• یکشنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۱ / ۰۷:۵۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 1401082214792
  • خبرنگار : 50136

رئیس اداره حفاظت و احیای تالابهای آذربایجان غربی:

تالاب یادگارلوی نقده در لیست مونترو قرار دارد

تالاب یادگارلوی نقده در لیست مونترو قرار دارد

ایسنا/آذربایجان غربی رئیس اداره حفاظت و احیای تالابهای آذربایجان غربی از نیاز شدید تالاب یادگارلو در نقده برای احیا خبرداد.

لیدا شجاعی فر در گفت و گو با ایسنا در خصوص آخرین وضعیت آبی تالاب های استان با بیان اینکه بیش از ۴۰ تالاب دایمی و فصلی، لب شور یا شیرین، طبیعی و یا انسان ساخت در استان وجود دارد، گفت: از این تعداد، ۱۳ تالاب دائمی و مابقی فصلی است علاوه بر این تالاب‌ها تعداد ۱۵ آب بند و ۲۰ سازه سد در استان موجود است. 

شجاعی فر بااشاره به تالابهای در لیست خطر استان گفت: تالاب "یادگارلو" در گذشته زیستگاه بسیار مناسبی برای زمستان گذرانی و نیز زادآوری پرندگان آبزی و کنار آبزی همچون قو، فلامینگو، اردک سرسفید و انواع مرغابی بوده است، لیکن احداث زهکش سد حسنلو در مجاورت ضلع شمالی و غربی تالاب یادگارلو باعث شده که نگهداشت آب تالاب به صفر رسیده و آن را با خشکی کامل مواجه ساخته است به همین جهت این تالاب در لیست مونترو قرار گرفته که نیاز شدید به احیا و بهسازی دارد. 

وی بااشاره به تالابهایی که طی ۵ سال گذشته دچار بحران آبی شدند، ادامه داد: مصرف بی رویه کشت آب کشاورزی و نیز کاهش نزولات جوی در دهه های اخیر باعث شده حق آبه زیست محیطی تالاب "قوپی باباعلی" به طور کامل تأمین نشود و بیلان آب تالاب همه ساله منفی است که این امر باعث کاهش شدید سطح تراز تالاب طی سالهای اخیر شده است که در نهایت باعث خشک شدن تالاب شده است. 

شجاعی فر با بیان اینکه برخی از تالاب های استان نیز از جمله تالاب های" طالقان" ، "چیچک"،" گریس" ، "قره گل"،" گروس"،" سریل آباد " به علت فصلی بودن در فصل تابستان دچار کم آبی یا به طور کامل خشک می شوند و برای ادامه حیات به تخصیص حق آبه و تأمین آب نیاز دارند، اظهار کرد: تالاب "درگه سنگی" به دلیل تامین نشدن حق آبه مورد نیاز و خراب شدن دریچه های ورودی آب توسط کشاورزان در اواخر تابستان کاملا خشک شد که با توجه به بارشهای اخیر دوباره آبگیری شده است. 

رئیس اداره حفاظت و احیای تالابهای آذربایجان غربی ادامه داد: تالاب های دائمی استان جز تالاب های پر آب بوده ولی تالاب های فصلی با توجه به اینکه میزان نزولات جوی از ابتدای سال آبی جاری در مقایسه با سال گذشته تا به امروز کاهش چشم گیری داشته است آبگیری تالاب های استان نسبت به سال گذشته از حد مطلوب برخوردار نیست و اکثراً در فصل تابستان با بحران کم آبی مواجه بودند. 

وی با بیان اینکه چهار سایت از سایت‌های کنوانسیون رامسر در کشور در این استان (در قالب ۶ تالاب) واقع شده اند، تصریح کرد: تالاب دریاچه ارومیه(دچار بحران خشک شدن)، تالاب قوپی بابا علی(بحران کم آبی)، تالاب‌های درگه سنگی(در تابستان خشک شده بود)، شورگل (نسبتاً خوب) و یادگارلو( کاملا خشک) و تالاب کانی برازان( در وضعیت نسبتاً مناسب) جزو تالابهای ثبت شده در کنوانسیون رامسر هستند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha