• شنبه / ۲۸ آبان ۱۴۰۱ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401082819086
  • خبرنگار : 50378

یک استاد دانشگاه فردوسی مشهد مطرح کرد

ظرفیت کم‌نظیر کتابخانه آستان قدس رضوی برای گسترش علم در عرصه‌های بین المللی

ظرفیت کم‌نظیر کتابخانه آستان قدس رضوی برای گسترش علم در عرصه‌های بین المللی

ایسنا/خراسان رضوی یک استاد پیشکسوت علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد بر غنای کم‌نظیر منابع مطالعاتی کتابخانه آستان قدس رضوی و ظرفیت بالای پژوهشی آن برای گسترش علم در عرصه جهانی تاکید کرد.

رحمت‌الله فتاحی اظهار کرد: کتابخانه حرم مطهر رضوی که امروز در قالب سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی فعالیت می‌کند، از نظر قدمت تاریخی و غنای منابع از نسخه‌های نفیس خطی تا مطبوعات و اسناد تاریخی، در سطح کشور بی‌نظیر است و در سطح جهان نیز به ندرت مشابه آن یافت می‌شود.

این استاد پیشکسوت علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: این کتابخانه در سال‌های اخیر تلاش کرده بر غنای منابع خود بیفزاید که در این میان واقفان و اهداکنندگان آثار، از داخل و خارج کشور نقش پررنگی داشتند.

وی اضافه کرد: اگرچه منتسب بودن این کتابخانه به بارگاه ملکوتی حضرت رضا(ع) مهم‌ترین دلیل توجه واقفان حوزه کتاب به این مجموعه است اما کتاب‌دوستان به این کتابخانه اعتماد یافته‌اند چراکه می‌دانند منابع مطالعاتی در این کتابخانه به درستی نگهداری، حفظ و ساماندهی می‌شود و در دسترس مراجعان قرار می‌گیرد.

فتاحی با تاکید بر غنای روزافزون منابع مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بیان کرد: همچنین مرکز اسناد و مطبوعات این سازمان به دلیل گردآوری اسناد تاریخی مجموعه آستان قدس رضوی، شهر مشهد و همچنین تکمیل مجموعه مجلات و روزنامه‌های قدیمی مورد توجه ویژه پژوهشگران قرار دارد.

وی با اشاره به ارائه خدمات متنوع حضوری و غیرحضوری کتابخانه آستان قدس رضوی به اهل علم و پژوهش و همکاری‌های آن با سایر کتابخانه‌های کشور به ویژه در حوزه نسخ خطی گفت: تالار محققان کتابخانه مرکزی این آستان مقدس از بخش‌های موفق این کتابخانه در ۲ دهه اخیر است.

این استاد پیشکسوت ادامه داد: در حال حاضر کتابخانه حرم مطهر رضوی با آخرین روش‌ها و ابزارهای علمی فعالیت می‌کند؛ بنابراین نباید به آن همچون گذشته به عنوان یک کتابخانه‌ سنتی که تنها محل نگهداری منابع بوده است، نگاه کرد.

وی در خصوص گسترش کتابخانه‌های وابسته سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در سطح شهر مشهد و کشور نیز عنوان کرد: بی‌شک به دلیل ارادتی که مردم ایران به حضرت رضا(ع) دارند، باید کتابخانه‌های آستان قدس رضوی در سطح کشور توسعه یابد. این کتابخانه‌های وابسته با ارائه خدمات عمومی، محیطی امن برای جوانان و خانواده‌های کتاب‌دوست ایجاد کرده‌اند.

بر اساس گزارش روابط عمومی آستان قدس رضوی، فتاحی خاطرنشان کرد: با معرفی هر چه بیشتر ظرفیت‌های پژوهشی کتابخانه آستان قدس رضوی میان دانشگاهیان کشور، شاهد رشد اهداء انواع منابع مطالعاتی توسط اعضاء هیات علمی دانشگاه‌های مشهد و کشور به این کتابخانه و گسترش فعالیت‌های پژوهشی بر منابع آن خواهیم بود.  

وی بیان کرد: امیدوارم قدم‌های بلندتری در راستای معرفی هر چه بیشتر منابع و ظرفیت‌های کتابخانه آستان قدس رضوی در سطح جهان انجام شود تا این کتابخانه بیش از پیش مورد توجه پژوهشگران دنیا قرار گیرد. بی‌شک در این مسیر کتابداران نقش اثرگذاری دارند و ادامه فعالیت آن‌ها طبق یک برنامه منسجم و مدون در این حوزه راهگشا خواهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha