• شنبه / ۱۲ آذر ۱۴۰۱ / ۱۶:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1401091207801
  • خبرنگار : 50107

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مطرح کرد

برقراری استانداردهای مشترک کلید حل مشکلات صادرات و واردات خراسان رضوی

برقراری استانداردهای مشترک کلید حل مشکلات صادرات و واردات خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: بخشی از مشکلات استان در صادرات و واردات از طریق برقراری استانداردهای مشترک حل می‌شود.

امیر ضا رجبی امروز، ۱۲ آذر ماه، در نشست خبری معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار با اصحاب رسانه که در دفتر معاونت اقتصادی برگزار شد، اظهار کرد: توسعه صادرات و واردات با افغانستان نیازمند ایجاد تفاهمات میان ۲ کشور است. یکی از موضوعاتی که در سفر اخیر مقامات استان به هرات مطرح شد، تاکید بر برقراری استانداردهای مشترک میان ایران و افغانستان بود. در این زمینه اعلام آمادگی کرده‌ایم تا استانداردها را به طرف افغانستانی ارائه کنیم و آن‌ها نیز ‌این موضوع را مورد بررسی قرار دهند.  

وی بیان کرد: موضوع بعدی تبادل اطلاعات تولید بوده که در حال حاضر افغانستان رویکرد گرایش تولید داخل را اتخاذ کرده است. یکی از بندهای تفاهم‌نامه با افغانستان در این سفر این بود که خدمات فنی مهندسی را در اختیار آن‌ها قرار دهیم. صادرات ماشین‌آلات نیز در دستور کار است و اکنون بخشی از تولیدات در این کشور با ماشین‌آلات ایرانی در حال انجام است.

رجبی افزود: توافق بعدی در خصوص برگزاری نمایشگاه محصولات ایرانی در هرات و محصولات افغانستانی در مشهد است که طی ۶ ماه آینده سازوکار آن ایجاد خواهد شد. هم‌اکنون در تمام حوزه‌های کالایی اعم از پتروشیمی، صنایع غذایی، صنایع فلزی، ماشین‌آلات، پودر و شوینده‌ها و سایر کالاهای دیگر صادرات و واردات بین ۲ کشور برقرار است. عمده محصولات صادراتی کشورمان به افغانستان از خراسان رضوی انجام می‌شود و تجار افغانستانی به عنوان زمینه‌سازهای افزایش مبادلات خواستار تسهیل در تردد و صدور گذرنامه هستند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: زمانی که بخشی از تجارت ما در افغانستان دچار افت شد، این موضوع نشان داد ظرفیت‌های استان فراوان است. تجار و فعالان اقتصادی ما بازارهای هدف جدیدی ایجاد کردند و افزایش صادرات در کشورهای مختلف نشان می‌دهد توانستند بازارهای جدیدی را جایگزین کنند. اگر روابط ما مجددا با افغانستان افزایش یابد، حجم صادرات استان در چند ماه آینده افزایش پیدا می‌کند. باید توجه داشت تنوع بازارهای صادراتی برای استان ما بسیار مهم است.

صادرات استان نسبت به سال قبل ۹ درصد منفی بوده است

در ادامه جواد جعفری، ناظر گمرکات خراسان رضوی، اظهار کرد: صادرات ما در هشت ماه نخست سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل ۹ درصد منفی بوده است. البته صادارت استان در ابتدای سال ۵۵ درصد منفی بود که اکنون در حال رشد است و تا پایان سال حتما مثبت خواهد شد. همچنین واردات خراسان رضوی در این مدت نیز نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: این افزایش واردات به این دلیل است که گمرک استان در سیاست‌های امسال خود تلاش کرده واحدهای تولیدی استان که تولیدات خود را در سایر استان‌ها ترخیص می‌کنند، ترغیب کند تا تشریفات گمرکی خود را در گمرک استان انجام دهند که این موجب درآمدزایی و اشتغال می‌شود.

ناظر گمرکات استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مشکلاتی گریبان‌گیر فرایند صدور مواد سوختی به افغانستان وجود داشت و طرف افغانستانی درخواست کرد اسناد گمرکی بین ۲ طرف تبادل شود. در آینده نزدیک این اسناد را با طرف افغانستانی در گمرک دوغارون تبادل خواهیم کرد. این موضوع بسیاری از مشکلات را حل می‌کند و ترانزیت استان نیز روان خواهد شد.

جعفری گفت: در حال حاضر مشکلات ترانزیت با ترکمنستان نیز حل شده و در گمرک هیچ مشکلی نداریم. در زمینه افزایش ساعت کار گمرک نیز طرف افغان اعلام آمادگی کرده  هرچه ما تقاضا داشته باشیم، انجام خواهند داد. همچنین در توافقی که در هرات داشتیم، قرار شد افغانستان اقداماتی در زمینه بازسازی زیرساخت نامناسب گمرک اسلام‌قلعه ظرف مدت یک سال انجام دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha