• شنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۱ / ۱۷:۱۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1401082114641
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

آلودگی هوای اصفهان؛ فاکتور ابتلا به دیابت

آلودگی هوای اصفهان؛ فاکتور ابتلا به دیابت

ایسنا/اصفهان فوق تخصص غدد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اعلام اینکه آلودگی هوا ریسک فاکتور شیوع دیابت نوع دو است، گفت: یک چهارم مرگ‌های قلبی و عروقی در استان مربوط به آلودگی هوا است.

علی کچویی امروز (شنبه، ۲۱ آبان ماه) در نشست‌ خبری روز جهانی دیابت، اظهار کرد: بیماران دیابتی گروهی جدا نیستند و دیابت از هر فرد خیلی دور نیست. دیابت یک بیماری شایع، مزمن و با عوارض جدی است که قابل کنترل خواهد بود.

وی گفت: زمانی که می‌گوییم دیابت شیوع بالایی دارد، منظور دیابت نوع دو است که بیش از ۹۵ درصد بیماران با آن درگیر هستند. بزرگ‌ترین مشکل در بیماری دیابت، مشخص نبودن زمان ابتلا به بیماری است.

وی با اعلام اینکه معمولاً هر بیمار دیابتی پس از ۱۰ سال از آغاز بیماری متوجه بیماری‌اش می‌شود، افزود: حدود ۷۰ درصد از عوارض بیماران دیابتی چند فاکتوری است، یعنی  چند عامل باید یا یکدیگر همراه شوند تا دیابت آن‌ها نشان داده شود. ضمن اینکه در حال حاضر پیش دیابتی در بین افراد شایع است و نیمی از افراد بالای ۶۰ سال درگیر دیابت یا پیش دیابتی هستند.

این فوق تخصص غدد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه افراد با مقدار قند نرمال در ایران کم یابند، خاطرنشان کرد:  دیابت با همه مشکلاتی همچون کوری، دیالیز، قطع پا و بیماری قلبی و عروقی مرتبط است، درحالی‌که این بیماری و عوارض آن قابل پیشگیری است.

وی با تأکید بر اهمیت پیشگیری از ابتلا به دیابت، تصریح کرد: برای پیشگیری از ابتلا به دیابت افراد باید با سبک زندگی خود را تغییر دهند. قبل از مصرف هر ماده غذایی به مقدار کالری آن فکر کرده و غذاهایی مصرف کنند که فیبر بالایی داشته باشد.

 وی تصریح کرد: اگر روزانه شش دقیقه پیاده‌روی کنید حدود ۴ سال عمرتان افزایش پیدا خواهد کرد، اگر ۵ تا ۷ درصد وزنتان را کاهش دهید قندتان کنترل خواهد شد و مقاومت بدنتان به انسولین شکسته می‌شود. همچنین اگر ۱۰ تا ۱۵ درصد وزنتان را کاهش دهید شانس نجات از دیابت را خواهید داشت.

کچویی با اشاره به داروهای بیماران دیابتی، گفت: انواع داروها برای کنترل قند در دسترس است، اما این بیماری به‌صورت قطعی درمان نخواهد شد. با توجه به فرهنگ مصرف شیرینی در استان، روند افزایش به دیابت صعودی است، ضمن اینکه بیشتر شهروندان اصفهانی تصور می‌کنند پولکی قند ندارد، درحالی‌که این‌طور نیست.

 وی با اشاره به اینکه نیمی از درآمد افراد برای داروها و درمان دیابت هزینه می‌شود، افزود: طب سنتی نباید از حد خودش فراتر رود، چون ما نمی‌توانیم داروهای بیماران را قطع کنیم و با طب سنتی آن را درمان کنیم. برخی از بیماران دیابتی داروی خود را قطع کرده و تصمیم می‌گیرند با داروهای گیاهی درمان شوند که این کار حتی می‌تواند منجر به فوت آن‌ها شود.

عضو هیئت علمی و مسئول کمیته علمی موسسه خیریه دیابت اصفهان همچنین گفت: آلودگی هوا ریسک فاکتور شیوع دیابت نوع دو است، ضمن یک چهارم مرگ‌های قلبی و عروقی در استان مربوط به آلودگی هوا است. آلودگی هوا فاجعه‌ای است که امروزه اغلب شهروندان در معرض عوارض جبران‌ناپذیر آن قرار دارند.

رامش حسین خانی، کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این نشست، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۵ شیوع دیابت در اصفهان  ۱۱.۶۹ درصد بود، اما در سال  ۱۳۹۹ به ۱۳.۶ درصد رسید، در حالی خواهد بود که آمار کشوری ۱۴.۱ درصد ثبت شد و اصفهان پس از یزد رتبه بالایی در شیوع دیابت دارد.

به گفته وی، ۱۴ درصد از مبتلایان به دیابت در استان اصفهان از بیماری خود خبر ندارند و گاهی این بیماران حاضر به پذیرش بیماری خود نیستند.

به گزارش ایسنا، کارشناس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه از ۱۰۰ بیماری دیابتی تنها بیماری ۳۵ درصد درمان و ۲۳ نفر کنترل خواهد شد، خاطرنشان کرد: ۶۰ تا درصد بیماران دیابتی به علت عوارضی همچون بیماری قلبی و عروقی  فوت می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha