• چهارشنبه / ۹ آذر ۱۴۰۱ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401090905965
  • خبرنگار : 50404

/ولادت حضرت زینب(س)/

بشر از درک فضائل حضرت زینب(س) عاجز است

بشر از درک فضائل حضرت زینب(س) عاجز است

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس مذهبی گفت: زبان و فکر بشر معمولی درباره تبیین شخصیت و فضائل ممتاز حضرت زینب(س) عاجز و قاصر است.

حجت‌الاسلام مهدی شریعت‌تبار در گفت‌وگو با ایسنا به مناسبت ولادت حضرت زینب(س) اظهار کرد: درباره شخصیت، فضائل و مناقب حضرت زینب(س) احساس ناتوانی و عجز می‌کنیم؛ شخصیتی که وقتی در بازار کوفه سخنرانی می‌کرد، نزدیک بود انقلاب و شورشی میان مردم به وجود آورد.

وی افزود: نقل شده است که در وداع آخر روز عاشورا، امام حسین(ع) به حضرت زینب(س) گفته‌اند که خواهرم، مرا از دعا در نماز شبت فراموش نکن که این نشان‌دهنده مقام عبودیت و عرفانی حضرت زینب(س) است.

این کارشناس مذهبی تصریح کرد: علامه مامقانی در کتاب تنقیح‌المقال درباره حضرت زینب(س) عبارات بسیار بلندی دارد که از جمله آن عبارات این است که ایشان صدیقه صغری است؛ آن‌گونه که مادرش صدیقه کبری است. این عالم بزرگ می‌گوید که اگر ما برای حضرت زینب(س) مقام عصمت را قائل باشیم، کسی نمی‌تواند این مقام را انکار کند.

شریعت‌تبار خاطرنشان کرد: آنچه برای ما مهم این است که ببینیم حضرت زینب(س) این مقامات و فضائل را چگونه کسب کرده است. یک عامل وراثت است؛ یعنی پدر و مادر و ریشه و اساسی که خواستگاه وجودی فرزند است، در شخصیت او تاثیر دارد و آن حضرت از وراثت برجسته خانوادگی برخوردار بوده است. عامل دوم تربیت است که در کانون تربیتی مناسبی نیز حضرت زینب(س) تربیت شده‌ است. امام مهم‌تر از همه اراده خود شخص است که بتواند با مدیریت زندگی خود و استفاده بهینه از فرصت‌ها و انجام وظایف و رسالت‌های انسانی که بر عهده دارد، زمینه رشد، کمال و بالندگی خود را فراهم کند.

وی با بیان اینکه حضرت زینب(س) در عبودیت و بندگی خدا بسیار ممتاز بوده است، عنوان کرد: امام سجاد(ع) می‌گوید که هرگز ندیدم ایشان نماز نافله شب خود را نشسته بخواند جز در شب یازدهم محرم که باز هم نماز شب خود را ترک نکرده بود اما توانایی ایستادن را نداشته و نشسته آن نماز را خواند.

این کارشناس مذهبی با اشاره به صبر و استقامت این حضرت بیان کرد: در اخلاق اسلامی و پیمودن راه تکامل، صبر و استقامت یک عامل کلیدی است و نقش محوری ایفا می‌کند و حضرت زینب(س) به راستی اسوه صبر و مقاومت بوده است. تعبیری از ایشان نقل شده که وقتی امام حسین(ع) ایشان را به صبر توصیه می‌کردند، می‌گوید آن‌گونه صبر خواهم کرد که صبر در برابر من عاجز شود.

شریعت‌تبار افزود: در کنار تمام این موارد، حضور در صحنه‌های اجتماعی و سیاسی و انجام وظایفی که در دفاع از حق برعهده داشتند یکی از ویژگی‌های حضرت زینب(س) است. این موضوع نشان‌دهنده این است که در فرهنگ اسلامی، زن می‌تواند و باید در راستای انجام وظایف خود در صحنه‌های سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، تربیتی، خانواده و... ایفای نقش کنند و البته این حضور همراه با عفاف، حجاب و پوشش مناسب باشد که حضرت زینب(س) در این جهت هم ممتاز بودند.

وی ادامه داد: در فرهنگ اسلامی و طی کردن راه تعالی هیچ تفاوتی میان زن و مرد وجود ندارد و اگر تفاوتی وجود داشته باشد در نحوه عمل به وظایف و مسئولیت‌های اجتماعی است که گاهی به دلایل فیزیکی و روحی است.

این کارشناس مذهبی با اشاره به لزوم برگزاری مناسب مراسم‌های جشن در ایام ولادت اهل بیت(ع) گفت: معتقدم که هم فلسفه مجالس عزا و هم جشن این است که سطح آشنایی، معرفت و آگاهی ما افزایش پیدا کند و هم از اولیاء دین الگو بگیریم. شایسته و بایسته است که ایام عزای ائمه(ع) غمگین باشیم و این غم در جامعه ما دیده شود و در شادی آن‌ها نیز واقعا شاد باشیم اما متاسفانه گاهی افراط می‌شود و حتی در مجالس ولادت و جشن نیز عزاداری و گریه را شاهد هستیم که مناسب نیست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha