• پنجشنبه / ۳ آذر ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1401090301687
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

کارآفرینی و اشتغال در نگاه بسیج / ۱

این اقتصاد به توان مردم جان می‌گیرد

این اقتصاد به توان مردم جان می‌گیرد

ایسنا/خراسان جنوبی به بهانه هفته بسیج، نمایشگاه اقتصاد به توان مردم در میدان ابوذر بیرجند برپا شده تا ۹۰ تولیدکننده تولیدات خود را در زمینه مواد غذایی، زیورآلات، کیف، پوشاک و سایر موارد تا جمعه ۴ آذرماه به مردم عرضه کنند.

گوشه‌ای از یکی از میدان‌های اصلی شهر بیرجند توجهم را به خود جلب می‌کند؛ نمایشگاهی از ۹۰ تولیدکننده که اکثراً از بانوان هستند؛ بانوانی که سال‌هاست در حوزه‌های مختلف کار کرده و ظرفیت هنری خود را نشان داده‌اند تا بتوانند هزینه‌های زندگی را تأمین کنند.

به گزارش ایسنا، عده بسیاری از این بانوان با کمک بسیج توانسته‌اند به بازاریابی محصولات تولیدی خود که عمدتاً در محیط خانه است بپردازند؛ در واقع بازاریابی بخش اصلی تولید آن‌هاست که اکنون با کمک بسیج در حال شکوفاشدن و دیده شدن است؛ به گونه‌ای که بسیاری از آنان اذعان دارند اگر بسیج و این نمایشگاه‌ها نباشد فروششان به نصف کاهش خواهد یافت.

جلوتر می‌روم؛ هر غرفه‌ای در حال فروش محصولی است؛ یکی پوشاک و لباس گرم زمستان می‌فروشد؛ آن دیگری مواد غذایی و دیگری سفال و دست سازه‌های چوبی . سرشان شلوغ است و اکنون با این نمایشگاه توانسته‌اند مشتری‌های جدیدی را پیدا کنند؛ مشتری‌هایی که در خارج از این نمایشگاه ممکن نبود بیابند.

این اقتصاد به توان مردم جان می‌گیرد

یافتن مشتری‌های جدید در قالب نمایشگاه

معصومه سبزه کار، یکی از بانوان بیرجندی است که می‌گوید سال‌هاست کیک و شیرینی در خانه می‌پزد و تنها با کمک‌های بسیج توانسته بازار خود را کمی رونق دهد.

وی می‌گوید: در طول سال از طریق فروش اینترنتی محصولات خود را عرضه می‌کند و اکنون طی فراخوانی از بسیح به این نمایشگاه آمده تا بازار فروش بیشتری را جذب کرده و از طرفی با شرکت‌ها و ارگان‌ها قرارداد ببندد.

این اقتصاد به توان مردم جان می‌گیرد

انتقال تحربیات در قالب نمایشگاه‌های گروهی

زاهرا دهگرد، دختر ۲۴ ساله‌ای است که حوله بافی انجام می‌دهد؛ او نیز به این نمایشگاه آمده تا ملجائی برای فروش محصولاتش بیابد؛ وی خرسند است از اینکه توانسته در نمایشگاهی در کنار تولیدکنندگان و کارآفرینان دیگر حضور یابد تا ضمن بازاریابی و معرفی محصولاتش، از تجربیات دیگر بانوان کارآفرین بهره گیرد.

وی در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: در خانه محصولاتم را تولید کرده و از طریق فروش اینترنتی بازاریابی دارم، اما اگر توسط ارگان‌هایی مانند بسیج نمایشگاه‌های دائمی در سطح شهر برگزار شود فروش ما بسیار افزایش خواهد یافت.

کریمی ادامه داد: باید بتوانیم با منطق بر روی ترس خود غلبه کنیم و با بکارگیری تجربیات گذشته رو به جلو قدم برداریم که در این راستا ارگان‌هایی چون بسیج بسیار کمک کننده خواهند بود.

این اقتصاد به توان مردم جان می‌گیرد

ضرورت شبکه سازی هنرمندان

زهره کریمی، از مسئولان شرکت تعاونی کیمیای همت و باور بیرجند که در حوزه تولیدات چرم فعالیت دارد، نیز در غرفه خود در حال فروش محصولات است؛ وی در گفتوگو با ایسنا گفت: تولید در داخل کارگاه و همچنین حمایت از سایر تولیدکنندگان و فراهم کردن بازار فروش از اهداف تشکیل این شرکت است.

وی با بیان اینکه اکنون حدود ۳۵ نفر در کارگاه مشغول به فعالیت هستند و به بانوان بیرون از کارگاه نیز برای فروش محصولاتشان کمک می‌کنیم، افزود: حضور در نمایشگاه‌ها و انجام تبلیغات مطلوب در بازاریابی بسیار مؤثر خواهد بود.

کریمی با تأکید بر فراهم سازی استفاده از ایده‌های جوانان در نمایشگاه‌های ملی با کمک نهادهایی چون بسیج، تصریح کرد: بسیج در مناسبت‌های مختلف کمک رسان به قشر تولیدکننده است و در این راستا در واقع به اشتغال آفرینی کمک می‌کند.

این اقتصاد به توان مردم جان می‌گیرد

وی یادآور شد: امیدوارم روزی برسد که با کمک نهادهایی چون بسیج، هنرمندان شبکه سازی شده؛ کارهای تلفیقی انجام دهند و مکان ثابتی بر فروش داشته باشند چراکه تولیدکنندگان بانو بیشتر از این نیازمند حمایت هستند.

طاهره حسینی، یکی دیگر از بانوانی است که در غرفه‌ای از نمایشگاه ترشی، سبزیجات و عرقیجات گیاهی می‌فروشد، وی به ایسنا می‌گوید:  این مواد غذایی را در خانه تولید کرده و با کمک بسیج در نمایشگاه‌هایی اینچنینی به فروش می‌رسانیم.

وی با بیان اینکه قطعاً فروش در این نمایشگاه‌ها بسیار مطلوب خواهد بود و مشتری سازی خواهد کرد، افزود: برای رسیدن به اهداف خود، با امکاناتی  و تجربیاتی که داریم باید شروع کنیم و با هدف گذاری‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت سعی کنیم در هر مرحله عملکرد مطلوبی را از خود داشته باشیم.

ایده پروری با کمک بسیج

زهرا مزگی نژاد که از روستای بهدان به این نمایشگاه آمده نیز به ایسنا می‌گوید: در این روستا محصولات تولیدی خود را می‌فروشم، اما برگزاری نمایشگاه‌ها کمک بیشتری به یافتن مشتریهای جدید و بازاریابی و در نتیجه کارآفرینی خواهد کرد.

وی با بیان اینکه حضور در این دورهمی‌های نمایشگاهی به تقویت نیروی متخصص مورد نیاز، ارتقا و ایجاد مهارت‌های متناسب با فعالیت‌های شغلی کمک خواهد کرد، افزود: بسیج می‌تواند به ایده پروری و استفاده از نبوغ حوانان کمک کند تا ترس را در جوانان از بین ببرد.

این اقتصاد به توان مردم جان می‌گیرد

مسیری که بسیج هموار می‌کند

اکرم حسینی، که از بشرویه به بیرجند سفر کرده تا در نمایشگاه آثار تولیدی خود را در حوزه بافت عروسک و لباس به فروش برساند، نیز در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: در شهرستان بشرویه کارگاهی با حضور ۱۰ نفر راه اندازی کردیم و انواع بافت لباس و هنرهای مختلف را تولید می‌کنیم.

وی افزود: در شروع کارآفرینی، نکته مهم این است که شروع کنیم و از شکست نهراسیم، شکست واقعی زمانی رخ خواهد داد که ما حتی تلاش برای رسیدن به آرزوهای خود انجام ندهیم.

حسینی یادآور شد: اگر بتوانم به عنوان یک بانوی کارآفرین خودکفا شده و با کمک ارگان‌ها بازاریابی مطلوبی را پیدا کنم خواهم توانست دست بانوان بسبیاری را برای گذران زندگیشان بگیرم و این چرخه با کمک نهادهایی چون بسیج بسیار هموارتر خواهد شد.

حضور در این نمایشگاه‌ها می‌تواند فصل جدیدی از فعالیت بانوانی باشد که با اندک سرمایه آن هم در محیط خانه در حال کار کردن هستند؛ کسی باید باشد که ظرفیت‌های آنان را دیده و بازار فروشی در حد تولیدات باکیفیتشان فراهم کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha