• چهارشنبه / ۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۳:۲۷
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1401090201185
  • منبع : نمایندگی قزوین

یک مسئول:

۸۰ مدرسه خیرساز نیمه‌کاره در قزوین وجود دارد

۸۰ مدرسه خیرساز نیمه‌کاره در قزوین وجود دارد

ایسنا/قزوین مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قزوین گفت: ۸۰ پروژه خیرساز نیمه‌کاره در استان وجود دارد که تکمیل آن‌ها نیازمند ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی است.

ابراهیم سعادت‌فر در نشست خبری با اصحاب رسانه که به‌مناسبت بیست و چهارمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان، چهارشنبه ۲ آذر ۱۴۰۱ در سالن کنفرانس اداره‌کل نوسازی مدارس استان قزوین برگزار شد اظهار کرد: اداره کل نوسازی مدارس بر اساس رسالت اجتماعی‌ای که دارد، به‌طور متوسط سالانه ۲۵ تا ۳۰ پروژه تکمیل و مجهز به آموزش‌وپرورش تحویل می‌دهد، که شامل مدارس روستایی سه تا ۶ کلاسه و مدارس شهری ۱۲ تا ۱۸ کلاسه است.

وی بابیان اینکه، توان فنی و اجرایی اداره کل نوسازی مدارس استان قزوین، بالا است، افزود: این اداره کل با استفاده از ظرفیت و توان خود توانسته در طول سه ماه با شرط تأمین اعتبار، ۲ پروژه ۱۲ کلاسه تحویل آموزش‌وپرورش استان قزوین بدهد.
این مسئول ادامه داد: ساخت خوابگاه‌های دانش‌آموزی، فضاهای ورزشی، استخرها و کانون‌های فرهنگی از دیگر برنامه‌های اداره نوسازی مدارس است.

این مسئول با اشاره به سرانه نوسازی مدارس در کشور خاطرنشان کرد: متأسفانه سرانه آموزشی دانش آموزان، سه متر از میزان استاندارد کشوری پایین‌تر است. به‌طوری‌که سرانه کشوری ۸.۷ دهم درصد است اما در استان قزوین به ازای هر دانش‌آموز ۵.۷ مترمربع فضای آموزشی وجود دارد. بنابراین این اداره کل رسیدگی به مدارس شهرستان‌ها را در اولویت‌بندی سرانهٔ آموزشی خود قرار داده است.
وی ادامه داد: سرانهٔ آموزشی دانش‌آموزان در شهرستان البرز ۳.۳ مترمربع، تاکستان ۶.۳ بوئین‌زهرا ۶.۲، آبیک ۷.۱ و آوج ۱۲.۳ مترمربع است همچنین شهرستان البرز ۲ مترمربع پایین‌تر از متوسطه استان سرانهٔ فضای آموزشی دارد که جبران این فاصله‌ها حدود ۱۰ سال زمان نیاز دارد.

سعادت‌فر بابیان اینکه اداره کل نوسازی مدارس، طرح‌های مختلفی دارد عنوان کرد: از سال ۱۳۸۵ طرح تخریب و بازسازی مدارس غیر مستحکم در دستور کار قرارگرفته که هنوز هم در استان ادامه دارد تا مدارس با استانداردهای به‌روز، بازسازی‌شده و جهت بهره‌برداری دانش‌آموزان مهیا شود.

وی تصریح کرد: از دیگر برنامه‌های نوسازی مدارس در استان می‌توان به تکمیل پروژه‌های خیرساز و مشارکتی اشاره کرد. خیرین همراه همیشگی اداره کل نوسازی مدارس قزوین برای حوزه ساخت‌وساز مدارس هستند. در سال گذشته، خیرین قزوینی بیش از ۴۰ میلیارد تومان در حوزه ساخت‌وساز مدارس در قالب احداث کامل یا مشارکت ساخت همکاری کردند که تکمیل آن‌ها مستلزم اعتبارات دولتی است.

گرمایش ۱۰۰۰ کلاس درس، استانداردسازی شده است

مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین گفت: استانداردسازی گرمایش مدارس قزوین، از دیگر اقدامات این اداره کل بوده است. تا به امروز برای گرمایش ۱۰۰۰ کلاس درسی اقدام شد است و ۲۰ کلاس درسی نیز از سیستم گرمایشی محروم هستند که تجهیز آن تا ۱۵ روز آینده انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: بیش از ۲۰۰ مدرسه در قالب طرح استانداردسازی گرمایش مدارس قرار گرفتند و بالغ‌بر ۳۸ میلیارد تومان از اعتبارات دولتی درزمینهٔ استانداردسازی گرمایشی و ترمیم موتورخانه‌های فرسوده هزینه شده است.

این مسئول اظهار کرد: طبق سنت هرساله، امسال بیست و چهارمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان در روز پنج‌شنبه دهم آذرماه سال جاری برگزار می‌شود که هدف از آن تکریم خیرین و استفاده و شناسایی از ظرفیت مشارکت خیرین جدید است. شعار امسال به جهت وجود پروژه‌های نیمه‌تمام بسیار در سطح استان «تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام» است.

وی تصریح کرد: ۸۰ پروژه خیری نیمه‌کاره در استان وجود دارد که تکمیل آن‌ها نیازمند حدود ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار دولتی است، باید از مشارکت خیرین برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌کاره بهره برد چون شروع پروژه‌های جدید در اولویت بعدی قرار دارد.

مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین گفت: معمولاً میزان مشارکت خیرین در ساخت مدارس ۳۰ درصد است و با توجه به میزان کم اعتبارات‌دولتی، در حال حاضر پروژه‌های نیمه‌کاره فراوانی در استان وجود دارد.

استفاده از ظرفیت رسانه برای جلب مشارکت خیرین مدرسه‌ساز

 وی بیان کرد: علیرغم اینکه هیچ اعتبار و تبلیغی برای جذب خیرین وجود ندارد، طی ۶ ماهه اول سال جاری، خیرین ۶۰ میلیارد تومان برای مدرسه‌سازی تعهد کرده‌اند و شایسته است که با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها برای افزایش مشارکت و جذب افراد و خیرین جدید اقدامات تبلیغی جدی صورت گیرد. حدود ۵۰۰ خیر طی سال‌های متمادی با اداره کل نوسازی مدارس قزوین همکاری داشتند که امسال هم حدود ۲۰ خیر جدید بر آمار اضافه‌شده است.

مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۳ تاکنون بیش از ۱۴۰ پروژه با مشارکت خیرین آغازشده و ماحصل آن ساخت بیش از ۱۰۰۰ کلاس درس بااعتباری بالغ‌بر ۱۶۰ میلیارد تومان بوده است.

وی عنوان کرد: در سال جاری نیز ۵۰ پروژه با زیربنای ۲۲ هزار مترمکعب در قالب ۱۷۳ کلاس درس در هفته دولت افتتاح شد و برخی پروژه‌های دیگر نیز تا دهه فجر افتتاح خواهد شد.

این مسئول گفت: ساخت و تجهیز خوابگاه دانش‌آموزی، کانون فرهنگی‌تربیتی، ۴۲ چشمه سرویس بهداشتی، زمین چمن‌مصنوعی و استانداردسازی گرمایشی مدارس ازجمله پروژه‌های تحویلی سال جاری اداره کل نوسازی مدارس بوده است.

وی بابیان اینکه تعمیرات جزئی مدارس با آموزش‌وپرورش است و تعمیرات اساسی را نوسازی مدارس بر عهده دارد گفت: در استان قزوین ۱۱۰۰ مدرسه وجود دارد که تنها در ۶ ماهه نخست سال جاری برای تعمیر ۵۰ چاه افکن‌کرده، بالغ‌بر یک و نیم میلیارد تومان هزینه شده است.

۱۳ درصد مدارس استان نیاز به تخریب و بازسازی دارد

سعادت‌فر خاطرنشان کرد: از ۱۱۰۰ مدرسه‌ای که در سطح استان قزوین وجود دارد ۸۰۰ مدرسه دارای استحکام کامل بوده اما ۱۳ درصد مدارس نیاز به تخریب و بازسازی و ۱۲ درصد دیگر هم نیاز به مقاوم‌سازی دارند.

وی در خصوص طرح شهید دانش‌آموز رضا پناهی و ساماندهی مدارس سنگی و کانکسی با جمعیت بیش از ۱۰ دانش‌آموز عنوان کرد: در سطح استان قزوین ۲۱ مدرسه کانکسی مستقل وجود دارد که از بین آن‌ها هشت مدرسه بالای ۱۱ نفر دانش‌آموز دارد؛ که چهار مدرسه امسال تبدیل به فضایی استاندارد خواهد شد و مابقی هم تا مهرماه سال آینده به‌صورت مدارس استاندارد دایر خواهد بود که این طرح با مشارکت بنیاد برکت، خیرین و اعتبارات دولتی عملیاتی خواهد شد.

مدیرکل نوسازی مدارس استان قزوین افزود: همچنین در سال جاری بالغ‌بر ۱۵ میلیارد تومان تجهیزات هنرستانی خریداری‌شده و بین هنرستان‌های استان توزیع‌شده است.

وی در خصوص هوشمندسازی مدارس گفت: در هر مدرسه تقریباً سه کلاس هوشمندسازی شده است. در پروژه‌های نوسازی تمام دیوارهای مدارس با نمادهایی که نشان‌دهنده موضوعات فرهنگی و مذهبی است رنگ‌آمیزی شده تا روحیه نشاط و امید و ایمان را در نسل دانش‌آموز تزریق شود.

سعادت‌فر در پایان عنوان کرد: از مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی‌مدارس مصوب شده تا برای تکمیل فضاهای نیمه‌کاره بالای ۸۰ درصد هزینه شود؛ که تکمیل ۲ کارگاه فنی و حرفه‌ای، یک خوابگاه دانش‌آموزی، تکمیل ۳ استخر دانش‌آموزی، تکمیل اردوگاه یانس‌آباد، تکمیل ۶ کانون فرهنگی هنری، تکمیل ۴ سالن ورزشی و تخصیص یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha