• سه‌شنبه / ۱ آذر ۱۴۰۱ / ۲۲:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401090100694
  • خبرنگار : 50509

رئیس دانشگاه امام رضا(ع) خبر داد

آمادگی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) جهت حمایت از پایان‌نامه‌های تقاضامحور

آمادگی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) جهت حمایت از پایان‌نامه‌های تقاضامحور

ایسنا/خراسان رضوی رئیس دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) گفت: توسعه مراکز تحقیقاتی، مراکز نوآوری و رشد دانشگاه، حمایت از پایان‌نامه‌های تقاضامحور و همچنین حمایت از پژوهش‌هایی که منجر به تولیدات آزمایشگاهی شده و در صنعت نیز به کار گرفته می‌شود، از اهداف کلیدی ما در حوزه پژوهش و فناوری است.

مرتضی رجوعی امروز، ابتدای آذر ماه، در همایش جهادگران علم و فناوری که در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) با حضور رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه امام رضا(ع) به عنوان پایگاه پژوهش‌های کاربردی آستان قدس رضوی در برنامه‌های تحولی خود در گذشته و در چشم‌انداز ۱۰ ساله آینده، پژوهش و فناوری را به عنوان یکی از ارکان کلیدی برنامه تحولی این دانشگاه عنوان کرده است.

وی افزود: مراکز تحقیقات معماری و شهرسازی اسلامی، تعلیم و تربیت دینی دانشگاه امام رضا(ع) و مرکز فناوری‌های زیستی و سلامت طی سال‌های گذشته ایجاد شده است. امید است مجموعه فعالیت‌های پژوهشی که با همکاری سازمان بسیج پی‌ریزی خواهیم کرد، با محوریت مراکز مذکور نیز ایجاد شود. همچنین می‌توان از توانمندی‌ها و تخصص‌های علمی که هیات‌ علمی دانشگاه‌ها در اختیار دارند، در راستای فعالیت‌های مذکور بهره‌مند شد.

رجوعی از ایجاد مراکز نوآوری تخصصی نوآوری نرم‌افزار و هوش‌ مصنوعی در دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) در آینده نزدیک خبر داد و بیان کرد: در مرکز نوآوری جامع این دانشگاه قریب به ۲۰ تیم نوآوری فعالیت می‌کنند. یکی از اقدامات موثر ما ایجاد مراکز نوآوری تخصصی است‌ که‌ دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) در این زمینه تجربه‌های خوبی نیز دارد. امید است مرکز نوآوری تخصصی نرم‌افزار و هوش‌ مصنوعی را تا پایان آذر ماه در این دانشگاه راه‌اندازی کنیم که به عنوان قطب علمی در این زمینه عمل کند و بتوانیم در این راستا با سازمان بسیج تفاهم‌نامه‌ای مبتنی بر شایستگی‌های ممتاز علمی دانشگاه و نیاز صنایع راهبردی شهر و استان منعقد کرده و گام‌های مثبتی برداریم.

وی از آمادگی دانشگاه بین‌المللی امام رضا(ع) جهت فعال کردن دانشجویان تحصیلات تکمیلی با پایان‌نامه‌های تقاضامحور خبر داد و گفت: نیازهایی که از طرف سازمان بسیج مطرح می‌شود، در قالب پایان‌نامه‌های تقاضامحور به منصه ظهور خواهد رسید. امروز تفاهم‌نامه همکاری را با سازمان بسیج را امضا خواهیم کرد.

اگر مرجعیت علمی را کسب نکنیم، شکست ما قطعی خواهد بود

در ادامه سردار مهدی رحیمی، رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور، در این مراسم اظهار کرد: علی‌رغم مسائل و مشکلات عدیده‌ای که در سازمان بسیج علمی از نظر منابع انسانی و مالی وجود دارد، همکاران ما در خراسان رضوی با یک تفکر جهادی و بسیجی کار می‌کنند تا بسیج بتواند از ظرفیت علمی و فناوری در استان استفاده کند و به اهداف خود در نقشه جامع علمی و دفاعی و امنیتی کشور و همچنین مسیر کسب مرجعیت علمی و فناوری دست یابد.

وی افزود: امروز در دومین ۴۰ سال انقلاب اسلامی قرار داریم که با ۴۰ سالگی اول متفاوت است زیرا ما در ۴۰ سال اول انقلاب اسلامی مسیر پیشرفت را در عرصه علمی و فناوری طی کردیم و این پیشرفت که توسط دانشگاه‌ها، موسسات علمی، مراکز نوآوری و... رخ داده، نسبت به سایر عرصه‌ها در حد قابل قبولی بوده است.  

رحیمی ادامه داد: این موضوع به اندازه‌ای مهم است که رهبر معظم انقلاب نیز همواره در سخنرانی‌های مختلف خود از پیشرفت علمی کشور سخن به میان می‌آورد و حتما از کلیدواژه علمی و پیشرفت علمی استفاده می‌کند زیرا راه رسیدن کشور به آن اهدافی که انقلاب اسلامی برای حیات طیبه و تمدن نوین اسلام در نظر دارد، علم و فناوری، علم و فرهنگ، علم و اقتصاد، علم و تربیت و علم و سیاست است اما در حقیقت علم و فناوری پایه تمام این عرصه‌هاست. اگر می‌خواهیم در کشور خود به تمدن نوین اسلامی دست پیدا کنیم، باید به این مرجعیت علمی برسیم.

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور با اشاره به دیدگاه غرب به ایران عنوان کرد: با توجه به اهدافی که غرب در سر دارد، باید بیاندیشیم که با کسب مرجعیت علمی اقتدار سیاسی، نظامی، اقتصادی و تمام مولفه‌های قدرت را می‌توانیم به همراه این مرجعیت علمی داشته باشیم. البته این مرجعیت علمی از شاخصه‌هایی برخوردار است و آن، استاد و دانشمند مطرح جهانی است که به او استناد کنند.

وی افزود: برای دستیابی به این قدرت جهانی باید یک راه میانبر با شیب تند و با سرعت و شتاب حداکثری انتخاب کنیم و با استمرار امور بتوانیم این تراز قدرت را جبران کنیم. این مساله را شکاف راهبردی نام نهاده‌ایم.

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور ادامه داد:  این شکاف راهبردی و تراز قدرت علمی ما و جهان با حداکثر سرعت و تلاش حل می‌شود؛ کمااینکه کسی می‌تواند این کار را انجام دهد که علاوه بر تفکر جهادی به مرجعیت علمی ایمان داشته باشد. هر کس که در این کشور در عرصه علم و فناوری کار می‌کند، حتما تفکر جهادی دارد زیرا همین سرمایه انسانی اگر خود را در خط اقتصاد وارد کند، می‌تواند درآمد زیادی را کسب کند. بنابراین تمام کسانی که در دانشگاه‌ها حضور دارند، برای ما ارزشمند هستند و باید آن‌ها را حفظ، نگهداری و تثبیت کنیم تا کشور در این مسیر حرکت کند.

رحیمی با تاکید بر اینکه اگر مرجعیت علمی را کسب نکنیم، شکست ما قطعی خواهد بود، عنوان کرد: در صورت عدم کسب مرجعیت علمی، انقلاب اسلامی ما منتهی به تمدن نوین اسلامی نخواهد شد. اگر به مرجعیت علمی دست‌ یابیم، تمام مولفه‌های پیشرفت و قدرت را در اختیار خواهیم داشت؛ در غیر این صورت محکوم به شکست و فنا در جهانی هستیم که هر لحظه در آن علم و فناوری در حال تغییر و تحول است.

وی با بیان اینکه کشور ما با تحریم‌های متعدد روبه‌رو است، بیان کرد: با توجه به اینکه علیه ما برخی تحریم‌ها و اغتشاشاتی نیز وجود دارد، در مسیر بسیج علمی تنها بیانات رهبری را مطالعه کرده و هیچ مقاله دیگری را مطالعه نکرده‌ایم. ما نقشه راهی در بسیج علمی نوشته‌ایم که یک جمله از بیانات رهبری را مورد توجه قرار داده و به مدت یک سال تمرکز ما بر آن بوده است.

وی با اشاره به تاکیدات رهبری در مورد اهمیت دانش اظهار کرد: چه دانشی است که ما را به قدرت می‌رساند؟ نحوه جذب دانشجویان به دانشگاه باید چگونه باشد که ما را به قدرت برساند؟ سطح اطلاعات اعضاء هیات‌ علمی ما باید چه حد باشد که ما را به مولفه قدرت علمی برساند؟ کدام دانش‌ها ما را به مرجعیت علمی می‌رساند؟

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور ادامه داد: آیا می‌توانیم دانش غرب را که بسیار جلوتر از ماست، اخذ کرده و از آن‌ها سبقت بگیریم و وارد منطقه تاریکی دنیا شویم و آن علومی که هنوز هیچکس کشف نکرده را کشف کنیم؟ کدام دانشی است که دنیا بر آن تمرکز نکرده و باید برای کشور خود آن‌ها را خلق کنیم؟ سوال اینجاست؛ چگونه می‌توانیم آن را به مولفه قدرت تبدیل کنیم؟

وی با اشاره به سیر ایده تا ثروتی که در دانشگاه‌های دانش‌بنیان و مراکز تحقیقاتی در حال رخ دادن است، اظهار کرد: در این زمینه یک مسیر با یک فرایند سیستمی وجود دارد که این فرایند نیاز به حمایت مسئولان دارد. ما هر اندازه که به عرصه علم و فناوری اعتبار دهیم، برای کشور هزینه نیست بلکه این رسوب دانش فناوری در کشور است.

رحیمی ادامه داد: خوشبختانه در بسیج و سپاه به این امر مهم دقت شده و در سال جاری نیز تقریبا اولویت تمام امور در بسیج علم و فناوری است. بنابراین اگر بخواهیم به مولفه اقتدار خود که همان مرجعیت علمی است، برسیم طبیعتا شاخص آن جوانان، نوجوانان و کودکان هستند. در حقیقت ذهن این افراد باید آماده شود.

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور با بیان اینکه باید دنبال فناوری‌هایی بر اساس مبانی و فلسفه ایرانی اسلامی برویم، گفت: چرا خواستگاه همه فناوری‌ها باید بر اساس فلسفه غرب باشد؟ آیا فناوری که خواستگاه آن فلسفه غرب است، ما را به تمدن نوین اسلامی می‌رساند؟ ما را به مرجعیت علمی می‌رساند؟ بنابراین در این زمینه نیازمند وحدت، ارتقا و تعامل بین حوزه و دانشگاه هستیم تا محتواهایی را تولید کنیم که متعلق به این نظام و ساخت کشور خودمان باشد.

رحیمی با بیان اینکه همه ما فرزندان این مرز و بوم هستیم، عنوان کرد: باید برای نجات کشور روی فرزندان خود سرمایه‌گذاری کنیم که به مدارج عالی در حوزه‌های مختلف برسند. ضمن اینکه باید دقت کنیم که نقشه‌هایی که دشمن برای ما طراحی کرده و مسیری که ما در عرصه علم و فناوری در کشور با همکاری دانشگاه طراحی کرده‌ایم، یک مسیر مستقیم و یکنواخت است اما دشمنان اجازه نمی‌دهند که از طریق این پیشرفت و این جهش‌های علمی به مرجعیت علمی دست‌ یابیم؛ بنابراین برای این مسیر مستقیم مانع ایجاد می‌کنند و مجبور هستیم که به صوت زیگزاگی حرکت کرده و منحرف شویم.

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور تاکید کرد: جوانان باید متوجه تلاش دشمنان برای ایجاد مانع در مسیر پیشرفت ما باشند. پیشرفت علمی هم در ابتدا با مرجعیت فکر که همان ایده‌زایی، اندیشه، معرفت و فرهنگ مسئولان و دانشگاهیان است، به وجود می‌آید و بپذیریم دومین ۴۰ ساله انقلاب اسلامی با ۴۰ سال نخست آن متفاوت است. بنابراین دانشگاه‌ها باید رشته‌هایی را وارد دانشگاه کنند که ۲۰ سال آینده کشور به آن نیاز خواهد داشت. همواره دانشگاه‌ها باید برای این موضوع آماده شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha