• جمعه / ۱۱ آذر ۱۴۰۱ / ۱۸:۵۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1401091107124
  • خبرنگار : 50210

توسط وزیر میراث فرهنگی انجام شد:

اهدای لوح ثبت ملی تفرشی‌دوزی به فرماندار تفرش

اهدای لوح ثبت ملی تفرشی‌دوزی به فرماندار تفرش

ایسنا/مرکزی لوح ثبتی شهر ملی تفرشی دوزی توسط وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به فرماندار تفرش اهدا شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: در سیاست ها و برنامه ریزی های وزارت میراث فرهنگی برای حفظ، نگهداری و اشاعه هنرهای سنتی و هویت بخشی به آثار صنایع دستی بومی و منطقه ای هر شهر و استان، مقرر شده است که در هر شهر یا روستا یکی از  صنایع دستی تولیدی همان منطقه به نام آن منطقه ثبت ملی شود و مقدمات ثبت جهانی آن نیز فراهم شود.

مصطفی مرزبان افزود: بر همین اساس در سال ۱۳۹۸ روستای سمقاور به عنوان روستای ملی منبت با بیش از ۸۵ کارگاه فعال و حدود ۳۵۰ نفر هنرمند آقا ثبت شد، تمام مواد اولیه این رشته کاملا بومی است و به صورت کامل توسط هنرمندان آماده می شود و این شرایط باعث شد که این روستا مهاجرت مثبت داشته باشد و هنرمندان این رشته را به فرزندان خود آموزش می دهند.

وی تصریح کرد: امسال پیرو این سیاست و با پیگیری های میراث فرهنگی، تفرشی دوزی به عنوان یکی از مهمترین رشته های رو دوزی سنتی در بخش دوخت که مختص تفرش است، ثبت ملی شد، البته گاهی از این رشته به عنوان درویشی دوزی نام برده می شود، اما نام اصلی آن تفرشی دوزی است که برای تزیین منسوجات پارچه ای بکار می رود.

مرزبان با بیان اینکه با سعی و تلاش هنرمندان این شهر که در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هنرمند در این رشته فعالند، کار ثبت در وزارت میراث فرهنگی انجام شد، افزود: عصر امروز همزمان با حضور وزیر میراث فرهنگی در استان مرکزی و شهرستان تفرش، لوح ثبت ملی این رشته با امضای وزیر به اهالی شهر تفرش اهدا شد و مقدمات ثبت جهانی نیز آماده خواهد شد.

وی وجود مرکز فروش برای آثار صنایع دستی، خاصه تفرشی دوزی، راه اندازی یک رشته دانشگاهی در این هنر و وجود مراکز تولید و افزایش میزان تولیدات را از الزامات ثبت جهانی این رشته دانست.

مرزبان با بیان اینکه قدیمی ترین نمونه های موجود این اثر مربوط به دوره قاجار است و عمری ۱۵۰ ساله دارد، گفت: در سال های گذشته این رشته به دلیل نداشتن بازار کار و رواج پارچه های صنعتی و کارخانه ای دچار رکود شد، اما با تلاش صورت گرفته، امروز فعالان بسیاری در این رشته وجود دارد و تنوع محصول در این رشته بسیار است و حتی بر روی جاسوئیچی و گردنبند می توان تفرش دوزی را شاهد بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha