگزاری برنامه‌های نقد کتاب داستان، شعر و ورکشاپ نقاشی‌های کودکان در کتابفروشی‌ها از برنامه‌های این هفته است. همچنین برنامه گفت‌وگو پیرامون کتاب «میلیشیا» نوشته مریم رمضانی درباره جریان منافقان در دهه شصت نیز در مشهد برگزار خواهد شد که با توجه به اتفاقاتی که در دوماه اخیر رخ داده برگزاری آن را مناسب می‌دانیم.

مدیر حوزه هنری خراسان رضوی بیان کرد: هدف ما در حوزه هنری این است که مسئله هنر، کتاب و رسانه را با مسائل به‌روز تلفیق کنیم و تاثیر فضاهای رسانه‌ای و هنری را در شرایط روز جامعه افزایش دهیم. در نتیجه تصمیم به بررسی و گفت‌وگو پیرامون این کتاب گرفتیم.

عسگری بیان کرد: امسال نخستین هفته کتابی است که سعید تشکری در جمع ما نیست. بنابراین دو برنامه در خانه او ترتیب داده‌ایم که رونمایی از کتاب «تن‌های هزار ساله»، جدیدترین اثر تشکری که بعد از فوت وی چاپ شده یکی از این برنامه‌ها است. همچنین امسال سومین دوره مسابقه داستان حماسی برگزار خواهد شد و با توجه به اینکه سعید تشکری دبیر علمی اولین و دومین دوره این جایزه بود و پایه اصلی فکر این جشنواره با او بود، پوستر این دوره در خانه تشکری رونمایی و به خانواده او تقدیم می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha